icon

Reťazová materská a tehotenská dávka

lenuska333
23. nov 2021

Ahoj mam syna ktorý bude mat vo februari 2 roky...pred otehotnenim som pracovala na dobu určitú skoro rok potom som bola na pnke a odtial rovno materska teraz som zase tehu 2 mesiac a ja sa chcem opýtať na to druhe budem tak ako na to prve 380 alebo len 270,?.......................... a tiez sa chcem opýtať na tehotensku dávku ako to je dostava niekto Ďakujem

petamich
23. nov 2021

podla toho, co pises ti pracovny pomer netrva = nemas aktivne nemocenske poistenie a teda nemas narok ani na matersku ani na tehotenske - kedze na matersku musis splnat okrem aktivneho NP/alebo ochranna lehota aj 270 dni NP za posledne dva roky - cize 270E a bez naroku na tehotensku davku

andula1988
23. nov 2021

@lenuska333 ak Nemate aktivne nemocenske poistenie tak nebude narok na materske ani tehotenske ….
Za posledne 2 roky musite splnat 270dni NP, byt v ochrannej lehote alebo si platit dnp …. K tehotenskemu treba splnat k 13tt

lenuska333
autor
23. nov 2021

@andula1988 coze to ze som tie dva roky na materskej sa nepocita aspon ohladom tehotenskej dávky

andula1988
23. nov 2021

@lenuska333 a trva pracovny pomer? Materska je cca do pol roka dietata, potom je rodicovsky prispevok ….

petamich
23. nov 2021

ak pracovny pomer netrva nie nepocita - lebo nie je aktivne nemocenske poistenie (okrem ineho)

kikush2000
30. nov 2021

@lenuska333 ahoj, neviem v kolkom si tt ale mohla by si sa dobrovoľne poistiť a vtedy by si mala nárok na tehotenské, neskôr aj na materské a potom na ten vyšší RP, všetko ale závisí v kolkom si týždni a či ešte stíhaš sa poistiť pred nárokom na tehotenské. Teda ak správne chápem, že momentálne už nemáš pracovný pomer.