icon

Reťazový pôrod a materská dovolenka

nona31
17. jan 2018

Baby je mi do plaču akurat mi prisli papiere rozhodnutie ohladom na materskú... Mam este ani 2 ročneho chlapca o par dní porodim dalsieho chlapca a som zamestnana na Tpp ako je mozne ze pri druhom mi viratali materskú skoro o 200 eur menšiu???...☹

evittam
17. jan 2018

@kikuta Nie nemusis. Pokial PP trvá tak trva aj NP.

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
17. jan 2018

@barborasebastian Jasneeee, najlepšie zmazat a z odpovedi druhých spraviť "humoresku". No co uz...aj tak sa da....
A btw.niekto tu potreboval poradit k veci. "Bádanie a dumanie" je v tomto pripade na dve veci-asi nemusím písať na ake.😉

barborasebastian
17. jan 2018

@evittam 4 krát si ma označila vo svojich príspevkoch, to asi nieje celkom zdravé neustále putat na seba pozornosť po tom co človek napíše že sa ospravedlňuje a ze to bolo úplne inak myslene🙂 slnko svieti rovnako pre mna ako pre všetkých ostatných, nevidím v tom nič zlé že som sa do témy zapojila nakoľko aj tak ostáva pravda raka že ma zaujímalo ako to je aj napriek tomu ze nechcem mať deti takto po sebe🙂 autorku som nepohorsila a ani asi neurazila a ani jej nerobilo problém byť voči mne slusna lebo aj s mojou hlúposťou som bola slušná🙂 ak nahodou autorke vadilo moje vystupovanie v tejto téme tak mi to je úprimne ľúto ak som otravovala, je to škandál z mojej strany.

miskooo1987
17. jan 2018

kedze starsi ma cca 2 roky, takze na MD si nastupovala bud koncom 2015, alebo zaciatkom 2016. Teda vymeriavaci zaklad bol bud rok 2014, alebo 2015. (napis kedy realne, je to potrebne kvoli inym vypoctom, menili sa %).

Kedze si nepracovala v poslednom roku ( bola si na RD), nebola si nemocensky poistena, poistenie zaniklo pri nastupe na RD (prerusilo sa ale to znamena zanik). Poistenie opatovne vzniklo ked si nahlasila zamestavatelovi nove tehotenstvo. Ale kedze ti nevznikol ziaden vymeriavaci zaklad, tak sa soc poistovna spytala zamestnavatela, na tvoj predpokladany prijem, a z neho ti vyratali MD. Takze si mala v minulosti vela nadcasov, a teraz zamestnavatel nahlasil len tvoju mzdu podla zmluvy.

Ak sa ti to nepaci, skus sa odvolat. Neviem ci to pomoze, ale sanca je vzdy.

evittam
17. jan 2018

@barborasebastian A? Len som ta slusne upozornila,ze píšeš hluposti a napisala som ako to v skutočnosti je. To je všetko.
Ja sa snazim slušne poradiť, vyviest tu niekoho z omylu a nakoniec som nenormalna. No co uz, čím ďalej tým bežnejšie na MK.

barborasebastian
17. jan 2018

@evittam nie normálne sa tu stáva to) , ze napriek tomu ze ty si majster svojho remesla zosmiešnujes a robíš si posmech s ľudí, keby si slušne napísala Barbora si na omyle je to takto a takto ale nie začať vetu ty tu aké hlúposti píšeš, neviem ako ty komunikujes s ľudmi ja mam tiež svoju klientelu ale nikdy v živote ci je to Ing, či riaditeľka ci upratovačka by som si nedovolila takto reagovať, aký máš prístup ty za to ze ovládas svoje remeslo na 100% nerobí z teba niečo viac ako sú ostatni, ale budis, toto nieje prístup a s efektu sa stal asi defekt ale nie u mna🙂 pretože ja som sa dozvedela co ma zaujímalo kdezto ty si ostala tam kde si chcela ostať a to pri dokazovani si ze ja som tu ten hlupák, ale mne to vobec nevadí🙂

evittam
17. jan 2018

@barborasebastian Nemozem za zo,ze si to pochopila ako si to pochopila. Ja som nikde nenapisala,ze si hlupák. A ani to nikde nepotrebujem dokazovat. To pises len ty sama. A nikde zo seba nerobim to čo píšeš. To čo píšeš su len tvoje subjektivne nazory a pocity. A ten ostatny koment okolo klientov a neviem coho je bezpredmetný v tejto diskusii. Btw.ako aj tvoje rozhorcenie. Skutočnosť a radu som autorke napisala viac netreba rozmazavat. Je to verejna diskusia, to ze sa ti nepaci nejaky komentár je v poriadku. Nemusis to tak prezivat.

nona31
autor
17. jan 2018

@evittam

@barborasebastian dievčence nechcela som tu vyvolat hadky.... ☹ dakujem kazdej jeden za Vaš nazor ste zlate..... 😉

myskahryzka
17. jan 2018

Toto je uzasne, ked si niekto vymaze z fora vsetky prispevky. Ked uz raz nieco napisem, tak si za tym stojim. A ked sa mylim, tak si to priznam. Nie ako soplave decko vsetko pomazat. 😵 Potom to nema ani hlavu, ani patu.

