icon

Príspevok po pôrode a svadba partnerov

bobkuuu
27. jún 2015

Ahojte, mám 24r. a 4,5r syna s expriateľom a ak prebehne všetko v poriadku budem rodiť v decembri druhého syna a chcem sa spýtať je rozdiel keď sa s priateľom vezmeme pred pôrodom/po pôrode? myslím € od štátu/ mesta/ soc. a koľko vlastne od koho dostanem? vďaka

mima4
27. jún 2015

@bobkuuu ziadny rozdiel, lebo nie si osamela mamicka, ale zijes sposobom "druh a druzka".

kacenka255
27. jún 2015

@bobkuuu Pokial mate rozdielne trvale pobyty mozes ziadat o predlzenie MD ako osamela namicka

bobkuuu
autor
27. jún 2015

áno máme vlastne pod sebou 2 poschodia byty

kacenka255
27. jún 2015

@bobkuuu tak ale tym padom je adresa taka ista a bude to posudzovane ze byvate v jednej domacnosti

bobkuuu
autor
27. jún 2015

a tá MD bola vlani len o 2 týždne dlhšia to je nič 😢

marianka0101
27. jún 2015

@bobkuuu ak sa vezmete, tak si manzel bude moct uplatnit danovu ulavu na deti, 20€ na dieta na mesiac a na teba odpocet pri danovom priznani co bude za rok cca tych 700€. Pozor, ak si zamestnana a budes poberat matersku, tak materska sa zaratava do prijmu, cize o to bude ta ulava na dani nizsia. Rodicovsky prispevok sa tam nezapocitava, takze ked budes potom cely rok dostavat iba rodicak, z dan.priznania mu vratia tak cca 700€. No a ficko slubuje nejaky dovolenky pre rodiny s detmi 🙂 🙂 🙂 a kedze sa nam zvolebnieva, mozno sa vam aj tu nieco postasti 🙂 ak sa nevezmete, tak je predlzena materska mozno o mesiac, neviem presne... takze toto su nejake korunky naviac a inak neviem ci to ma este nejake vyhody.
Osobne myslim, ze ak sa dvaja ludia lubia a cakaju spolu dieta, vziat by sa mali, uz len preto, aby ste boli oficialna rodina. Mne je tento model srdcu blizsi 🙂 a napr. mm dostava v praci prispevok na dovolenku ak ma rodinu 🙂 takze u nas je aj toto takym akoze plusom

bobkuuu
autor
27. jún 2015

ja len že či pred pôrodom sa naháňať čo stačí "PO... som zamestnaná 4roky 🙂

marianka0101
27. jún 2015

@bobkuuu tak potom staci po. 🙂 ta ulava na dani na manzelku sa pocita od dna, kedy ste manzelia ale kedze budes mat matersku, tak ti staci naplanovat si to tak, aby ste sa vzali v obdobi materskej, ked prejdes na rodicovsku, aby ste uz boli mazelia 🙂