Ročný rozdiel medzi deťmi, dostanem dva rodičovské?
Dobrý deň chcem sa spýtať,
Syn bude mať v januári dva roky, o pol roka sa nám narodí bábätko, budem dostávať jeden alebo dva, alebo zvýšení rodicak,
Ďakujem Vám veľmi moc krásne
@ninka2323 mala si materskú?
Ak Máš nárok na materskú tak môžeš rodičovský prepísať na manžela a manžel môže poberať RP na jedno dieťa a ty na druhé materskú.
@vinkel Ano ja viem. Este raz-otec nemôže poberat RP a matka MD. Na UPSVaR dokladujes ze mas narok na MD a preto rušis RP. A otec nema v tom prípade narok na RP. Len na MD za určitých podmienok.
Skus to pochopit-mam 20rocnu prax v nielen tomto odbore. Alebo doloz zakon co hovorí opak.😉
@vinkel Tak dostala odpoveď. Ja som teba upozornila na mylnu informaciu-nikde nepíšeš "informuj sa"-pises jasnu radu- "ak máš nárok na materskú tak môžeš rodičovský prepísať na manžela a manžel môže poberať RP na jedno dieťa a ty na druhé materskú."
Co nie je pravda. To som si dovolila ta upozornit. Pekny zvysok nedele. 😉
@evittam
Iba otazka ma napada...viem ze sa vyznas......preco vlastne RP nie je na hlavu dietata? .....vies ako to myslim....ked su retazove porody uplne za sebou.....Je to kvoli nedostatku penazi v statnom rozpocte? Alebo ci rozmyslam nespravne.... A bolo to tak vzdy?
Dik za vysvetlenie.
@pieksamaki Sa spýtaj toho co ten zákon vymyslel. Bolo to tak vzdy co viem. Je to rodicovsky príspevok nic viac. "Na hlavu" mas pridavky a DB.
@evittam to je tak, ked niekto radi a zatrepe blbost. A este sa bude dotahovat. 😳
@pieksamaki ja to chápem tak, že je to rodičovský príspevok (aj keď chabý), čiže príspevok pre rodiča. Akási náhrada príjmu matky alebo otca, čo je doma s dieťaťom. A rodic keď chodí do práce nemá tiež dvojnásobnu vyplatu, ak má dve deti.
@kristiii
Ved ano.....tak ja len ze ked je slobodna matka.....a dve deti pripadne tri....su rovnako hladne....to len tak....
Asi su aj rozne uhly pohladu na to.....
@pieksamaki rodičovský príspevok nemá suplovať výživné pri slobodnej matke. Nie je určený ani na to aby matka z neho prežila (na to má muža alebo výživné od otca detí) takže je úplne jedno či sú dve alebo tri deti rovnako hladné, toto je príspevok pre rodiča a rodič je len jeden pre všetky tri deti...

@ninka2323 Jeden. Ak nemas narok na MD.