Rodičovský príspevok 2016
dievčata ma sa v r.2016 zdvihnut rodičovský??viem, zže materska ma byť zo 65% zvýšena na 70% z hrubeho platu, ale čo rodičak?nikde som sa nedočítala, vdaka za každe info
@rica1 presne tak,vo vsetkom s tebou suhlasim.
@evittam nepoznam nikoho kto ma na to taky nazor ako ty,ale tvoja vec.radsej nech niekomu stavaju bytovky,zatial co si normalny clovek musi zobrat hypoteku,ze by aspon nieco mal!!! Naco pridat zenam na rodicovskej!
@rica1 sak ale ocividne to niekomu staci...
@gabriela93 ja mam ine naroky a nemame sa zle a navysenie materskej by som napriek tomu uvitala a ja ako matka nechcem ist po polroku do prace proste 200je malo a ked viem ze tie prachy sa tu rozkradnu len taky fukot ze by kludne mohlo byt na vsetko mi je na grc a tento stat to je bez debaty podporuje ciganov a podobne ale slusne rodiny veru nie to je fakt
@gabriela93
@rica1 Máte pravdu, dievčatá, je to málo a netvrdím, že by nemalo byť viac - ale stojím si za tým čo som napísala....To, že sa v našom štáte kradne, podporujú iní , celý sociálny systém je na prd - to je fakt, ale o tom táto téma nie je a tiež som to už napísala.
No a ak sa žena, ktorá chce alebo plánuje ísť na MD začne trošku zaujímať o to či sa dá alebo nedá nejak si pomôcť a zariadiť si vyššiu MD tak sa to dá....a tiež netvrdím, že každá má tú možnosť.
@rica1 A my sme tiež začali rozmýšlať nad deťmi až pred 30-siatkou a nielen preto aby sme ich mohli zabezpečiť ale aj preto, lebo sme to tak chceli - nechceli sme deti skôr... 😉 A ako som už napísala - áno máš pravdu - čakala som od štátu viac za tých 10 rokov čo som odviedla odvody a dane, ale nedostala som nič - a teraz, čo? Tak sme sa starali sami - nedá sa spoľahnúť na toto "Kocúrkovo".....
@evittam nechcem sa uz k tomu vraciat,ale povedat niekomu koho vobec ani nepoznas ze co cakam,ze dokedy bude mna a moje deti financovat stat je max.drzost...co som od skoly az po matersku v kuse pracovala a platila nemale dane,tak take zeny by si zasluzili viac,ako tie co v zivote nerobili,nemyslis?!a zisti si kolko inde dostavaju pridavky na deti,potom vypisuj,ze len na Slovensku je rodicovska najdlhsie,,,
@gabriela93 Uraziť som ťa nechcela. A áno - mohli by sme od štátu dostávať viac, ale určite nie 3 roky. A ja viem veľmi dobre koľko majú napríklad prídavky v DE - ale určite tam nemajú rodičovský do 3 rokov. A ty si teda skús zistiť ale aké majú tiež náklady na život - viac zarobia, majú väčšie náklady na život a aj väčšie prídavky - a netvrdím, že je to spravodlivé - ale to sa musíš sťažovať niekde inde. A svoje som k tejto téme už napísala - ak s tým nesúhlasíš tak je to len tvoja vec a zbytočne sa rozčuluješ. Dobre si prečítaj čo som napísala - ja som platila pred prvým tehu nemalé odvody a dane a dostala som prd len kvôli zle postavenému sociálnemu zákonu a čo som mala spraviť - ísť plakať alebo kričať pred úrad vlády?!
@rica1 V poriadku beriem - ale keď napríklad môj muž zarobí v DE 4tis.za mesiac - tak tu sme za tie peniaze "králi" ak by sme však boli celá rodina tam - tak s nájmom a elektrinou a spol. a službami by sme boli skoro chudáci - nepovedz, že nie. Áno ten nemec zarobí viac, ale toto nie je téma o tom. Jasné, že tovar stojí skoro to čo tu a je kvalitnejší - to mne hovoriť nemusíš ale netvrď, že nezaplatíš omnoho viac za služby v DE ako tu - napríklad aj kaderník, pedikérka a podobne 🙂.
Ja už som sa vyjadrila aký mám na toto všetko názor a nikomu ho nevnucujem. 😉
@evittam no vidis,ale keby tvoj muz zarobil 450€ a nie 4000 tis. a ty by si brala 200€ tak by si urcite taky nazor na to nemala!!! A takto zije (preziva) vela rodin,,,a k tejto teme sa uz nevyjadrujem.dovi dopo
@evittam no sak toto že už teraz každý kaderník si tolko pýta ako v nemecku 😀 moja známa sa tam vydala zije tam s dvoma detmi ok sú v prenájme v 3izbovom byte a ako sa hovorí warmmiete, teda už náklady so všetkým na to bývanie platia 650eur , a to je aj u nas, keď tu za 1izbak pytaju 250 za dvojizbak u nas 350-400 a za trojizbák heh , takže to sa ani nedá porovnávať
@evittam a tak nejdem ku kaderníkovi a pedikerke 😀 zila som tam , viem presne ako to funguje chlap 4000eur zena len aj keby popri materskej upratovala ako to robí moja známa tak ma 1000eur plus samozrejme ich prídavky na deti materská a podobne, no a 650eur ich stojí byt , plus ešte aj ten benzín tam je lacnejší.. no a keď boli u nas na navšteve tak sme sa akurát bavili že keby si chceli kúpiť svoj byt v meste tak stojí okolo 180tisic, ale tak jedine toto je tam drahšie ale zas pri tom príjme by som ja do toho šla
@gabriela93 To bol len príklad k tomu životu v DE. A nie, nemala by som iný názor ale ten istý čo už som tu napísala - čo ty môžeš vedieť aký by som ja mala názor?! Aj tebe dovi dopo.... 😀 😎
@evittam 😉

@9lf9 dakujem 😉