Rodičovský príspevok počas pandémie
Zdravím.Prosim dokedy sa bude vyplácať predĺžený rodičovský príspevok covid19? Ďakujem
@adriana89 podla vcerajsieho vyhlasenia mimoriadna situacia konci 30.9. Cize korona RP konci tymto datumom - pokial nevyhlasia zmenu. Ano - pojdes sa hlasit na UP - ak boli odvody platene v AT je mozne ziskat podporu cez SK ÚP....to treba zistit podmienky. Ak narok nebude - nie, nemusis zo strany statu dostavat ziadny fin. prispevok ci davku. Povinnost fin. zapezpecit seba a dieta mas ty a otec dietata. Stat nastupuje na pomoc vtedy ak su vycerpane vsetky ine dostupne moznosti.
dobry den a co s detmi co maju ist do skolky?mozu nastupit ak RP trva dalej? Alebo musia ostat doma dakujem
dakujem za odpoved pekny den
...mamicky ktore poberate predlzeny RD, este stale ho poberate? Ziadali ste on? dakujem za odpoved, M.
@matapo o predlzeny covid RP sa neziada - z upsvar si sami poslu prehlasenie aj si od vas vyziadaju potrebne podklady. Nepisem, ze sa konci, ale ze sa este nevie....a tak to bude kazdy mesiac. Predbezne pokracuje aj v oktobri a co bolo na TA3 v jednom rozhovore pravdepodobne ju ponechaju do konca roka. Toto nikto dopredu nevie...aj korona ocr zrazu zrusili k 22.9.
Toto je natomto najhorsie ze nam mamickam nedaju presne vediet ze kedi nam bude koncit predlzeni rodicak aby sme sa mohli dopredu pripravit ci zaopatrit inak
@marrriama ved dali vediet 2t dopredu. Nestaci?
@veronikaszabova este to musi schvalit parlament
@adriana89 to uz je len formalita
@veronikaszabova formalita ale mozu sa este zmilovat..ja si ziadam predlzeny zo zdr dovodov mala ma zajtra 3 roky....
@adriana89 silno pochybujem, ze to nechaju.
Zrusili pandemicku OČR z dovodu, ked rodicia sami nechali dieta doma z obavy pred koronou... takisto predlzenu podporu.
@veronikaszabova pandemicka ocr nieje zrusena maminy ju mozu cerpat a bude vypocitana z rodicaku z roku 2019 ked nemaju odpracovane.ale musi byt skolka zatvorena....mam info priamo z ministerstva
@veronikaszabova riesim toto cele z ministerstvom kedze my sme sa vratili zo zahranicia a rodicak som mala marec 2020-oktober 2020