barborasebastian
17. jan 2018

@nona31 nie vôbec si nič nevyvolala a ani ja a ani evittam🙂 pekný večer prajem🙂

evittam
17. jan 2018

@nona31 Ja sa nehadam nemám prečo. Len som niekoho pohorsila a "vytocila" jednym slovom. 😉

evittam
17. jan 2018

@myskahryzka Asi tak. Potom to ostatne ako reakcie vyzera ako "komedia". A ja som za nenormalnu a nezdravu.😉

barborasebastian
17. jan 2018

@evittam bože prosím už stačí:D lebo fakt humoreska ako si sama napísala, pekný večer🙂

evittam
17. jan 2018

@barborasebastian No ved tu si zacala len a len ty a este v nej aj pokračujes.

beton
17. jan 2018

@nona31 retazis nie porod, ale rodicovsku - matersku, predpokladam.
Ked retazis, znamena, ze si nenastupila ani na jeden den do prace a nevzala si ani jeden den dovolenky. Sedi to? V tom pripade sa vypocitava z predpokladaného prijmu a teda by si to mala mat zhruba rovnake ako prvu matersku. Ak vsak toto nesplnas, tak sa vypocitava z reálneho prijmu, ktory si pocas napr. tej dovolenky dostala. Takto to viem ja a tym som sa riadila. Ale je pravda, ze presne na eura som si to neodkontrolovala.

nona31
autor
18. jan 2018

Tak dievčence ranko som volala do prace tam mi povedala ze sa mam ist opytat na socialku tak hned sme tam isli a myslela som si ze od jedu tam hned aj porodim ze sa to pocita od obdobie a ja kedze som nastupila na prvu materskú 9.marca 2016 a odrobila som len 4 dni v januari lebo potom som isli na rizikove na Pn -ku tak mi vyratali terajsiu materskú len za tie 4 dni co som odpracovala v roku 2016..... Super to je fakt luxus mat 2 deti na Slovensku ☹ :@

katriona1
18. jan 2018

@nona31 tak ale z toho vychází, že jsi nastoupila na tuto MD ješte v roce 2017 a jelikož jsi mela za rok 2016 odpracované ty 4 dni, tak se ti nová MD nepočítá z predpokládaného príjmu, ale z príjmu za ty 4 dni, kdybys nastoupila na MD až v roce 2018 tak by se ti počítala z predpokládaného príjmu a byla by asi približne stejná, možná vyšší než ta první
no ono nekdo se informuje dopredu a vyšpekuluje si i nejvyšší MD skoro zadara a nekdo se informuje až když je pozde a bohužel dostane MD malou nebo treba žádnou

xima
23. jan 2018

@nona31 ahoj,no ja to akurát tiez teraz riesim.. mne vypocitali matersku nejakych 209eur,tak mi prislo tento mesiac.. najprv som myslela ze sa snad pomylili.. vokala som do socialky, kedze mi neprišlo ani rozhodnutie a nevedela som z coho a ako to vyratali.. tak ja som pracovala od juna 2016 do marca 2017 popri rodicovskom na polovicny uvazok.. tak ze mi to pravdepodobne vypocitali z toho. Nebola tam dnes na socialke ta pani ktora by mi to overila, tak musim cakat do zajtra. Ja neviem,nechcem sa nikoho dotknut, ale clovek co nikdy nepracoval a neodvadzal nic statu tak dostane rodicovsky vyšší ako ja co som si "dovolila" pracovat popri rodicovskej? Tiez mi teda bolo do revu. Clovek aby poznal vsetky zakony predtym nez si dovoli mat dieta v tomto state 😡

veronikaszabova
23. jan 2018

@xima ved ti doplatia rozdiel RP a tvojej materskej

xima
23. jan 2018

@veronikaszabova ako? Kedy doplatia ten rozdiel?

nivea777
23. jan 2018

@xima ked sa ti narodi dieta a požiadas o doplacanie..Teda aspon myslim ze treba poziadat a nerobia to automaticky

xima
23. jan 2018

@nivea777 ahoj, a nevies mi poradit, treba o to poziadat na socialke alebo urade prace a rodiny?

nivea777
23. jan 2018

@xima na upsvar

xima
23. jan 2018

@nivea777 ďakujem, tak skúsim zajtra ešte tam zavolať

nona31
autor
23. jan 2018

@xima ved to clovek ktora pracuje dostane almuznu -hamba....☹ ano doplatia ti do vysky rodicovskeho tak tiez to nemas moc....

majusqa77
23. jan 2018

@xima upsvar. Treba ti rozhodnutie o vyske md

majusqa77
23. jan 2018

@nona31 aj tu plati, ze neznalost zakona neospravedlnuje, bohuzial....

xima
23. jan 2018

@majusqa77 to je pravda, viem ze neznalost neospravedlňuje... Len chcem zistit ci mam narok na nieco viac ako tych 209eur..ak mi povedia ze nie tak nie, len aspon nech viem kde sa informovať, dakujem

xima
23. jan 2018

@majusqa77 prave ze som to rozhodnutie este ani nedostala.. neviem kde to väzi