Rodičovský príspevok, keď dieťa nevezmú do škôlky
Ahojte žienky, svokra my spomínala že niekde počula alebo čítala, nevie už kde...že keď vám nezoberú dieťa do škôlky po dovŕšení 3 rokov, ale až od nasledujúceho šk. roka, tak že chcú v parlamente uzákoniť aby žena dostala za tie mesiace čo je doma RP. Neviete niečo o tomto viac? Nikde na internete neviem o tom nič bližšie nájsť. Ďakujem
Neviem o tom, ale viem si predstaviť, že chorý Igor M by niečo také mohol vymyslieť. Ale nemyslím, že by toto mohlo prejsť cez parlament. Už teraz patríme medzi krajiny, kde žena môže byť doma s príspevkov veľmi veľmi dlho. Fakt naša ekonomika nepotrebuje, aby sa platili príspevky dlhšie ako 3 roky. V mnohých vyspelých ekonomikách je to rok a menej. A aj preto sa tie krajiny majú lepšie, pretože neplatia desaťročia toľko dávok ľuďom, ktorí sú doma.
@monika185243 Boze to snad nie.
@monika185243 tiež mi to včera sestra spomínala
@aaadkaaa
@melanta
@bublinka1426 neviem iba som sa pýtala, nič iné v tom nehľadajte. ďakujem za odpovede 😀 mier 🙏
@monika185243 ved ja len odpovedam, ze snad nie😆 i ked, idu volby, ktovie kto co vymysli, aby sa zachranil...ale verim, ze toto naozaj nie
@monika185243 áno daco som počula aj ja o tom že keď nevezmú dieťa do škôlky.... Tak budú poberať ďalej rodičovský....
Málo miest je v škôlkach.... Aj ja chcem ísť už od septembra do práce ,dcérka bude mať 2 a pol roka no neviem neviem či bude miesto ....ak nie tak až na rok a to potom bude mať 3 a pol roka v septembri
@zuziiiii syn mal tiež teraz v marci 3 roky a písala som do viacerých škôlok ale nikde ho nechcú zobrať, až od septembra a fakt my nemá byť kto pri ňom aby som už od apríla mohla nastúpiť do práce a na súkromnú škôlku peniaze nemáme, takže mne osobne by to dosť pomohlo, aj keď určite je to p re štát zase kopec peňazí nazvyš. Ale na takéto veci sa nejak pozabudlo...
@monika185243 ved to slovenským matkamnema kto pomôcť ale inde ide pomoc nášho štátu
@monika185243 ja sa modlím aby ju od septembra tohto roka zobrali 🙏
Dúfam že áno ak nie tak neviem potom
@zuzu1986 A nechcela by si mať nárok až do 18-ky dieťaťa?? Máš nárok ísť do práce, súkromné škôlky existujú, tak sme to riešili aj všetky ostatné. A máš pocit, že štát ti pomohol málo? Veď si mohla 3 roky sedieť doma na riti a ešte si aj dostávala zaplatené a držali ti miesto v práci.
@monika185243 Prihlášku si mala podávať minulý rok v máji, s nástupom od janurára.
@zuziiiii držím palce aby vám to vyšlo. Ak by vám ju nezobrali nemala by ste nárok na podporu?
úplne sa mi dvíha tlak, keď čítam, že štát nepomohol. Si nerob dieťa, ak ho nevieš uživiť
@monika185243 na akú podporu? Som zamestnaná vo firme....riadne mám sa kde vrátiť už aj teraz by som mohla ísť do práce žiaľ dcérku ak zoberú tak len od septembra aj to len možno možno uvidíme....je to na prd.
@belllinka u nás sa nedá dať takto nástup, jedine od septembra...veď kľud, nikto tu nepíše že štát nepomohol, len som napísala že na takéto veci sa trošku pozabudlo a bolo by dobré niečo s tým robiť, pretože keď chcete dať dieťa ktoré má menej ako 3 roky do štátnej škôlky, tak ho nevezmú, pretože uprednostnia staršie deti...
@zuziiiii aha, prepáčte to som sa zabudla spýtať či ste ešte zamestnaná 😀
@monika185243 keby je pani tiež v takej situácii inak rozmýšľa a píše. V dosť mestách sú plné kapacity a veru súkromné škôlky buď malo alebo vôbec.Znamej.nevzala ani sukromna lebo nemala 3roky a mali plno starsich
@monika185243 ved ked nastupis do prace, na sukromnu skolku bude. Aspon do dalsieho septembra. Alebo opatrovatelku.
@monika185243 hej hej zamestnaná som , no uvidím prihlášku som zaniesla už v marci 2022,. ...
Minulý týždeň som bola za riaditeľkou, veľmi rada by ju zobrala od septembra ale nevidí to ružovo žiaľ musia zobrať staršie deti.... Aj keď ich matky nepracujú... 🥴
Som jej vravela že by som už išla do práce tak by mi rada pomohla no nevie uvidí. Tak sa modlím 🙏😉
@tinkavvv asi ťažko bude 😀 ale nechajme to radšej tak, lebo sa to tu už uberá úplne iným smerom ako znela otázka...
@monika185243 my tu nemáme ani súkromné škôlky a tiež sa nedá nastúpiť hocikedy len od septembra

@monika185243 uz len toto by nam tu chybalo....posledny nech zhasne...vlastne uz nebude co, lebo statu uz nezostane ani na energie...