Reťazová materská - výška nároku + dobrovoľné poistenie
Ahojte, viem, že je tu zrejme niekoľko podobných tém, ale chcem sa len uistiť, či som to všetko pochopila správne. V auguste 2012 sa mi narodila dcérka a do jej tretích narodenín by sme chceli druhé dieťatko. Je to tak, že pokiaľ by sa narodilo pred, resp. jej tretích narodenín, mala by som mať nárok na rovnakú výšku materskej ako prvýkrát? Pri dcérke som mala nárok na maximálnu výšku materskej, u zamestnávateľa som stále zamestnaná, nič sa nezmenilo. A druhá otázka, dopočula som sa o dobrovoľnom nemocenskom poistení, je to tak, že pokiaľ by som si ho 270 dní pred samotným pôrodom platila, že by som okrem klasickej materskej mala nárok aj na materskú výšku z DNP? Oplatí sa doplácať si? Dúfam, že nikomu nebude prekážať, že som založila novú diskusiu, ale už som sa v tom prestala orientovať. Za akúkoľvek radu ďakujem🙂
Fiha, aj taketo sa da?🙂
@isabellaa ......zamestnávateľ musí vedieť, že manžel nastupuje na materské. No pracovať NESMIE na tu istú pracovnú zmluvu (ten istý pracovný pomer), z ktorého nastupuje na materské...no a potom musíte obaja doniesť potvrdenia z ÚP, že nie ste poberateľmi rodičovského príspevku...vyhlásenie NESTAČÍ......
treba sa mi ist odhlasit z rodicovskeho alebo do socialnej poistovne ked mi skonci rodicovsky dkaujem za odpoved

@isabellaa ak by ta chceli vyhodit, mozes sa vratit spet na rodicak. tym padom sa vypoved posuva az po skonceni rodicaku = 3 roky veku dietata
@dena1973 hm, ja co viem, tak aj muz musi riesit matersku potom cez zamestnavatela a nie cez socialku