Rodičovský príspevok, keď dieťa nevezmú do škôlky
Ahojte žienky, svokra my spomínala že niekde počula alebo čítala, nevie už kde...že keď vám nezoberú dieťa do škôlky po dovŕšení 3 rokov, ale až od nasledujúceho šk. roka, tak že chcú v parlamente uzákoniť aby žena dostala za tie mesiace čo je doma RP. Neviete niečo o tomto viac? Nikde na internete neviem o tom nič bližšie nájsť. Ďakujem
@monika185243 ďalšia atómovka a posledný nech zhasne…deti budú chodiť do škôlok ako 18 ročné…( joke)
@monika185243 tak na case sa zamestnat znova😉a nemusite "prskat" okolo seba, 3r min sedkate domka, tak hadam nie ste z osady a nemusime sa Vam skladat dalsi min rok
@zuzu1986 prosim ta, tieto reci si schovaj. Mame nastedrejsi system v ramci Europy. Alebo sa prestahuj niekam inam, ci mozes sediet doma 3 roky. Skutocne. A to som Matka 2 deti. Co by sme este chceli. Riesit problem z opacneho konca
Nerozumiem uvažovaniu, že nedám dieťa do súkromnej škôlky, lebo mi potom z platu ostane málo a radšej budem teda sedieť doma. Zväčša sa predsa jedná len o tých pár mesiacov do najbližšieho septembra. Príklad: dieťa mám aprílové, v dvoch rokoch mi ho do MŠ nevzali, od apríla ho teda dám do súkromky, nastúpim do práce a od septembra pôjde do štátnej. Štyri mesiace teda síce zarábam na súkromku a ostane mi možno 100€, ale udržím si prácu!! Ale tu ženy očividne radšej dajú výpoveď, idú na podporu a podobne a potom neriešia problém len so škôlkou, ale aj s hľadaním novej práce.
@ava11 ak by som bola odkázaná na to že sa musím vrátiť do práce tak určite riešim aj súkromnú, opatrovateľku a pod.veci, ale počas materskej ma prepustili keďže vedúci zatváral prevádzku, takže tak či tak si musím prácu hľadať...
@riyadh čakám len na to pokiaľ sa my poskladáte, až tak zle na tom nie som 😂
@stanislavicenka najstedrejsi?donedavna 25e rodinné prídavky co tak so pozret a porovnať s inými štátmi
@monika185243
máš výhody že môžeš piecť torty, zákusky, veď to je zlatá baňa. keď si cukrárka.
@monika185243 ked nie ste tak na tom zle, naco tu zistuje te ci mozte po 3r dietata stale sedkat doma
@mondolina ako vieš že nepečiem?
@riyadh myslím že človek ktorý je na tom zle nemá ani na ten chlieb...závisť je zlá že áno 😀 aj vy ste mohla sedkať 😀
@monika185243
@monika185243 mnoo nemohla, Lebo mi je trapne aby ma zizili danovi poplatnici pokial mam zdrave dieta a 2 zdrave ruky a nohy.. 😉Ze Vam to nie je trapne Vasa vec a problem, ale ja odmietam zivit zo svojich odvodov zdravu zenu dieta, aj ked jasne mame tu aj marginalnu skupinu ktoru zivine vsetci, ale tam sa vy hadam neratate..
@monika185243 ešte by bolo treba zvážiť, do akej škôlky ho nevezmú. U nás ak ho nevezmú do jednej, na druhom sídlisku, alebo na treťom sa miesto určite nájde.
Takisto v dedinách v štátnych škôlkach. Ale mám kamarátku, ktorá dieťa nebude voziť ráno do susednej dediny do škôlky, aj keby ho tam vzali, lebo je to podľa nej blbosť ponáhľať sa na autobus.
Radšej bude ďalší rok doma nezamestnaná. A to už nie je čo poradiť, fakt
@riyadh tak každý to máme inak ja som proste chcela byť doma s deťmi pokiaľ sa bude dať, pretože pre mňa je to ten najkrajší čas a pokiaľ to okolnosti dovolia tak prečo nie. Do práce budem chodiť ešte dosť dlho do dôchodku. Takže som rada ze tu takáto možnosť je a za tie odpracované roky som aj ja zaplatila dosť na odvodoch, takže prečo by som nemohla poberať RP...
