icon

Príspevok pre maloletú mamičku

littlesecretbi
20. júl 2017

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať či tušíte o aké finančné príspevky mám nárok (akéhokoľvek druhu) , keď mám termín mesiac pred osemnástkou, a tretí ročník mám individuálne štúdium. A ak viete, ako by som to mala vybaviť. Veľmi by nám to pomohlo 🙂. Ďakujem dopredu.

Strana
z3
ebi88
21. júl 2017

@loginexistuje a co pracujuci ludia nedostanu rodicovsky alebo pridavok na dieta? Vsetky deti su predsa rovnake maju rovnaky narok na podporu. Odpracovanim si isteho casu je podmienena materska, na tu narok logicky nema. a ked bude pracovat raz tak co ona platit odvody nebude? A jej rodicia neplatia? Solidarita uroven milion vazne; keby sa bavime o romke co tlaci sieste a rovno ho beru do ustavu, (taka so mnou bola v nemocnici), tak plne chapem rozhorcenie, ale takto? Ved pise rozumne, pise ze sa tesia a ze skolu dokonci a bude pracovat. Stava sa aj v lepsich rodinach a teraz co? Toto ma byt tragedia? Nase odvody maju byt rozdelene tak, aby podporili zdravy vyvoj spolocnosti. Jednak motivovali, ale aj pomohli ktorym to potrebuju. Ze je nastaveny system v niektorych ohladoch mozno nespravodlivo, to je druha vec. Mame slobodne volby, nech sa paci, vyberte si lepsie.

adrianka22
21. júl 2017

@littlesecretbi moja mamina ostala tehotná v 16stich s mojím otcom študovala zdravotnú školu dokončila ju a pracovala v jasliach všetci sa od nej odvrátili o dva roky zase ostala tehotná obe deti jej nezodpovednosť lekárov zomreli až potom sa rodina a okolie spamätalo. Buď silná nepočúvaj sprosté reči.Moj gynekológ povedal že radšej odrodi desať 18rocnych ako jednu 30ročnu. byť mladou mamičkou je super škoda že mne prišlo dieťa až v 30tke

vanesanova
22. júl 2017

@ivanka12311 neni to viac nezodpovedne ako sa to stalo mojej znamej...ma 28 rokov s priatelom nahodou otehotnela po kratkej znamosti nic vazne jeho poznam cisty suknickar u ziadnej sa dlho neohreje a takyto si spravi dieta a ta baba si teraz moze vychovavat babo sama no povedz mi co je lepsie?mat v 17 tich a vychovat plnohodnotne s laskou a v kruhu rodiny alebo v 28micke sama

vanesanova
22. júl 2017

@littlesecretbi ak chces mozem ti poslat pre babo par veci co nam je uz male my to nepotrebujeme uz a nenechaj sa odradit ani znechutit babenko vychovas sice skor ale sa sa to vies ako to rychlo bezi?ved moj bude mat uz pol roka!strasne rychlo to ubehlo nie je nic krajsie na svete ako ked si ho pritulis a vybozkavas a on sa usmieva a raduje z toho uz sa tesim ked ma vyobijma okolo krku nic ti neujde...praveze to mas lepsie ako ja v 30tke uz budes mat velke dieta a mozes cestovat zabavat sa chodit von ja som uz skoncila 😀 (mne to nevadi) a ked moj bude mat 13 uz budem na to stara a hlavne moja mama uz bude taka stara ze sa uz nebude vladat on postarat a povarovat mi ho ak budeme chciet ist niekam von s priatelmi na ples a pod....v tomto mam nevyhodu ja lebo moja mama je jedina kt.by mi ho vedela ako tak povarovat ale teraz ma 60 takze myslim ze este tak 7-8 rokov bude vladat a potom ho nebudem mat kde nechat uz.najdolezitejsie a najtazsie obdobie kedy budes potrebovat vela pomoci a podpory su prve tri mesiace po porode tie su vazne na psychiku aj fyzicky velmi narocne mne velmi pomahala mama a muz inak by som to tazko zvladla...posli mi adresu kde ti mozem poslat tie veci.

dai
22. júl 2017

@vanesanova to fakt takto prezivas svoje tehotenstvo v 30tke? Akoze zivot skoncil? Prepac ale neda mi nereagovat🙂 moje 2he dieta sa narodilo ked som mala 32... s muzom tancujeme, boli sme na milion plesoch, chodime na dovolenky sami aj s detmi po celom svete, ked sa chceme zabavat tak sa zabavame...
Ked tvoj bude mat 13 ty budes mat 43 - to budes ako stara???
Ak ti nevie pomoct rodina tak predsa hladaj inde - je tolko moznosti... dufam a verim ze ty mas v 30tke kopu moznosti, si zabezpecena so slusnou strechou nad hlavou a tie dovolenky si mozes aj dovolit... to ked zacnes rodit v 17ke tak zial v 30tke stale velakrat nemas pokial velkou nahodou naozaj nenatrafis uz v tak mladom veku na zodpovedneho chlapa ktory sa stara ( to stastie mala moja mamka ale ako som pisala napriek velkej laske, sobasu a krasnym slubom to mojim 3om spoluziackam nevyslo...)

