Rodičovská dovolenka a poistné povinnosti konateľky
Ahojte maminky,
Vedeli by ste mi poradit, riesili ste to niektora? Mam dve deti 2,5r a 1r a muz teraz ide na matersku so starsim dietatom, tym som si musela zrusit rodicovsky prispevok. Je nutne sa niekde hlasit? Kto plati zamna socialnu/zdravotnu poistovnu? Som nezamestnana, ale som konatelka v sro. Nevyplacam si ziadnu odmenu.
Dakujem pekne
Úrad prace
@anonym_2f0e0b jedine žeby konateľ nemohol byť evidovaný na úrade práce všakže
@anonym_autor ako konateľ nemôžeš byť evidovaná na upsvar, čiže ZP si zaplatíš sama, SP povinné nie je.
@anonym_autor bud sa prihlasis na urad prace a oni za teba budu platit alebo si ho budes platit sama. socialne poistenie ta nemusi trapit, kedze nemas ziadny prijem, tak ti nevznika povinnost platit odvody socialne
@anonym_autor bud sa prihlasis na urad prace a oni za teba budu platit alebo si ho budes platit sama. socialne poistenie ta nemusi trapit, kedze nemas ziadny prijem, tak ti nevznika povinnost platit odvody socialne
@takacovama prosím informáciu , kedy sa zmenil zákon a odkedy sa môže konateľ spoločnosti evidovať na úrade práce. Pretože nemôže. Zaplatí si ZP sama alebo sa eviduje až po tom, čo zruší konateľstvo.
@anonym_autor ako konateľ nemôžeš byť evidovaná na upsvar, čiže ZP si zaplatíš sama, SP povinné nie je.
@melanta a neni tak, ze ostavam na rodicovskj dovolenke kym dieta dovrsi 3r len bez rodivskeho prispevku a dovtedy zamna plati stat?
@melanta a neni tak, ze ostavam na rodicovskj dovolenke kym dieta dovrsi 3r len bez rodivskeho prispevku a dovtedy zamna plati stat?
@anonym_autornie. v Tvojom pripade vyplyva ze si ako konatelka musis sama platit ZP dokym MD trva muzovi

Úrad prace