icon

Rodičovsky mi skončil a dcéra nechodí do škôlky, lebo sa nepýta na wc

matka187
18. jan 2023

Doma sa už pekne vypýta ale keď som spomenula školku zase sa začalo pocikavat tak už neskušam ani ju tam dať.Už sa to zase unormalnilo a pekne sa pýta.Len chcem vedieť či je nejaké životne minimum od štatu,rodičak už skončil nemám kam dať malú,môžem pracovať len keď muž je 3 dní doma to by ma chcel niekto zamestnať.Mam nárok na niečo ?

kacena4
18. jan 2023

mozes ju dat do jasli, ci sukr. skolky ak chces pracovať, ak chces byt doma narok mas len na platenie odvodov pri predlzenej neplatenej rodicovskej

matka187
autor
18. jan 2023

@kacena4 tak v školke je prihlásená len ona je taká že má stres keď spomeniem školku sme si všimli že sa vtedy začne pocikavat.Teraz by mi ju aj zobrali do jaslí keď ma 3r aj 2m a súkromná tam tiež musí byť odplienkovana máme takú v okolí a to je podmienka

hipuska
18. jan 2023

Ja by som ju dala normálne do škôlky a uvidíš. Oni tam chodia cikať nárazovo, tak možno sa to poda. A ak sa jej stane nehoda, prezlecu ju. Nebude prvá ani posledná. Toto je inak riadne nahovno. Ja som nastúpila do roboty a zatiaľ to je tak týžden škôlka, 2 týždne doma, 3 týždne prázdniny, 1 týžden školka, 2 týždne doma...je mi to ľúto, pretože je to riadny psychicky tlak, s kým dieťa bude doma.

ukulela
18. jan 2023

@matka187 kym si doma, tak do skolky sa dohodnut, trebars na 2-3 hod, potom na pol dna, kym si nezvykne ...
nie, narok na nic nemas, poberala si 3 roky rodicovsky a teraz mas manzela, co zaraba, keby nezarabal, mali by ste narok na socialne davky, co je realne nic, resp tak na zivot v chatrci.

fiafia
18. jan 2023

@matka187 určite škôlku vyskúšať, možno sa sem tam nájde dieťa , ktoré sa adaptuje dobre od prvého dňa ale ten zvyšok si prejde rôznymi fázami. Na druhej strane ak si rozhodnutá ju nechať doma,treba ju odhlasit a neblokovat miesto inému dieťaťu.

lulu2014
18. jan 2023

@matka187 viete si predlzit zo zdravot.dovodov alebo ak da papier psycholog alebo psychiater. Max do 6rokov dietata.

rachel36a
18. jan 2023

@matka187 nie, si vydata, nemas narok na nic..ak si pracovala tak jedine na davku v nezamestnanosti...rodicak zo zdrav.dovodov sa dava len chorym detom...
Ja by som ju dala do skolky...kazdu chvilu idu spolocne na wc...moj isiel do skolky plienkovany, a za pol roka v skolke minul tri plienky, lebo ich casto davali na wc

matka187
autor
18. jan 2023

@ukulela manžel zarába naštastie dobre,ja už panikárim že by sa aj tak zišli,€,aj som pozerala ponuku no nič na pol úväzku,no neviem si predstaviť že je niektorá matka tak, že nemá ani manžela a dieťa má problém zo škôlkou čo taká môže robiť

matka187
autor
18. jan 2023

@rachel36a Len zaleži dosť od toho aké sú tam učitelky tu nedávajú plienky, len odplienkovane preto sme aj doma od 1.10.,mala dní keď bola len 1nehoda a bolo dní keď aj 3x.Učitela len toľko mi povedala že musí mať osvojené hygienické návyky,že bez doho nemôže ďalej chodiť do škôlky.

rachel36a
18. jan 2023

@matka187 platila som si sukromnu skolku, vozila som ho kazdy den 10km do skolku..sukromne ti vezmu aj s plienkami...

matka187
autor
18. jan 2023

@rachel36a a keď je nahlásená už inde a sa sťahujeme tak v máji keď je zápis ju zapisem tam,aj mi ju zoberú do novej školky a tu aj hovorili že nemajú problém z plienkou len ona plienky nenosí len pre istotu von nutri je to už ok pýta sa niekedy ma dni keď jej ujde.V noci nemá plienku do rána je suchá ,je to na dobrej ceste len to chce asi čas.