icon

Reťazový pôrod a materská

nikuska307
29. máj 2017

Ahojte, potrebovala by som poradit, snazime sa o babatko, ale bohuzial uz som dvakrat potratila , ale tak nevzdavame sa, a potrebovala by som poradit ohladom retazoveho porodu. Mala bude mat 27. 2. 2018 3 roky a ja by som chcela vediet, dokedy sa to berie ako retazovy porod, staci ked do toho 26.2. nastupim na matersku alebo musim do toho datumu porodit, aby sa mi materska ratala z mojho predosleho platu? Popripade z coho by sa ratala materska kebyze otehotniem neskor a po ukonceni RD si docerpam dovolenku a potom pravdepodobne aj tak budem musiet ist na PN, lebo aj prve tehotenstvo bolo rizikove a teraz este dva potraty. Ak sa nam to teda vobec este podari ☹. Dakujem

janisa31
29. máj 2017

Ale podarí len nevešaj ešte hlavu, všetko dobre dopadne, len sa s tým nesmieš hneď takto stresovať. Podľa mňa by už oň mohlo ísť no najlepšie spravíš, ak sa opýtaš niekde na sociálke. Oni ti povedia naisto ako ti to bude vychádzať a ako by to bolo potom najlepšie spraviť🙂

majusqa77
29. máj 2017

pokial trva PP, tak cas na RD sa pre ucely materskej rata do dni nemocenskeho poistenia.
takze koli materskej nestresuj.
ak by bol nastup na md v roku 2018, ratal by sa z prijmu roku 2017, ked nieje, podla potvrdenia o prijme z prace.
ak by bol nastup v roku 2019, z prijmu roku 2018 - vtedy treba vycerpat aspon par dni dovolenky. ak by si sla po rd priamo na PN, ratala by sa materska z minima

katriona1
29. máj 2017

moje dcera je taky narozená ve februáru, akorát mela 3 roky uz ted v roce 2017, druhý syn se mi narodil ted v máji, takže na druhou MD jsem nastoupila v aprílu, od februára do toho apríla jsem čerpala dovolenou, na druhou MD jsem mela normálne nárok, protože jsem stále zamestnaná a počítala se z predpokládaneho príjmu, který mi určila mzdová, takže v mém pťípade je ten výmer cca stejný jako pri první MD a diky tomu, že ted jsou vyšší procenta tak mám celkove MD vyšší než tu první 🙂