icon

Rodičovská dovolenka a poistné povinnosti konateľky

1. apr 2026

Ahojte maminky,

Vedeli by ste mi poradit, riesili ste to niektora? Mam dve deti 2,5r a 1r a muz teraz ide na matersku so starsim dietatom, tym som si musela zrusit rodicovsky prispevok. Je nutne sa niekde hlasit? Kto plati zamna socialnu/zdravotnu poistovnu? Som nezamestnana, ale som konatelka v sro. Nevyplacam si ziadnu odmenu.

Dakujem pekne

anonym_2f0e0b
1. apr 2026

Úrad prace

melanta
2. apr 2026
@anonym_2f0e0b

Úrad prace

@anonym_2f0e0b jedine žeby konateľ nemohol byť evidovaný na úrade práce všakže

melanta
2. apr 2026

@anonym_autor ako konateľ nemôžeš byť evidovaná na upsvar, čiže ZP si zaplatíš sama, SP povinné nie je.

takacovama
2. apr 2026

@anonym_autor bud sa prihlasis na urad prace a oni za teba budu platit alebo si ho budes platit sama. socialne poistenie ta nemusi trapit, kedze nemas ziadny prijem, tak ti nevznika povinnost platit odvody socialne

melanta
2. apr 2026
@takacovama

@anonym_autor bud sa prihlasis na urad prace a oni za teba budu platit alebo si ho budes platit sama. socialne poistenie ta nemusi trapit, kedze nemas ziadny prijem, tak ti nevznika povinnost platit odvody socialne

@takacovama prosím informáciu , kedy sa zmenil zákon a odkedy sa môže konateľ spoločnosti evidovať na úrade práce. Pretože nemôže. Zaplatí si ZP sama alebo sa eviduje až po tom, čo zruší konateľstvo.

autor
2. apr 2026
@melanta

@anonym_autor ako konateľ nemôžeš byť evidovaná na upsvar, čiže ZP si zaplatíš sama, SP povinné nie je.

@melanta a neni tak, ze ostavam na rodicovskj dovolenke kym dieta dovrsi 3r len bez rodivskeho prispevku a dovtedy zamna plati stat?

patta89
2. apr 2026
@anonym_autor

@melanta a neni tak, ze ostavam na rodicovskj dovolenke kym dieta dovrsi 3r len bez rodivskeho prispevku a dovtedy zamna plati stat?

@anonym_autor neplati...ZP si musis platit sama

melanta
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ako píše aj patta. Nie si v takomto prípade poistencom štátu.

anonym_f13617
2. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autornie. v Tvojom pripade vyplyva ze si ako konatelka musis sama platit ZP dokym MD trva muzovi