icon

Rakúsko - Karenz Variante 30+6

lilinka77
1. dec 2015

Dobrý deň. Pred nástupom na materskú som pracovala v Rakúsku, po pôrode som si zvolila variantu 30+6. Doma sam bola 2,5 roka, potom som začala pracovať na 3/4 úväzok u toho istého zamestnávateľa. Z finanzamtu aj z krankenkasse mi bolo vyplatené iba do 2-ho roku dieťaťa. Kolegyňa rodila o 2 mesiace skôr a pri tej istej variante mala vyplatené cele 2,5 roka. Ako to má vlastne byť?? Na krankenkasse mi povedali, že mám nárok na 2,5 roka, ale že potrebujú papier z finanzamtu. Na finanzamte mi povedali, že mám nárok iba do 2. roku.. Máte niekto skúsenosti s týmto? Ďakujem

nicky_at
1. dec 2015

Ja som mala tiez 30+6, a vyplatili my 2 a pol roka. A nemusela som nic dokladat finanzamtu

lilinka77
autor
2. dec 2015

@nicky_at Hlavny problem je to, ze na papieri z finanzamtu ohladom vyplatenia familienbeihilfe mam mesiace od wochengeldu do dvoch rokov malej a potom zasa od nastupu do prace po 2,5 rokoch. Ten pol rok tam chyba. Po telefone mi povedali, ze na to nemam narok.. Chcem tam ist osobne, ale zalezi kto tam v Brucku bude..A mozem sa opytat, wohnsitzt mas na SK a si vydata? Zeby tam bol zadrhel?? Mam aj termin na Arbeiterkammmer, ale az v polovici dezembra a to mi vyprsi doba, dokedy to mam KK dolozit..Dakujem za info