Príspevok na starostlivosť o dieťa - info

moncicip
25. júl 2013

Ahojte. V septembri nastupujem do prace, maly bude mat dva roky. Chceli by sme požiadať o príspevok na starostlivosť o dieťa. Máte s tým niekto skúsenosti, oplatí sa to vôbec ? Jasne nás budú stať 250€ mesačne . Budem vdacna za každú odpoved.

liz_lemon
26. júl 2013

@moncicip prispevok je vo vyske 230, takze sa to urcite oplati
http://www.employment.gov.sk/prispevok-na-staro...

h2
26. júl 2013

@moncicip Ahoj, presne toto idem od septembra riešiť aj ja, môj malý už síce do jasličiek chodí (od apríla), ale zatiaľ sme o príspevok nežiadali, lebo dostávaš buď rodičovský, alebo príspevok na starostlivosť. Teraz cez prázdniny je synček dva mesiace z jasiel odhlásený (ja chodím do práce, tatinko má tú výhodu, že prázdninuje) 🙂 , takže by sme naňho nepoberali nič, preto sme sa rozhodli riešiť to až od septembra. Lebo ak už požiadaš o príspevok na starostlivosť, o rodičovský automaticky prídeš. Potom už nemôžeš povedať, že povedzme: tento mesiac malý do jasiel nechodí, tak mi dajte zase rodičovský. 🙂 Neviem, ako to máte u vás v jasliach, napríklad či niečo vrátia, ak bude povedzme dlhodobo chorý, v našich jasličkách áno (ale my platíme 330 ☹ ). Takže nám sa už teraz príspevok oplatí viac.

moncicip
autor
27. júl 2013

@liz_lemon Ale asi treba najskôr zistiť ako budú jasne otvorené či aj cez prázdniny a tak. Lebo rátajú zároveň s tým že maly bude častejšie chorý ako každé dieťa pri zaradení do kolektívu. Tak hlavne preto uvazujem či si ponechať rodicak či požiadať o tento príspevok.

moncicip
autor
27. júl 2013

@h2 písalo som o príspevok vyššie. V pondelok sa idem dohodnúť do prace nechám mudrejsia čo a ako, kedy nástupom a tak. A potom budeme riešiť toto.

nessi01
2. aug 2013

hlavne si zisti, ci ti na konkretne zariadenie tento prispevok poskytnu - moze sa stat, ze ti ho nepriznaju, hlavne v pripade sukromnych skolok s tym byva niekedy problem, ale ak by bol problem doplatia ti spatne rodicovsky prispevok, nie je problem. Treba v kazdom pripade ist na urad prace - oddelenie davok, tam, kde si vybavovala aj rodicovsky prispevok - tetula ti povie, co vsetko treba doniest, pripadne si skus dopredu zavolat, co vyzaduju...na mieste poziadas o zrusenie rodicovskeho prispevku a priznanie prispevku na starostlivost. good luck 😉

minnehaha2005
5. aug 2013

neviete mi poradit, vraj ten prispevok na starostlivost o dieta, je mozne poberat az do 6 roku dietata?