icon

Rodičovský príspevok a práca v roku 2013

luci2012
9. okt 2012

Ako je to s rodičovským príspevkom v roku 2013 ? V práci mi kolegyne tvrdili, že ho už na budúci rok nebudem poberať ak budem pracovať. Vraj to vláda zrušila ( aj plat, aj rodičovský). Viete o tom niečo?

zalka
2. júl 2013

@elise no tak on má skúsenosti ... bohaté s tým ... stavaním sa na ehm .. no dobre .. aj tak nemyslím, že hlas verejnosti môže zmeniť richterovo zmýšľanie ...

elise
2. júl 2013

@zalka ideš do toho skusiš? ja skusim uvidim kolko sa ziska vtedy sa ziskalo cez 35000 podpisov na peticiu.

zalka
2. júl 2013

@elise poslala som ti správu ... 🙂 a moc sa mi nechce miešať do politiky ... neverím v úspech ... :(

elise
2. júl 2013

@zalka odpoved 🙂

elise
2. júl 2013

@zalka ty si na materskej teraz?

dudka1979
3. júl 2013

baby iný otras mám dve roboty tak nestíham ani sledovať, ale vytočili ma tak nech šetria tak ako sa patrí po roku zrušia príspevok úplne všetkým a bude no nie...čo mám povedať, čím sa človek viac snaží platí si odvody a všetko tým skôr nás okašlú pridať by mali pracujúcim matkám ako motivácia pre ostatné...len sa nehnevajte tie, ktoré to vidíte ináč..prajem každému len chcem svoje a budem ináč vytočená ak prejde niečo proti ženám, ktoré sa ešte ako tak snažia mať dieťa a držať si určitú životnú úroveň a hlavne pracovné miesto v tíchto neistých časoch...fuuuuj :(

zalka
3. júl 2013

@dudka1979 správna myšlienka, idú zrušiť príspevky babám čo prispievajú prácou .. odvodmi danami na tento štát ... a také ochechule z osád budú dostávať nadalej ... bohová spravodlivosť

hadassah
3. júl 2013

ja som sa plánovala vrátiť do práce pred skončením poberania RP, rátala som s tým, že ho budem mať aj popri zárobku. Teraz verejne vyhlasujem, že do práce sa vrátim podľa plánu, budem robiť NAČIERNO a totálne na drzovku budem ďalej poberať aj ten rodičák a tento poondiaty štát tým pádom zo mňa nebude mať nič, lebo keby som bola normálne zamestnaná, tak z mojej mzdy by štát mal dane a odvody do štátnej kasy. 😠 😠 😠 😠 😠

janicka11
3. júl 2013

baby prosim otaxka...vcera som kukala spravy a dnes citala novy cas...co sa tyka tych zmien s rd...
ale,,,,predsa al to svhvalia plati to pre vsetky mamy od roku 2014 ,lebo niektosi mysli ze tieto zmeny postihnu mamy co porodia az v toku 2014 co je blbost...nic take ami v tv ani v novinach nepisu....

tehulka2011
3. júl 2013

@hadassah no len to tu takto verejne nevyhlasuj, ze budes robit na cierno 🙂 😖

hadassah
3. júl 2013

@tehulka2011 úúplne kľudne, ešte môžem dať aj adresu firmy. Tak upracem papiere, len taký fukot a a ešte to aj zahrniem do nákladov a všetko bude sedieť do centa. A šéf sa bude tešiť, že ušetrí na odvodoch. Štátne rozkrádačky za milióny Eur sa neriešia, tak moje černoty tiež riešiť nikto nebude.

zalka
3. júl 2013

@hadassah a tak radšej skús túto cestu ... http://www.beblavy.sk/2013/07/rodicovsky_prispe... ...

baklik
3. júl 2013

@janicka11 v navrhu zakona, ktory je momentalne v medzirezortnom pripomienkovani je uvedene aj prechodne obdobie pre tie, ktorym vznikol narok na RP pred 1.1.2014. ak to schvalia, tak tie by mali ist po starom...
lenze pochybujem, ze to prejde, lebo kym pre jednu skupinu to bude vyhodne (tie po 2. roku veku dietata by po novom dostali iba 160 eur, po starom cca 200 eur), pre druhu skupinu zas nevyhodne (tie, ktore by po novom mali narok na 260 eur a po starom na cca 200 eur). tak neviem si predstavit, ako by to vlastne osetrili...

janicka11
3. júl 2013

@baklik dakujem za odpoved..takze nas sa to netyka ci ako??zvlastne v tv ani novinach otom neni nic spomemute...

matax
3. júl 2013

http://www.topky.sk/cl/7/1354371/Dalsie-skrty-v...

