Rodičovský príspevok a evidencia na úrade práce
Dobrý deň, prosím Vás viete mi poradit; či budem nadalej dostávať rodičovský príspevok ( dieťa má 2 roky ) keď sa zaevidujem na Upsvar? Chcem si robiť rekvalifikačný kurz. Ďakujem
@simcatko17 RD je rodičovská dovolenka, počas ktorej sa poberá rodičovský príspevok
@simcatko17 myslis zle nemoze poberat rp a byt evidovana na UP jedine prehlasit poberanie rp na manzela
Bud si na rd a poberas rodicak a na up nechodis a kurz si platis alebo sa registrujes na up a budes mat kurz cez repas..za mna velmi neiste, nemas istotu, ze ti to schvalia, fondy su uz dost vycerpane..a zalezi aky kurz..jedine, ze rodicak das na muza, lebo pre toto o neho prist je blbost...
mozes poberat RP a byt v evidencii. ja som tak pocas poberania bola zaevidovana 2x!
@loginexistuje prečo by nemohla...môže dostávať si myslím...veď aj ľudia čo niesu zamestaný a teda sú evidovaný tak dostávajú rodičovský 🙂 ...presne ako píše @majka2508
Ja si tiež myslím, že evidovaná môže byť, len nemôže súbežne poberať rodičovský a dávku v nezamestnanosti. Buď jedno alebo druhé. Keď je na ÚP, tak aspoň štát za ňu platí odvody.
Caute kocky, nebudem nic poberat, len musim byt zaevidovana na upsvar aby som si mohla uplatnit repas na rekvalifikacny kurz
nie nemozes byt zaevidovana a zaroven poberat RP vid tu davas cestne prehlasenie o skonceni docasnej celodennej starostlivosti o blizku osobu http://www.upsvar.sk/obcan-hladajuci-zamestnani... a tu este pre teba nieco: http://www.upsvar.sk/prispevky/sluzby-zamestnan...
@simcatko17 pleties hrusky z jablkami, ti co su nezamestnani su z UP vyradeni (a zaradeni na poberanie RP narodenim dietata) a po skonceni RD sa mozu opät zaevidovat ak nemaju pracu.
Môžem poberať rodičovský príspevok a zároveň dávku v nezamestnanosti?
Nie. Poistenec nemá nárok na výplatu dávky v nezamestnanosti za dni, počas ktorých sa mu vypláca rodičovský príspevok.
To som našla na tejto stránke
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
Z toho my vyplýva, že evidovaná môže byť, ale prípadná podpora v nezamestnanosti jej bude vyplatená až po skončení rod. dovolenky. Ak bude teda stále na ÚP a hneď sa nezamestná. Však žiadosť o podporu sa dáva, až po zaradení do evidenie uchádzačov.
Ale my to tu asi nevyriešime a najlepšie bude opýtať sa priamo na úrade.
Tak ja si myslim, ze uplne idealne by bolo poberat davku v nezamestnanosti, muz matersku, stari rodicia RP a este by bolo treba skusit aj HN....😅 Pooooodme do toho vsetci a uplne idealne by bolo, aby sa to dalo aspon do sest rokov veku dietata a potom skuuuuucat aky je ten nas stat svina a na tom zapade sa maju ako prasce, mame ho taky, aky si ho robime a uprimne, odrbavame kde sa da, vsakze 😅😅
@evacka1 mam pre teba uplne jednoduchu odpoved, najdi si tlf cislo na UPSVR a tam ti poradia na istotu, ked ti nebudu zdvihat, tak zdvihni seba a sup sa informovat priamo na mieste cinu.... a mas vystarano😉
@evittam
@loginexistuje žienky budem sa informovat na upsvar, nebavi ma tu citat mimo temy, niektoré aj blbé komenty. Ďakujem za ochotu.
@maciatkolulu očividne viete v tom behať.
Vaša odpoveď je mimo tému, neprišlo mi to ani vtipné. Pekný deň
@evacka1 Inak dobra otazka od @loginexistuje,nakolko ak by si mala narok na podporu tak sa nemozes evidovat na UPSVaR a byt aj na RD.

@evacka1 nie, ked si na RD, tak nemozes byt evidovana na UP