icon

Rodičovský príspevok na dve deti. Koľko má byť?

zuzajka4
28. dec 2009

Ahojte. Neviete mi nahodou niekto povedať ako je to s rodič.príspevkom ak budem mať dve deti? Teda staršie bude mať okolo dvoch rokov ked k nám pribudne ďalšie 🙂 Ja vlastne nechápem či te RP 164,22€ budem dostávať na obe deti spoločne (čiže jedenkrát) alebo na každé zvlášť (čiže dvakrát) Veľmi pekné dakujem za odpoveď.

maznacik007
28. dec 2009

jeden rodic jeden rodicovsky prispevok

pokial budes mat narok na materske.. tak mas nejakych par tyzdnov narok este navyse na cca 40 euro mesacne

ale poda poctu deti dostavas rodinne pridavky to je cca 21 Eur na kazde

standa82
28. dec 2009

Keď budeš mať dve dtei, ako píšeš Zuzajka, tak aj tak bude len jeden rodičovský.

andzi
28. dec 2009

zuzajka, bez urážky, ale ty si iná šikovná! Podľa počtu detí by si chcela rodičovský? To snáď nemyslíš vážne? 😀 😀 😀
Naši rómski spoluobčania by potom mali vyšší mesačný príjem ako premiér.

ollski
28. dec 2009

je to tak na dve deti jeden rodicovsky...aj ked si myslim, ze je to nekonecne nespravodlive, kedze sa jeden rodic stara o 2 deti!! najlepsie ako vie....ja som nemala narok ani na materske...kedze som isla na "rodicovsku dovolenku" pol roka po statniciach...minuli nas aj zvyene prispevky pri narodeni dietata...co uz, hlavne ze sme zdravi! no moj nazor je taky, ze je to nefer voci tym, co maju dve deticky za sebou, tj do troch rokov prveho dietata, no je to zakonom tak dane...rodicovsky prispevok je neuveritelne smiesna suma!!! a o pridavkoch ani nehovoriac. krasny vecer
teraz sa chysta nejake zvysenie, no nas sa to opat netyka, tusim je uz taka tema na MK

lubi22
28. dec 2009

Zuzajka rodicovsky prispevok sa viaze na rodica, nie na dieta - cize rodic - jeden prispevok, nezavisle od poctu deti. Ale zaviedli novy prispevok - prispevok na starostlivost o dieta, a ten je na kazde dieta. Na ten maju narok matky, ktore pracuju - hoc i jednu hodinu do tyzdna. A pri preukazanych vydavkov je vyska prispevku na starostlivost odieta az do vysky rodicovskeho prispevku, cize mozes poberat pri dvoch detoch do 3 rokov za urcitych podmienok prispevky vo vyske dvoch rodicovskych.

Stiahni si tento dokument, je tam o rodicovskom prispevku na s. 5 a o prispevku na starostlivost o dieta na s. 12.

http://www.upsvar.sk/rsi/rsi.nsf/0/D55888CB8837...

emia
29. dec 2009

ahoj ollsky, ja som presne ten istý prípad čo ty 2 detičky po sebe a ešte aj rovnako staré 😉 , ja len aby si vedela že ta nespravodlivosť sa netýka len teba, že nie si sama. Ale na slovensku je to už raz tak. 😠 V iných krajinách aspoň rodinné prídavky dajú väčšie, ale čo tu ozaj to nestačí ani len na mlieko. 🤐

nadhera
29. dec 2009

babenky, nie ste same. 😉 vsetko co mam moze minut /zvysenie/ ma minulo.

nadhera
29. dec 2009

vsetko co ma mohlo minut , ma minulo. myslim tym 25000 prispevky a aj zvyseny RP bude len za 4mesiace.
predchadzajuca veta sa mi dako vymkla 😀 z ruk a klavesnice.

jaduska
29. dec 2009

možno budem mimo témy, ale trochu na vysvetlenie:

Rodičovský príspevok nahrádza príjem rodiča, ktorý sa rozhodol ostať doma a starať sa o dieťa - zjednodušene povedané, nahrádza jeho mzdu, a preto nezávisí od počtu detí. Ani zamestnávateľ vám nedá 2 výplaty, ak máte dve deti.

O jeho výške sa dá polemizovať, pre niekoho je to smiešna suma, pre niekoho je to viac, ako by zarobil v práci. (Ak napr. niekto dostáva minimálnu mzdu, za prácou musí cestovať, minie viac na oblečenie, obedy a pod., tak fakt aj tých smiešnych 164 € je dosť).

nadhera
30. dec 2009

RP mi vystacil na plienky pre dvoch 2000sk a na bebu pre jedneho 2000sk, takze druhy presiel na kravske mliecko a bola som rada,ze som "usetrila". dvoch bebosov by sme nezvladli. a to som cchela pri prvom ist do prace na vikendovky, ale holt clovek mieni,panboh meni. na druhej strane su maminy,ktore chceli pocas jednej materskej /3roky/ mat dve deticky a nepodarilo sa.

ollski
2. jan 2010

Ahojte, dakujem emia 🙂 !! su aj horsie veci na svete, ze?? mna obchadza podstivo vsetucko vsetko, tak uz radsej tie zvysenia ani nesledujem 😠 od zaciatku som na 1 RP+ pridavky, tak som si zvykla. nastastie sa manzel snazi a zivi nas, mne papaju obaja nutrilon, plienkuje uz len mladsi, co som velmi rada. viem, ze som si ako studentka mala dobrovolne plati poistne, no vtedy som o tom ani len netusila, ze take cosi sa plati!! po skole som pracovala, ale len pol roka, materske by mi vyslo aj tak nizsie ako RP, no hold pan podnikatel nas platil na "cierno", aby usetril, no mne to uz bolo jedno, kedze som vedela, ze sa tam dlho neohreje 😉 😀 a bola som rada ze aspon daco pre drobceka nasetrime 🙂 a nebudem len necinne cakat doma kedy sa narodi. skoda ze nase zakony nie su premyslene doslednejsie...no s tym ja nic nenarobim, skoda 😝 drzim palceky nech sa nam dvojmamam dari aj bez zvyseni 😉