https://lt.justice.gov.sk/Public/MassReviewSupp...
radsej ako nadavat (trebars na mensiny 😠 ) , podporte pripomienku voci zmene toho zakona
takto:
zaregistrovat,prihlasit sa
nastavit Moj profil
Podporenie hromadnej pripomienky
Hromadná pripomienka proti zrušeniu rodičovského príspevku pre pracujúcich rodičov
http://www.beblavy.sk/2013/07/rodicovsky_prispe...

hajajanka
4. júl 2013

@matax Podporené, dala som to aj na FB. Diky za link, info posuvam dalej.

hajajanka
4. júl 2013

@hadassah Predpokladam, ze takto to urobia mamicky, ktorym to bude umozne firmou. Zatial to vyzera, ze vlada podporuje sedu ekonomiku viac ako riadnu. Uz len zavedenim odvodov z dohod vela ludi robi nacierno a teraz ich pribudne este viac. Ja som vzdy bola poctivka, co sa tyka dani a odvodov, ale uz prestavam byt. A ked budem donutena robit bez papierov, tak mi nic ine nezostane.

ajka80
4. júl 2013

@mamkabeika baby, a ked sa my s manzelom starame o dieta spolocne? - ja mam skrateny uvazok a chodim do prace v case,ked je on doma (pracuje na zmeny). tak si moze on vybavit zivnost a budem mu platit? 😝 je to fakt na hlavu.clovek sa snazi nejako si pomoct, odvadza z toho dane, odvody do statnej kasy a aj tak mu stat podkopava nohy.

ajka80
4. júl 2013

@elise no na to sa spolieham. aj pri prvej dcere (nar. 2008) som to stihla tak,ze som v nov. 2008 nastupila na rodicovsku dovolenku, a tym, ze som od 2009 nepoziadala o ten zvyseny,tak som brala nizsiu sumu,ale mohla som pracovat. tak dufam,ze aj teraz budu platit tie prechodne ustanovenia a ze sa nas,co sme nastupili na rodicovsku v roku 2013, nebude tykat zakaz pracovat (aj ked budeme poberat nizsiu davku).

miah
4. júl 2013

dufam,ze budu nejake prechodne ustanovenia aspon co sa tyka vysky RP.. je to dost nefer pre mamicky, ktorych dieta ma 2roky v decembri.. do dvoch rokov poberali 199 a po dvoch zacnu 160 😠 😒

mia18112
4. júl 2013

Hromadná pripomienka proti zrušeniu rodičovského príspevku pre pracujúcich rodičov
http://www.beblavy.sk/2013/07/rodicovsky_prispe... . Uz som tam. Zapojte sa aj Vy !!!!!!!!

ajka80
4. júl 2013

@baklik
takk isto to bolo aj v roku 2009. kto si nepoziadal o novy-zvyseny rodicak-dostaval stary-nizsi-ale mohol pracovat. nebol s tym ziaden problem. len si kazda mamicka-aj ta,ktora uz rodicak poberala-musela poziadat o ten novy.

froschka
4. júl 2013

@mia18112 parada uz som tam aj ja!!!!

moon1979
4. júl 2013

@miah novela bude platiť len pre mamičky, ktorým vznikne nárok na RP po 01.01.2014 ... ty pôjdeš po starom ...

janicka11
4. júl 2013

baby a ako to bude somnou.malinka sa narodila teraz v juni,poberam matersku do 1.1.2014 a potom mam mat rodicak..
na aky mam teda narok naten vyssi ci nizsi????
.nerozumiem tomu..citala som ze vsetci budeme od r.2014 poberat vyssi alebo ni zsi podla toho naaky mame narok..Ale niekto tu pisal ze tieto vsetky zmeny platia len pre deticky co sa narodia od roku 2014!co je blbost si myslim!

dudka1979
4. júl 2013

@hadassah je to pravda osral ich pes fakt akože koho idú okrádať nás to je aký paradox, čakám s dieťatkom po 30tke a keď sa chcem ďalej žiť na úrovni normálne sa zaradiť do spoločnosti lebo mi vyšli v ústrety a som chcená lebo preštím s tým ako robím v pohode ďaľších 10 chlapcov vo firme tak ma zase o niečo ukrátia je to v prdeli podprujú budúce dlhodobo nezamestnané všetky nech si užijú výchovu dieťata aj 10 rokov seriem na nich..:D..jaj ma štvú...a nikdy nech nerobia načo..ja som tak čakala že príde tu raz niekto normálny a začne podporovať to čo má fungovať ale prd...mám malinkého so starkou je nešťastnou náhodou na posranom mimimálnom invalidnom za 150e tak čo jej prilepšujem čo ju pošlem na živnosť to je v riti fakt ...

lylkatomaskova
4. júl 2013

Mna z toho všetkého čo sa deje v tomto štáte šľak trafí

lylkatomaskova
4. júl 2013

Ja som zvedavá aký budem mať rodičovský ak rodím teraz v auguste už neviem čo mu mám veriť