icon

Rodičovský príspevok v Luxembursku

kristinapastuchova
15. aug 2014

Chcem sa poradit s niekym,kto s tym ma skusenosti.Na slovenskych uradoch mi, bohuzial, nikto nevie pomoct.Priatel pracuje na TPP v Luxembourg u a ja zijem s malym 4mesacnym dietatom tu na SR.Ako vybavit rodic.prispevok tam.,kedz tu nemame narok.
A ako tam je vyplacany a ako dlho tam trva (tzv Materska Dovolenka)? DAKUJEM

ella1103
23. apr 2017

@timi19 a vela papierov sme k tomu potrebovali, potvrdenie o pobyte ze byvame na jednej adrese a len overene a prelozene do nemciny, potom rodny list tiez overene a prelozene, potom o bankovom ucte tiez overene a prelozene a ich tlacivo.to je vsetko. a 11 mesiacov cakania

timi19
24. apr 2017

Dakujem 🙂 no k rodinnym pridavkam uz mame zacate papierovanie. Ale este ten rodicovsky treba lebo slovenske urady mi nechcu dat, ze vraj prvorade je LU.
Takze ako s tym mame zacat? SR ma vyplnit 411ku, ze tu nepoberam? Alebo LU ma vyplnit ze tam budem poberat? Lebo k rodinnym treba od SR ze tu nepoberam.

timi19
24. apr 2017

@ella1103
A ak sme zosobaseny, ale len so syncekom byvame este na tej istej adrese? Manzel ma este staru adresu.

hnv
24. apr 2017

Ja som.dokladala vsetko prelozene v nemcine ale muselo to byt prelozene s peciatkou-cize normalne prkladatelovi..
A spolu s tlacivom 411 posielam vsdy tlacivo 401...to je take co sa tyka rodiny,potvrdzuje sa na obecnom.urade,robim.to kazdeho pol roka,ako ziadam o rodinne.
Ak chces mozes mi zavolat...poviem ti...

1000rr
25. apr 2017

@hnv ....a na akú adresu posielaš dokumenty? podla toho co som nasiel na web.stranke http://www.cae.public.lu/de.html
nemame nárok na rodicovsky prispevok.

hnv
25. apr 2017

Ahoj...caisse nationales des prestations..familiales..luxembourg
Prince henry BP394
nie som doma ...pozri na nete..presnu adresu

ella1103
25. apr 2017

@timi19 nam na urade prace potvrdili ze nedostavame nic z SR.akoze ja na tlacive 411.ostatn.dokumenty ano overene s prekl.peciatkou.u nas sme museli mat tu istu adresu cela rodina...dieta matks i otec.ale toto bolo v r.2015 a pisem nase skusenosti a postupy!!

1000rr
27. apr 2017

je tu niekto kto dostava rodicovsky pri. od 2016 ? lebo podla nove zakony z lux.nemame narok na rod.pris.Pomoze nam niekto ze ako to vlastne je?

ella1103
27. apr 2017

Ja som akurat stihla do maja 2015.a uz nedavali.jedine zo Slovenska uz.v Lux.to zrusili pre cudzincov😢

1000rr
9. jún 2017

Poradi nam niekto co to znamená? :
1.Eine rezente Familienbescheinigung (Zusammensetzung des Haushaltes)auszustellen durch die Gemainde behörte des Wohnortes der Kinder
2.Eine Aufenthaltsbescheinigung auszustellen durch die Gemeindebehörde Ihres Wohnortes.

hnv
9. jún 2017

Ahojte..z LU sa uz nedava rodicovsky prispevok...je zruseny...pre cudzincou.

hnv
9. jún 2017

No a ja ked som nieco nevedela...spisala som si poznamky..dala stretko s tlmocnikom,on tam zavolal a vsetko mu vysvetlili.stalo ma to 10 ecok..pol hodka,alle mala som.vo vsetkom jasno.
Nebanujem...niekedy sa oplati zaplatit a mas to z prvej ruky ako citat na nete

1000rr
9. jún 2017

Tieto dokumenty potrebujeme odoslat.Ne ide rodicovsky ale o Kindergeld a to davaju.

maladusa
29. aug 2017

Ahojte vedeli by ste mi pomôcť? Mam narok na rodinné prídavky,som rozvedený a dieťa je v opatere matky?

maladusa
29. aug 2017

Ahojte chcel by som sa opýtať.... Pracujem v luxembursku a malý je v starostlivosti pri matke mam narok na rodinné prídavky?

timi19
29. aug 2017

Určite áno

zuzmag
12. sep 2017

Ahojte vedeli by ste mi poradit je niejake original tlacivo o navsteve skoly alebo len take ake mi da skola a to prelozit???? vdaka

hnv
13. sep 2017

Dobry den..mne dala tlacivo skola...resp.potvrdenie o navsteve skoly..a dala som ho uradne prelozit.
A to stacilo.

1000rr
25. okt 2017

môže mi niekto pomôcť? potreboval by som tlačivo po nemecky resp. anglicky o nemoci. som vypìsanì z pràce a lekar mi nevie poskytnuť v cudzom jazyku, a mam jej zohnať tlačivo, ale nikde som nenašiel. nemà nàhodou niekto???

weronika30
26. okt 2017

Na Luxemburskej stranke to nemaju?

zuzmag
8. nov 2017

@hnv veď aj ja som to takto poslala a už druhý rok nám nič neprišlo 😟

hnv
8. nov 2017

V skole mi dali tlacivo z razitkom a ja som ho dala uradne prelozit.
A myslim ze to bolo vyuctovane v auguste..aspon podla vypisu co mi chodi z LU.
Ja som to posielala zatial iba 1krat.

zuzmag
8. nov 2017

@hnv môže to byť tým že som to posielala v septembri???

skatarina
31. júl 2018

Ahojte, je tu niekto kto poberá aktuálne rodinné prídavky na deti? Manžel začína pracovať v Luxe a nie je nám to ešte celkom jasné v akej výške budú a ako sa vyplácajú. Je tu niekto taký? Ďakujem

skatarina
31. júl 2018

@hnv prosím ťa, nevieš mi poradiť? Viď príspevok vyššie

timi19
31. júl 2018

@skatarina vyplacaju mesacne okolo 26. vo vyske 265€ na dieta.

timi19
31. júl 2018

@skatarina
1.krat ked sme ziadali, potrebovali sobasny list, rodny list dietata, potvrdenie o pobyte (dieta, matka, otec), potvrdenie z upsvar, ze nepoberate zo SR.

lillika
31. júl 2018
skatarina
2. aug 2018

@timi19 ďakujem 😊

hnv
2. aug 2018

Ahoj..rodinne sa poberaju uz mesacne,ja posielam kazdeho pol roka tlacivo 411 v nemcine,a tabulku z uradu prace kde je zuctovanie ze na SR nepoberam ziadne rodinne.
Spolu s tym vzdy posielam tlacivo 401....to ke tlacivo kde je potvrdene z obce ze byvame spolu na jednej adrese.ale ci je to nutne vzdy posielat neviem.
Ja to radsej vzdy tak robim...
Inak ak.nieco neviem,zaplatim si tlmocnika,stoji ma to 10euro a aspon mam istotu ze mam vsetko v poriadku,spisem si body co sa chcem spytat...