Rodičovská a zamestnanie

paradoxa
21. máj 2018

Ahojte, je tu prosim niekto kto sa vizna alebo ma skusenost? Teraz ked sa to kazdu chvilu meni viem ze je to tazko, ale zaujimali by ma fakty!... preto prosim len zeny co maju realnu skusenost. Bez urazky. Ide o to ze akonahle nastupim na rodicovsku je mozne sa zamestnat? A poberat aj R. Prispevok aj vyplatu? Alebo je to obmedzene nejakou sumou?... kolko mozem zarabat aby som nestratila R. Prispevok? Alebo mozem pracovat na plny uvazok zarabat plny plat a poberat aj R. Prispevok? Dakujem za rady a prosim fakt laicky pisany prispevok nakolko google moc nepomohol 🙂
PS: mnohe dobre viete ake to je mat hypoteku, uver atd. co maju dnes skoro vsetci, nic nasporene a keby som mala cakat kym si splatim byt na zalozenie rodiny tak budem v menopauze 😔 a z 230€ + priemernej mzdy ktoru maloktory muz zaraba, je tazke uzivit dieta, nas + energie, nedaj boze ak je dietatko chore,...(a na ine komplikacie na ktore netreba ani mysliet radsej, stacia tieto)
Dakujem aj za vypocutie dilemi, skoro kazdej z nas 😔
Pekny den

beky1813
21. máj 2018

Mozes pracovat na plny uvazok a vyplata nie je nijak ohranicena

evittam
21. máj 2018

Môžeš pracovať kolko len chces.

dadkav
21. máj 2018

Suhlasim s príspevkami vyssie, mozes pracovat na plny uvazok bez obmedzenia a poberat RP.

seagul
21. máj 2018

Plus ak pojdes do prace a dieta do jasli mozes si poziadat o (max) 280e prispevku na jasle namiesto rodicovskeho prispevku.

monca1977
21. máj 2018

Ja som pracovala aj brala RP, na vyske platu nezalezi.