Rodičovský príspevok od 1.1.2013
Ahojte, už dávnejšie sa objavila taká "fáma", že mamičky zarábajúce nad určitý príjem prídu o prídavky na dieťa a dokonca aj o rodičovský príspevok (tzv. rodičák). Vie o tom niekto niečo viac, viem že sa o tom dosť diskutovalo, ale či im to prešlo, tak to neviem nikde nájsť. Bola to časť Ficovho ozdravného balíčka. Ďakujem za každú info
@liz_lemon Dakujem velmi pekne... 🙂 tak som zvedava kedy mi pride ten papier zo socialky.... Dokelu keby som to vedela odniesla by som to skor, takto mozem cakat doneviemkedy... ☹ aspon o ten prispevok si poziadam nech mi aspon v Marci pridu nejake peniaze, sak uz je februar dokeluuu... ☹ no nic...
Fakt dakujem.
@liz_lemon ahoj chcem sa spýtať o radu. mám 2 ročného syna a je momentálne v jasliach, pretože som zamestnaná a dostávam príspevok na jasle. No od marca budem bez práce, evidovaná na úrade práce na podpore. Samozrejme zruším jasle, odhlásim príspevok na jasle. Otázka znie. Keď ja budem nezamestnaná, môže o rodičovský príspevok požiadať môj zamestnaný manžel??? ďakujem
Ahojte, 15.3.2013 mi končí nárok na MD, musím ísť na sociálku po nejaké potvrdenie o ukončení MD a až následne požiadať o RD? Dakujem
Dievcence uz som to dnes vybavila tak mi nemusite reagovat. K ziadosti o rodic. prispevok na UPSVR bolo potrebne potvrdenie o vyplate materskej zo socialnej poistovne, zial institucie nie su prepojene ako som si povodne myslela. Pekny den.
Ahojte, mám otázku na ten príplatok k rodinným prídavkom. Poberá ho niekto spolu s tým príplatkom? Neviem ako je to, keď som nezamestaná a nemôžem si uplatniť daňový bonus. Vraj je to pre dôchodcov, ale tu to nikde nepíse, tak chcem vedieť váš názor, možno poznáte zákony lepšie 😉 http://najmama.aktuality.sk/clanok/232619/speci...
@kristina011 no to by aj mna zaujímalo....ešte som na rodičáku,ale ked pôjdem do práce,tak mesačne budem dostávať ešte danový bonus 21,03e??? a tiež by ma zaujímalo,kedy sa poberá ten príplatok k prídavkom 10,83e???
@machovalucka No to ja fakt neviem, o ten príplatok k prídavkom treba požiadať, ale neviem, či mám nárok. Bola som sa pýtať v mieste svojho bydliska, ale nič nevedeli o tom viac povedať. Teraz to hľadám po internete, nerada by som prišla o peniažky, na ktoré mám možno aj nárok. Vyčítala som, že ich aj spätne vracajú, cca 6 mesiacov dozadu - ten príplatok k rodinným prídavkom.
@kristina011 teraz som volala na sociálku,lebo kamoška robí presne s týmito dávkami a povedala mi,že ked sa zamestnám budem dostávať nielen prídavok 23,10e,ale si aj u zamestnávatela môžem požiadať o danový bonus 21,03e.....a na ten príplatok 10,83e nemám nárok,to majú len rodičia,ktorý sú na invalidnom alebo v starobnom dôchodku a aj na nete som to tak našla 🙂
@kristina011 no inak je zaujímavé,že ti v mieste bydliska nevedeli povedať,ked zákon je všade rovnaký,tak im to chod povedať ty cteným pracovníčkam,nech majú dáke info 😀 😀 😀
@machovalucka júúúj škoda, zišli by sa tie peniažky, ale pobavila si ma, že ctené pracovníčky 😀 😀 😀 😀 Ja som myslela, že nárok budem mať, ale čo už ☹ V tomto štáte je to tak 😠
@kristina011 ani mi nehovor,ja som s malou sama,tesne pred rozvodom,manžel odišiel k mladej frajerke a všetky účty nechal na mna,aj hypotéku a nestará sa,že nemám to z čoho platiť a hlavne živiť malú...
@machovalucka fúúúúha, to ti nezávidím ☹ Nakopať do zadku toho tvojho manžela, asi nevie, o čo prichádza. 😠 On si to ale uvedomý, ale bude neskoro, čo stratil, že? 😒 Držím mooooc palce, lebo v dnešnej dobe je to dooooosť ťažké, ale hlavne na H***O 😝
@kristina011 díky,je zalúbený,takže zaslepený,nevidí čo stráca,musela som rodičov požiadať o pomoc ☹
@machovalucka aspoň, že máme tých rodičov 😉 neviem, ako by sme žili, keby sme ich nemali. Nám tiež pomáhajú, i keď som šťastne vydatá, financií je nedostatok, žijeme len z manželovej výplaty, ktorá nie je bohvieaká - taká na zaplakanie (cca 420€/mes.) 😢 😢 😢 Účty treba platiť, deti obliekať ... ACH 😢
@kristina011 no tak ja si to neviem ani predstaviť bez rodičov,len hypotéku mám mesačne 280e ☹
@machovalucka Jeeeemine, to je pálka, to je DOSŤ 😲 A nemôžete si to rozdeliť? Tú sumu, aby ti prispieval polovicou? Bóže, veď nemôže všetky účty nechať na teba! Čo je to za sraba!!!! 😠 😠 😠
baby ked som slobodna mamicka je este nejaky prispevok o ktory mozem poziadat?popripade aj jednorazovy keby bol...

ten pridavok na dietatko co sa tu pise dostava aj ten co pobera matersku?