Príspevok na starostlivosť o dieťa
Máte niekto s týmto príspevkom skúsenosti?poradila mi to pani na UPSVAR, kedze mi uz konci 8. marca rodicovsky prispevok. je to prispevok na dieta do 6.teho roku.
Prosim poradte.pri poberani ptispevku na starostlivost o dieta musim UsvaR dokladovat kazdy mesiac ze som zaplatila jasle? Ak ano co akceptuju?
Baby prosim vas mozem poberat rodicovsky a zaroven poziadat o prispevok na skolku? Maly chodi od januara do statnej skolky. Ja som od 1.4 zamestnana a kamaratka mi poradila poziadat o prispevok na skolku- do 80€ ale nepridem o rodicovsky? Vdaka
ahojte myslite ze ked som na pn momentalne ze mam narok na prispevok na jasle?
ahojte,
ziadala som na urade o prispevok na starostlivost o dieta (mam narok, o to sa nebojim) a sucasne o zrusenie rodicovskeho (tak to bolo treba podat ked ziadam o ten druhy na starostlivost).
Teraz mi prislo vyrozumenie z uradu, ze mi teda rusia rodicovsky, kedze som zaziadala o zrusenie rodicovskeho a o vyplacanie p. na starostlivost o dieta. Ale nikde tam nie je ani zmienka o tom, ze mi bol ten druhy prispevok priznany.
Mam to brat ako automaticke, ze mi to prepinaju na ten druhy prispevok? Teda verim, ze dalsi mesiec mi uz pride 280 ale trochu ma to zneistilo.
Diky
@milotaa a platis za sukromnu skolku ci jasle 280€ resp. viac?? Pretože ak platis napr. 140€ dostanes len 140€. 280€ je max. príspevok na starostlivosť od štátu. Moja sestra platí 230€, dostáva od štátu 230€ a stravu platí zvlášť sama-jedáleň nepatri jasliam kam neter chodi. Statnu skolku a jasle preplacaju max. 85€. Jej tiež prislo z upsvar rozhodnutie o odnati RP, ale prišiel jej aj papier, ze ziadala o PnS, ze to eviduju a pokyny ako ho ziskat(ake doklady potrebuje, ako sa vyplaca a pod). Ziadala ešte v r. 2015, možno sa niečo menilo.
Ja som prekvapena, ze koľko papierov k tomu bolo treba. No my chodime do jasliciek, ale o príspevok zaziadam až keď budem robiť, lebo tam treba doložiť aj potvrdenie o tom ze pracujes. A zároveň zrušiť rodicovsky príspevok. My platime 349.
neviem to tu nikde najst, mam narok na prispevok ak pracujem na dohodu o pracovnej cinnosti? (dcera ma 2r...)
dakujem za odpoved
a moze poberat prispevok na skolku aj manzel? dakujem
@mamamima Ale v podmienkach nároku nie je nič písané o tom či to musí byť pracovná zmluva alebo dohoda......Si si svojim tvrdením istá?
Nárok na príspevok na starostlivosť o dieťa má oprávnená osoba , ak:
vykonáva zárobkovú činnosť, študuje dennou formou na strednej škole alebo na vysokej škole,
sa poskytuje starostlivosť dieťaťu poskytovateľom na území Slovenskej republiky,
má trvalý alebo prechodný pobyt na území Slovenskej republiky a
dieťa má trvalý alebo prechodný pobyt na území Slovenskej republiky.
Zárobková činnosť oprávnenej osoby je:
činnosť, z ktorej je oprávnená osoba povinne dôchodkovo poistená ako zamestnanec podľa osobitného predpisu alebo ako samostatne zárobkovo činná osoba podľa osobitného predpisu,
činnosť, ktorá podlieha výsluhovému zabezpečeniu podľa osobitného predpisu a
činnosť, ktorá podlieha dôchodkovému systému v cudzine.
Za zárobkovú činnosť sa považuje aj poberanie materského alebo poberanie obdobnej dávky v cudzine najdlhšie do šiestich týždňov odo dňa narodenia ďalšieho dieťaťa.
Ahojte chcem sa opýtať ako je to s príspevkom na starostlivosť o dieťa a PN? Máte s tým niektorá skúsenosti, mám nárok aj na poberanie nemocenskej aj na príspevok, alebo budem ukrátená o príspevok? Ďakujem za radu. 🙂
Ahojte.a kebyze chcem zmenit sukromne jasle za statne,co budem platit menej....ako to je.da sa spatne vratit rodicovsky a zrusit prispevok?

@sadul mne stacila potvrdena ziadost o prerusenie poberania rodicaku. Ale ano, posielaju, ale az po poslednej vyplate prispevku