icon

Rodičovský príspevok od 1.1.2013

och
24. sep 2012

Ahojte, už dávnejšie sa objavila taká "fáma", že mamičky zarábajúce nad určitý príjem prídu o prídavky na dieťa a dokonca aj o rodičovský príspevok (tzv. rodičák). Vie o tom niekto niečo viac, viem že sa o tom dosť diskutovalo, ale či im to prešlo, tak to neviem nikde nájsť. Bola to časť Ficovho ozdravného balíčka. Ďakujem za každú info

Strana
z4
katarinatibi
1. feb 2013

ten pridavok na dietatko co sa tu pise dostava aj ten co pobera matersku?

natfek
1. feb 2013

@liz_lemon Dakujem velmi pekne... 🙂 tak som zvedava kedy mi pride ten papier zo socialky.... Dokelu keby som to vedela odniesla by som to skor, takto mozem cakat doneviemkedy... ☹ aspon o ten prispevok si poziadam nech mi aspon v Marci pridu nejake peniaze, sak uz je februar dokeluuu... ☹ no nic...
Fakt dakujem.

liz_lemon
1. feb 2013

@natfek oni ti to potom vsetko vyplatia naraz

klarompat
6. feb 2013

@och a ten pridavok pocitime az vo februarovej platbe? lebo v januari som dostala normalne

lucia_nr
15. feb 2013

@liz_lemon ahoj chcem sa spýtať o radu. mám 2 ročného syna a je momentálne v jasliach, pretože som zamestnaná a dostávam príspevok na jasle. No od marca budem bez práce, evidovaná na úrade práce na podpore. Samozrejme zruším jasle, odhlásim príspevok na jasle. Otázka znie. Keď ja budem nezamestnaná, môže o rodičovský príspevok požiadať môj zamestnaný manžel??? ďakujem

liz_lemon
15. feb 2013

@lucia_nr moze

ericka4
12. mar 2013

Ahojte, 15.3.2013 mi končí nárok na MD, musím ísť na sociálku po nejaké potvrdenie o ukončení MD a až následne požiadať o RD? Dakujem

ericka4
13. mar 2013

Dievcence uz som to dnes vybavila tak mi nemusite reagovat. K ziadosti o rodic. prispevok na UPSVR bolo potrebne potvrdenie o vyplate materskej zo socialnej poistovne, zial institucie nie su prepojene ako som si povodne myslela. Pekny den.

kristina011
5. apr 2013

Ahojte, mám otázku na ten príplatok k rodinným prídavkom. Poberá ho niekto spolu s tým príplatkom? Neviem ako je to, keď som nezamestaná a nemôžem si uplatniť daňový bonus. Vraj je to pre dôchodcov, ale tu to nikde nepíse, tak chcem vedieť váš názor, možno poznáte zákony lepšie 😉 http://najmama.aktuality.sk/clanok/232619/speci...

machovalucka
5. apr 2013

@kristina011 no to by aj mna zaujímalo....ešte som na rodičáku,ale ked pôjdem do práce,tak mesačne budem dostávať ešte danový bonus 21,03e??? a tiež by ma zaujímalo,kedy sa poberá ten príplatok k prídavkom 10,83e???

kristina011
5. apr 2013

@machovalucka No to ja fakt neviem, o ten príplatok k prídavkom treba požiadať, ale neviem, či mám nárok. Bola som sa pýtať v mieste svojho bydliska, ale nič nevedeli o tom viac povedať. Teraz to hľadám po internete, nerada by som prišla o peniažky, na ktoré mám možno aj nárok. Vyčítala som, že ich aj spätne vracajú, cca 6 mesiacov dozadu - ten príplatok k rodinným prídavkom.

machovalucka
5. apr 2013

@kristina011 teraz som volala na sociálku,lebo kamoška robí presne s týmito dávkami a povedala mi,že ked sa zamestnám budem dostávať nielen prídavok 23,10e,ale si aj u zamestnávatela môžem požiadať o danový bonus 21,03e.....a na ten príplatok 10,83e nemám nárok,to majú len rodičia,ktorý sú na invalidnom alebo v starobnom dôchodku a aj na nete som to tak našla 🙂

machovalucka
5. apr 2013

@kristina011 no inak je zaujímavé,že ti v mieste bydliska nevedeli povedať,ked zákon je všade rovnaký,tak im to chod povedať ty cteným pracovníčkam,nech majú dáke info 😀 😀 😀

kristina011
5. apr 2013

@machovalucka júúúj škoda, zišli by sa tie peniažky, ale pobavila si ma, že ctené pracovníčky 😀 😀 😀 😀 Ja som myslela, že nárok budem mať, ale čo už ☹ V tomto štáte je to tak 😠

machovalucka
5. apr 2013

@kristina011 ani mi nehovor,ja som s malou sama,tesne pred rozvodom,manžel odišiel k mladej frajerke a všetky účty nechal na mna,aj hypotéku a nestará sa,že nemám to z čoho platiť a hlavne živiť malú...

kristina011
5. apr 2013

@machovalucka fúúúúha, to ti nezávidím ☹ Nakopať do zadku toho tvojho manžela, asi nevie, o čo prichádza. 😠 On si to ale uvedomý, ale bude neskoro, čo stratil, že? 😒 Držím mooooc palce, lebo v dnešnej dobe je to dooooosť ťažké, ale hlavne na H***O 😝

machovalucka
5. apr 2013

@kristina011 díky,je zalúbený,takže zaslepený,nevidí čo stráca,musela som rodičov požiadať o pomoc ☹

kristina011
5. apr 2013

@machovalucka aspoň, že máme tých rodičov 😉 neviem, ako by sme žili, keby sme ich nemali. Nám tiež pomáhajú, i keď som šťastne vydatá, financií je nedostatok, žijeme len z manželovej výplaty, ktorá nie je bohvieaká - taká na zaplakanie (cca 420€/mes.) 😢 😢 😢 Účty treba platiť, deti obliekať ... ACH 😢

machovalucka
5. apr 2013

@kristina011 no tak ja si to neviem ani predstaviť bez rodičov,len hypotéku mám mesačne 280e ☹

kristina011
5. apr 2013

@machovalucka Jeeeemine, to je pálka, to je DOSŤ 😲 A nemôžete si to rozdeliť? Tú sumu, aby ti prispieval polovicou? Bóže, veď nemôže všetky účty nechať na teba! Čo je to za sraba!!!! 😠 😠 😠

zuzka444
5. apr 2013

baby ked som slobodna mamicka je este nejaky prispevok o ktory mozem poziadat?popripade aj jednorazovy keby bol...

Strana
z4