Príspevok pri narodení dieťaťa - novela september 2011

lucytao
11. aug 2011

Ahojte tehulky mám termín pôrodu v decembri 2011 počula som že bola schválená novela zákonníka práce, soc. vecí a rodiny od septembra 2011 a že sa to týka aj novopečených mamičiek aj mamičiek na materskej a rodičovskej dovolenke neviete niekto ako je to s jednorázovým príspevkom pri narodení prvého dieťaťa ak sa dožije 28 dňa života bol zrušený alebo sa bude vyplácať naďalej? Myslím, že nám všetkým pomôže či už na nákup kočíkov alebo iných vecí. Na čo všetko vlastne máme nárok po narodení dieťaťa ak mám odpracovaných tých 275 dní?????? Kto má nové informácie píšte raďte ďakujem pekný deň

lucytao
autor
11. aug 2011

nikto nič nevie???????????????????????? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

x_shushu_x
11. aug 2011

@lucytao na prve, druhe aj tretie dieta- aspon jeden z rodicov musi mat za posledne dva roky odpracovanych resp byt zamestnany 280 dni...a samozrejme aj student

lucytao
autor
11. aug 2011

@x_shushu_x ja som nevedela či je to má byť 275dní alebo 280dní ja mám odpracované dosť ja len neviem či ten príspevok od 1.9.2011 nieje zrušený nevieš???

x_shushu_x
11. aug 2011

@lucytao nie, plati za tych podmienok co som ti pisala...zmena bola len v tom, ze to daju tym co robia xDDD

lucytao
autor
11. aug 2011

@x_shushu_x dakujem

x_shushu_x
11. aug 2011

@lucytao v pohode :o)

bianca2
12. aug 2011

ahojte, tyka sa to aj ked som pracovala na dohodu? ci to musi byt riadny zamestnanecky pomer?

bianca2
12. aug 2011

@ x_shushu_x tyka sa to aj ked som pracovala na dohodu? ci to musi byt riadny zamestnanecky pomer? - ja si platim sama zdravotne poistenie a naviac si platim dobrovolne nemocenske poistenie, ale nic viac zo socialky. dik.

judka
14. sep 2011

ahoojte ja mam som taky zvlastny pripad pridem o vsetky furt pridem o peniaze 😖
pri prvej dcere som prestupovala s jednej prace do druhej len som stihla medzitym otehotniet tak ma uz nevzali cize som bola cele tehotenstvo nezamestnana mala som rodicovsky prispevok a aj to jednorazove teraz mam termin 13,10 a kedze mi materska koncila v aprili zas som nesla do roboty a socialke mi poradili ze ma zaeviduju ako matku ktora sa stara o dieta do 6r. nedostavam ani cent len akurat ze sa nemusim podpisovat chodit a povedali ze mam sa potom zas ohlasit na dalsi rod.pris. dostanem dajajke peniaze??????? ☹

x_shushu_x
31. okt 2011

@bianca2 dohoda sa nepocita nikam....to co si napisala ti za istych podmienook plati len na matersku....tento prispevok musis byt bud student alebo riadne zamestnana....alebo partner..

bianca2
31. okt 2011

@x_shushu_x ja viem tak ze prispevok okolo 800 eur ten jednorazovy - kazdy ma nanho narok nielen zeny v riadnom pracovnom pomere. na matersku narok mam overovala som si to, ked si platim dobrovolne nemocenske poistenie aspon tych 9 mesiacov cca. na akom urade by som si to mala overit pod koho spada tento jednorazovy prispevok? dik pekne.

kaby
31. okt 2011

@bianca2 jednorazovy prispevok dostane kazda zena pri prvom, druhom a tretom dietati. Je potrebne poziadat on na prislusnom urade prace podla miesta trvaleho bydliska. Najskor sa ziada prispevok pri narodeni dietata a potom ak sa dietatko dozije 28 dni, tak je potrebne poziadat o priplatok k prispevku na dieta..
🙂

stanka77777
11. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V prvom z nich je samostatná kapitola venovaná príspevku pri narodení dieťaťa a príplatku k nemu.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

javimo
28. feb 2012

Ahojte, chcem sa spýtať či mám nárok na príspevok pri narodení dieťaťa ked čakáme 4 dieťa zamestnaná som bola ako je treba. 🙂

gapa
28. feb 2012

@javimo
príspevok pri narodení dieťaťa áno ale príplatkok k príspevku pri narodení nie.

mirasierra26
9. sep 2012

Ahojte, mam taku otazku ze ci podmienkou na ziskanie tychto prispevkov pri narodeni dietata je to ze som musela pred porodom byt zamestnana a ze ci musim byt zamestnana aj nadalej, teda ked som na materskej ... dakujem vam za odpovede.