Rodičovská dovolenka: Ako predĺžiť podporu?
RD na deti, ktoré neboli prijaté do MŠ (po dovŕšení 3r) kedy je najlepšie podat žiadosť do MŠ
Ahojte. Skúsim 😛 ..Môj syn bude mat 29.augusta 2024- 3 roky . Ja ešte nemám istotu či má vezmu do prace. Mám sľúbené tak 50na50 . Lenže jedna sa o to že keď nenastúpim do prace,nepotrebujem ani to aby syn isiel do MŠ. Chcem vedieť či je lepšie podat ziadost do mestskej MS napr v case zápisu (t.j. nejak začiatkom maja) alebo až niekedy pred koncom maja (zo zákona je podávanie až do konca maja) aby ho teda NEPRIJALI a ja by som mohla poberať ten predĺžený RD.
P.S: chcem podotknúť že nemám v plane sedieť doma na zadku a ,,zneužívať “ štátny rozpočet😅ak ma vezmu do roboty,syna by som dala do akejkoľvek obecnej MŠ v okolici .
Dakujem
datum na prihlaske nerozhoduje oni skolektuju prihlasky a idu podla veku
@zuzanka66 našťastie aj na takéto prípady mysleli - ak chceš RP pre nerijatie dieťaťa do spádovej MŠ máš povinnosť podať prihlášku najskôr 1.5. najneskôr do 31.5.Len vtedy - ak ti dieťa s kapacitných dôvodov nevezmú - môžeš žiadať o predĺžený RP. Zriaďovateľ až po tomto termíne bude rozhodovať o prijatí/neprijatí, najneskôr do 30.6.
Citujem:
"Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie od troch rokov veku dieťaťa do spádovej štátnej materskej školy pre nasledujúci školský rok podáva oprávnená osoba v zmysle § 59 ods. 4 školského zákona, vždy v období od 01. mája do 31. mája.
Nárok na rodičovský príspevok z dôvodu neprijatia do spádovej MŠ vzniká na dieťa od troch rokov, ktoré 3 roky veku dovŕšilo najneskôr do 31.8 v roku, v ktorom rodič podal žiadosť o prijatie do MŠ."
A ak ťa nevezmú do roboty tak ty si nemieniš druhú robotu hľadať? Raz darmo je ale mňa nepresvedčíš, že chceš pracovať. Ako si chceš hľadať robotu keď bude malý doma?
@matullienka niekto spomínal že si hľadám iba jedno pracovne miesto ? Alebo máš potrebu ma poučovať ? Nemusím ta o ničom presviedčať,staraj sa o seba !
@zuzanka66 je velka pravdepodobnost ze ti ho zoberu do spadovej skolky takze velmi nepocitaj s prispevkom 😉
@mamina7070 mame len jednu spádovú MS
@zuzanka66 chces dat dieta na Heckovu? tam ti cerstvo 3rocne dieta nevezmu, bola som sa pytat osobne, ako su na tom s kapacitami a naplnia ich detmi narodenymi do max maja.
a odpovedam na otazku - je uplne jedno, kedy prihlasku podas, ci 1.ci 15.ci 30. maja. nerozhoduje datum podania prihlasky, ale datum narodenia dietata, co v tomto pripade je v tvoj prospech.

U nas sa neberie do uvahy termin podania prihlasky. Dolezite su ine kriteria a kapacita skolky.