@elviku11 ja som dávala min.rok do viacerých škôlok žiadosť a nikde ho nezobrali kvôli veku a teraz aj keď som písala tak všade je plno, čo sa týka štátnych škôlok. Ale nevadí, vydržím do septembra a potom ho hádam vezmú...
@monika185243
že nie si odkázaná teda na RP po 3 rokoch nie?
@mondolina nie nie som, to som písala aj vyššie už niekomu...
@monika185243 jj už som to potom večer počula že je to návrh.. ale ako som písala nemá to logiku a využijú to podaktorí ľudia
@monika185243 ved pises ze si robila za minimalku, tak to si na tych odvodoch zas az tak vela nedviedla
@monika185243 a odrobene AŽ 2 roky 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/rada-ohladom-podpory/
@belllinka Nenapísala som že stále a vážne to ideme riešiť to keď niekto zarába menej tak nemôže si dovoliť zostať na RP, ešte aj tohto sa chytíte. Predstavte si viem ako funguje podpora 😀 Niektoré ste tak neprajné, ale veď nič iné som nečakala. Ži a nechaj žiť 😀
@monika185243 to mas tohonodvedeneho😂3r sa Vam podobnym skladame, ved ok, ale po 3r Co vlastne chces? 2r odrobene? Ty brdo, isto si za 2r odviedla na dalsich 10
@monika185243 ale tu vôbec nejde o prajnost či neprajnost. Ak vám tie peniaze spadnú z neba, nech sa páči..lenže tak to nefunguje. Treba si uvedomiť, že aby si ty dostala, iní sa musia poskladať. To nie je dávka z tvojich či našich odvodov, tie slúžia na iné situácie.
@riyadh kde píšem že som pracovala len 2 roky?
@kristiii nevedela som že peniaze nespadajú z neba, ďakujem za objasnenie 😀
@monika185243 nemáš za čo 😉
@monika185243 ze mas chuť sa s nimi dotahovat ta obdivujem 🙈
Apriori závidia, lebo oni mali kedysi iba 160 ci 200 eur. To, ze vtedy boli aj ine ceny a situácia, im akosi nedobija uz. Detto pridavky mali nižšie, ako sú teraz. A teba stále nestačí???
Za to, ze oni si platili stovky eur za sukromnu skolku, tak musíš aj ty. Pripadne opatrovateľky. Vtedy urcite nebrali 5€/hod.ako teraz, ze? Ked si to vyratam, ze potrebujem tu opatrovateľku na 9 hod.minimalne x5 je 45€ denne. Mesacne za 20 dni je to 900€. Ked zarobím 600-700€ tak si ešte podla nich na nu požičiam, ze? Aby boli dámy spokojne, ze nesedis doma na riti a oni sa ti na to neskladaju. Nehovoriac o tom, ze je to na čierno este k tomu. Hm? Jaj, vsak ani to ale vlastne nevadí... cize potom je pre teba vlastne výhrou súkromná skolka, lebo ta vyjde lacnejšie. len aj tu môže byt zohnať problem. A mas si predsa kúpiť auto a voziť decko aj 3 dediny dalej.
Na druhej strane im tu nevadi v pohode radiť ostatným tehotným, ako ojeb... s max.materskou, pokial platili min., resp.ziadne odvody (ktorá je mimochodom 4x vyššia mesacne ako tvoj RP), detto s max.podporami a DNP PNkami s neplatenim odvodov hned od styku najlepšie doma byt). S tým su uplne ok 👌 Fakt "milujem" taketo moralistky.
Toto som ešte nečítala, nasledovala. Ale keď sa nad tým zamyslime, keďže mame malo škôlok, môže za to aj štát v podstate, deti neberú do škôlky v 3r, nie sú na to ani kapacity veľakrát, aj starší majú problém.vraj. Tak nie je na mieste aby s ako nejak kompenzovať? Ako aj mne rozdávanie a príspevky a kadečo ide hore.krkom, ale logicky ak dieťa nemá škôlku, ako môže matka ísť do.prace. myslím ze keby bolo viac škôlok je viac žien ktoré tam dajú aj 2-2,5r deti a nesedia doma x rokov. Hlavne nie v každej časti SR sú aj súkromné zariadenia, nie všade na to majú možnosť zarobiť atď.

@bublinka1426 to berie, ale ja nie som z tých.