Príspevok od štátu na súkromnú škôlku

fiffinkaa
30. jan 2013

Malý ma 2 roky a 9 m, súrne by som ho potrebovala dať do školky, ale žial všetky štátne sú obsadené, do úvahy pripadá len súkromná a tá je drahá. Dozvedela som sa, že ak dieťa je umiestnené do takéhoto zariadenia a nemá ešte 3 roky, tak sa dá vybaviť príspevok od štátu na jasle / školku/ do 3 rokov dieťaťa. Viete poradiť kde sa to vybavuje, ako dlho to trvá a nevadí ak dieťa už súkromnú škôlku navštevuje, doplatia príspevok aj spätne?dakujem

janka2501
30. jan 2013

Vybavujes to tam kde rodicovsky prispevok. A potrebujes j tomu platnu zmluvu so skolkou a tvoje udaje. Inak ci aj spatne to neviem, najlepsie bude jed zajdes priamo na urad soc.veci a rodiny. Presne ta ista osoba ako pri rodicovsko prispevku.

klincek
30. jan 2013

@fiffinkaa na urade prace v mieste tvojho bydliska. ide o prispevok na starostlivost o dieta. zoznam potrebnych dokladov najdes na stranke ustredia prace, alebo si tam zavolaj, vacsinou su ochotni tie formulare aj poslat mailom.

zaklad je zmluva so zariadenim, kam bude dieta chodit. no kym nejake zozenies a podpisete zmluvu, tak sa ti to uz ani neoplati..ak by ti maleho zobrala skolka od marca (februar uz asi nestihnes), tak by ti preplatili len marec a april. a robi sa to tak, ze najprv ty zaplatis uhradu, potom odnesies na urad potvrdenie (kazdy mesiac!) a oni ti peniaze potom poslu na ucet. v jasliach, kam chodia moje baby, na to rodicia vacsinou aj tak kaslu, lebo sa im vraj neoplati ten byrokraticky proces kvoli 35 euram navyse (rozdiel medzi rodicakom a prispevkom, ten je v max. vyske 230 eur/dieta).

vandy1
13. apr 2014

A to sa potom dostava aj prispevok na skolku aj rodicovsky prispevok?

ivka_marek
27. apr 2014

@fiffinkaa ahoj,ako si dopadla?? Dal ti stat príspevok ma jasle a ponechal ti ak rodicovsky či ti ho zobral??

fidorka7
28. apr 2014

jedno alebo druhé - súbeh nejestvuje, je na rodičovi, pre ktorý príspevok sa rozhodne

tomynika
16. máj 2014

ahojte kocky prosim vas doteraz som platila skolku internet bankingom zrazu tento doklad nemoze bit ako uhradzate skolku lebo uz na urad chodim ako na klavir !!!!!!

DAKUJEM

fidorka7
2. jún 2014

tomynika, internet banking samotný sa ako doklad neakceptuje, lebo nemá náležitosti účtovného dokladu. My na našom úrade k nemu žiadame potvrdenie zariadenia, kde máš dieťa o tom, že prijali úhradu v sume ... za starostlivosť o dieťa.... za mesiac .....- dňa ....., samozrejme s pečiatkou a podpisom.
to sa ale čudujem, že doteraz ti to akceptovali, čo sa až teraz spamätali?

mia8181
29. dec 2014

ako to pootm je ? to sa potom dostala rodicovsky tych cca 230 eur a + tych 35 euro prispevok na MS?

9lf9
29. dec 2014

mia8181 bud sa dostrava rodicosvky 203,20e mesacne alebo sa rodicovsky odnime a zamestnana matka dietata si moze uplatnit prispevok na starostlivost o dieta kde sa preplacaju vynalozene naklady na skolku (takze ked zdokladujes 150e preplatie ti len tie, ak zdokladujes 290e preplati sa prispevok len do max. vysky 230e mesacne.

maslenka47
29. dec 2014

@mia8181 do troch rokov mas narok na rodicovsky prispevok cca 203 eur (tj akoze nahrada mzdy, pretoze sa aktivne staras o dieta) ALEBO na prispevok na opatrovanie dietata maximalne 230 eur ("skolku"), kedy sa predpoklada, ze kym sa ti niekto stara o dieta, tak ty chodis do prace. Kvoli tym 27 euram navyse ale musis uradu dokladovat, kam dieta chodi a nosit im blocky - podla tych blockov vyplacaju.. ked nic nevydokladujes, nic nedostanes. Rodicovsky prispevok mozes dostat len jeden (pretoze si jeden rodic, ktoremu nahradzaju prijem), zatial co prispevok na opatrovanie mozes dostat na kazde dieta do 3 rokov.

Zaroven mas narok na prispevok na dieta (kazde dieta) a to dovtedy, kym "sa tvoje dieta pripravuje na vykon buduceho povolania", maximalne vsak do 25. roku dietata. Toto cini nejakych 23 eur na kazde dieta.

forgackatka
4. feb 2015

ahojte maminky od 1.februara som zamestnana na zmluvu a mám 2,5 ročnu dcérku ktoru idem dať do sukromnej škôlky na pol dna stale to je okolo 169,- tak budem dostavať prispevok 203,- a možem ho použiť na školku a teda nemusím behať po uradoch a vybavovať si príspevok na školku a teda to aj vydokladovať ? alebo musim požiadať o prispevok a budu mi platiť iba tých 169,- a každý mesiac budem behať ako na kolotoče?
POradte mi prosím takto nechať si tých 203,- je pre mna lepšie nieje v tom strava. Dakujem veľmi. 🙂 🙂

9lf9
28. aug 2016

@forgackatka nemusis ziadat o nic ked je vyhodnejsi pre teba RP ber nadalej ten, nemusis teraz nikde nic nahlasovat, az ked dietatko dovrsi 3r veku, treba ist na urad. Ak by si si dala odnat RP tak na starostlivost by ti preplatili len to co im vydokladujes a u teba sa to neoplati, lebo 203e je vyhodnejsich