icon

Rodičovský príspevok 2016

pamag1805
24. júl 2015

dievčata ma sa v r.2016 zdvihnut rodičovský??viem, zže materska ma byť zo 65% zvýšena na 70% z hrubeho platu, ale čo rodičak?nikde som sa nedočítala, vdaka za každe info

bibi33
5. aug 2015

presne toto riesime aj my doma... kurnik,musela som sa po roku materskej vratit do prace lebo nebolo z coho zit,teraz by sme strasne chceli druhe dieta ale ked si spomeniem ake strasne to bolo ked som presla z materskej na tych ubohych 200€ tak mi je do placu... muz sa smeje,ze keby sme boli cigani tak nam je vsetko jedno,mali by sme aj desat deti vsak co stat sa postara... lenze my sme zodpovedni a myslime na to ako tie dve deti vychovame... a hlavne z coho... plienky,nutrilon ked zas nebudem moct kojit,drogeria a predsa aj to druhe dieta bude treba obliekat,nakrmit...

magdalenatothova33
5. aug 2015

no uvidime co z toho bude,mne tiez bolo povedane,ze môzes brat aj rodicak aj pracovat....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
barushkaaa
5. aug 2015

@magdalenatothova33 pri poberaní rodičovského príspevku môžeš pracovať bez obmedzenia. Ja som na malú zostala sama, ona išla v 8 mesiacoch do jaslí a ja do práce. A poberám od štátu normálne 200 eur.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
mm2008
27. aug 2015

@zuzana1410 a to kto povedal? že nemôže žiadať aj otec dieťaťa o rodičovský príspevok? veď dnes je možné popri rodičovskom i pracovať. A v žiadosti o RP nie je špecifikované pohlavie rodiča (matka/otec), kto má prednostné práva žiadaťo RP. Poznám otcov, ktorí poberajú RP a dokonca predĺžený RP na dieťa a mamina pracuje.

magdalenatothova33
27. aug 2015

@barushkaaa dakujem,ja som na predlzenom,tak neviem ci popri nom sa môze pracovat,dakujem

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
barushkaaa
27. aug 2015

@magdalenatothova33 ja poberám normálny RP, nie predĺžený a do práce som nastúpila, keď mala dcérka 8 mesiacov. Výšku RP ti práca nijak nezmení.

jajka68
27. aug 2015

@tanapeta mozes pracovat, a dieta cely den v skolke. ale ak si na predlzenom, dieta cely den v skolke a ty nepracujes, musis si sama platit zdravotne socialne odvody. vtedy to stat za teba neplati. Len ak je dieta na 4h v skolke plati za teba stat

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
magdalenatothova33
27. aug 2015

@jajka68 mne bolo povedane,ze poberam nadalej RP do 6r.dietata,nic sa nezmenilo,no len mi nevedeli jednoznacne odpovedat ci smiem pracovat

jajka68
27. aug 2015

@tanapeta ved ked pracujes plati za teba zamestnavatel tieto odvody, ale ked nepracujes a si doma, a dieta je na 8 hodin v skolke, tak si musis sama. mne tak bolo povedane

magdalenatothova33
27. aug 2015

@jajka68 mne zasa ked si na RP tak dostavas peniaze,ako keby si pracovala,nevyberas si kedy je dieta chore,moja nechodila do skôlky aj 3-4mesiace,podla stavu,ale vacsinou je cely den v skôlke a odvody plati urad prace,mne zasa bolo tak povedane

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
radka19
13. sep 2015

Dobry den.chcem sa spytat popri rodicovskej sa da normalne robit na 8hod? a odkedy je to platne? dakujem vopred

magdalenatothova33
13. sep 2015

@radka19 neviem odkedy ale kamoska co robi na urade prace mi povedala,ze môze sa pracovat aj popri rodicovskom aj popri predlzenom rodicovskom,aj mam znamu co pracuje popri predlzenom rodicovskom

majusqa77
13. sep 2015

@radka19 urcite mozes

radka19
13. sep 2015

Dakujem skus to zistit a napis mi potom dakujem ci je to iste a ci ti mam ohkasit uradu prace

moll
13. sep 2015

@radka19 Áno dá ja takto pracujem ....

elka74
13. sep 2015

@radka19 ja už pracujem druhý rok a som na predlženej rodičovskej. odvody platí zamstnávatel a dieťa može ísť na celý den do školky

juliett27
21. sep 2015

Pockajte, pockajte zienky.... tak ze od januara 2016 nebudeme mat RP 280 eur? Tak preco vsade sa hovori, ze sa zvysi na 280 ????????? A ja ako hlupana uz som, sa tesila, ako s nimi zahospodarim, co budem moct navyse odlozit, alebo kupit pre dcerku.......... 😒 😢 ☹

majusqa77
21. sep 2015

@juliett27 zvysuje sa príspevok na starostlivost a nie rodicovsky prispevok

juliett27
21. sep 2015

ked sa mozem opytat, aky je rozdiel medzi starostlivostou o dieta a rodicovskym prispevkom, ved doparoma starame sa o svoje deticky, tak co je to za sektorove vyplacanie.... normalne az mi tlak stupol. Nie ze by stat pomahal mladym rodinam, mamickam, poddrzal "svojich ludi", tak nie...ale uplne cudzim osobam, ktori tu robia chaos a bordel ( emigrantom) este prispeju denne ciastou 35 eur... Aaaa, radsej to necham tak, lebo zbytocne sa rozculujem a nicim svoje zdravie...

majusqa77
21. sep 2015

@juliett27 o príspevok na starostlivost mozes poziadat ak chodis do prace a dieta do skolky (jasli)

juliett27
21. sep 2015

dakujem za info

meluela
21. sep 2015

@juliett27 to je len medialny trik uja fica ... ten prispevok na starostlivost pobera minimalne mnozstvo ludi, lebo je s tym vela behania po uradoch .. cize ich to zvysenie takmer nic nebude stat a este im to aj preplaca EU (na rozdiel od rodicovskeho ktory ide z SK rozpoctu) ... ale naschval to bolo prezentovane chaoticky, takze si teraz vsetci volici aj nevolici myslia ako uzasne sa smer postaral o rodiny 😀 😀 😀

havana_frost
21. sep 2015

A ja som vôbec nepochopila ten ťah, že príspevok na štátne škôlky sa zníži na 150 Euro. To je načo dobré? Však si už teda nechám tých 203 a nič nedokladujem. Či kde je háčik? Pochybujem, že niektorá štátna škôlka si pýtala 230 € aj doteraz. Takže rodičia radšej brali RP.

majusqa77
21. sep 2015

@havana_frost tiez som zistovala co je za tym a na nic som neprisla... ..akurátze par ludi si okolo toho spravilo kampan, aky je fico zly 🙂))))) ono - ja nepoznam statnu skolku ktora by si pytala 150...

havana_frost
21. sep 2015

@majusqa77 Hlavne ktorá štátna škôlka má deti do 3 rokov? Tiež ich nebude veľa. Celé je to strašne divné.