vanesanova
22. júl 2017

@dai ale ved ona vyzera ze ma rodinu ktora jej pomoze ved ty keby si mala 17roc.tehotnu dceru tiez by si ju asi nebechala na ulici predsa...no boze tak bude byvat u mami u rodicov co je na tom.no ja nemam fakt u koho nechat maleho len u mami a ta ma uz 60 prec ja nemam presne 30 ale 34 ked bude mat 13 uz asi ani nebudem mat naladu chodit po plesoch a baroch to budem mat asi ine zaujmy...a do troch rokov ho aj tak ani nechcem nikam odkladat no a dat ho varovat cudziemu nejakej operke?neviem ale toby som asi nedala.no ano ja mam muza byt aj pracu a auto rodinu ale to je predsa nepodstatne tato diskusia nie je o mne ale o autorke a myslim ze dieta sa da vychovat aj bez vlastneho bytu auta dokonca aj bez prace.a s minimom penazi lebo ked sa chce vsetko sa da

dai
22. júl 2017

@vanesanova neviem ako zijes... 34 nie je tolko aby si bola mentalne takto stara☹ mkje niektore zname maju cez 50, totalne aktivne a nikto im netipuje viac ako 35 ( ani ja - asi preto som sa s nimi aj zoznamila lebo som si myslela ze rovesnicky😉) jedna z nich mala posledne dieta v 43 - krasna, aktivna zena, v kondicke o ktorej sa vacsine 20tok nesniva...
Mne sa napr. O deti vue postarat aj ml. Brat s frajerkou a mame tetu ktora mi najskor pomahala s upratovanim - nema vnucata, chodila k nam kazdy tyzden , moje deti pozna od narodenia, skamaratili sme sa, chodi k nam na kavicky, detom vinsovat - ten vztah sa samozrejme vyvijal - az tak ze aktualne presne taketo vecery u nas zaskakuje, niekedy u nas aj spi ked ideme niekde mimo s prespanim...do 3och rokov ho nechces odkladat - vies - uz len ten vyraz odkladat:♧ to ako ho odkladam k starym rodicom ci krstnym ktori ich miluju? Ja si skor myslim ze cim viac ludi co dieta miluju a ono ich okolo neho tym lepsie - dieta to urcite obohacuje, je odbaznejsie, socialne kompetentnejsie ako tie co len za mamkinou suknou sa krcia...
Nie... svoju dceru by som nevyhodila a viackrat som to tu uz aj pisala - ale start do zivota to urcite neulahci... ano; vychovat sa da aj tak ako ty pises ale nepoznam nikoho kto by v takej situacii bol realne stastny- ani rodicia ani deti a verim ze kazdy caka aj trosku tej spokojnosti od zivota nielen prezivanie...

vanesanova
22. júl 2017

@dai ako mam byt aktivna s pol roc.dietatom?vsetky moje konicky lyze plavanie kino tanec vsetko musi min.tri roky pockat a chcem kojit min.dva roky a kedze kazde dve hod.musim krmit nemozem ho niekomu nechat ale mne to neprekaza ja si praveze vychutnavam materstvo ved som po nom tuzila velmi dlho a nebavme sa uz o mne 🙂

dai
22. júl 2017

@vanesanova jasne.. nechcem napadat tvoje sukromie - len si spominala ze maly ma uz pol roka - to uz zacinas s prikrmami, po roku je kojenie uz fakt len doplnok v strave - skor citovy ako vyzivovy... vsetko to co si vymenivala sa s pol rocnym dietatom uz robit da😉 ak si yo ale vychutnavas takto tak nemas co riesit... len z tych tvojich prispevkov to vyznelo ako by ti uz zivot skoncil preto som s tymi mojimi vobec zacala...
Inak moja mamina mala v 26tich odrodene 3 deti, realne si zivot s ocinkom zacali uzivat az po 50tke , keby mali normalny dochodok tak este teraz by si neuzivali... po 50tke precestovali co sa dalo, kupili novy dom etc. ...

dagaz
22. júl 2017

@littlesecretbi no dievca zlate je to skoro na dieta ale na druhej strane radsej teraz ako nikdy. Narok mas na to co uz tu x bab napisalo. Bohuzial nic navyse. Drzim palce aby vsetko dopadlo najlepsie a aby si nikdy neolutovala ze mas babeno tak v mladom veku.

vanesanova
22. júl 2017

@dai ja chcem len mladu mamicku podporit povzbudit a som rada ze sa tesi na babo urcite je to lepsie ako ked idu 16-17 rocne na potraty alebo davaju babo do hniezd zachrany len kvoli veku a pocitu ze sa im skoncil zivot

dai
22. júl 2017

@vanesanova ale jasne... ale tak ja verim ze 90% dievcat vobec v tomto veku neotehotnie... cize tam bola skor otazka ci vobec , nikdy nestala ako sa zachovat ked sa to uz stane... ona pisala ze idealne to u nich nie je a tie mamy sa tesia zevraj lebo su cerstve vdovy comu rozumiem... tam skor su obavy o mladych , aby to ustali hlavne ked sa nechystaju spolu byvat - to zial vacsinou dobre nekonci... preto bolo moje odporucanie pre nu co najskor sa osamostatnit - aj ked v miniverzii ale sami bez matiek a hlavne spolu

littlesecretbi
autor
23. júl 2017

@dai @vanesanova nechcem aby tu vznikali nezhody 🙂)) v každom prípade ďakujem 🙂 každý mi odporúča sa osamostatniť len ja som typ človeka, ktorý chce byť s každým za dobre a pohnevať si mamku, to je niečo čomu sa chcem vyhnúť, ale asi to inak nepôjde, lebo mame kde ísť 🙂 inak neviem kde by som neverejne mohla poslať adresu 🙂 keďže som na mobile tak to je dosť skreslené 🙂 @adrianka22 ďakujem 🙂

vanesanova
23. júl 2017

@littlesecretbi normalne mne do spravy 🙂

Strana
z3