Rodičovský príspevok v Luxembursku
Chcem sa poradit s niekym,kto s tym ma skusenosti.Na slovenskych uradoch mi, bohuzial, nikto nevie pomoct.Priatel pracuje na TPP v Luxembourg u a ja zijem s malym 4mesacnym dietatom tu na SR.Ako vybavit rodic.prispevok tam.,kedz tu nemame narok.
A ako tam je vyplacany a ako dlho tam trva (tzv Materska Dovolenka)? DAKUJEM
Dakujem 🙂 no k rodinnym pridavkam uz mame zacate papierovanie. Ale este ten rodicovsky treba lebo slovenske urady mi nechcu dat, ze vraj prvorade je LU.
Takze ako s tym mame zacat? SR ma vyplnit 411ku, ze tu nepoberam? Alebo LU ma vyplnit ze tam budem poberat? Lebo k rodinnym treba od SR ze tu nepoberam.
Ja som.dokladala vsetko prelozene v nemcine ale muselo to byt prelozene s peciatkou-cize normalne prkladatelovi..
A spolu s tlacivom 411 posielam vsdy tlacivo 401...to je take co sa tyka rodiny,potvrdzuje sa na obecnom.urade,robim.to kazdeho pol roka,ako ziadam o rodinne.
Ak chces mozes mi zavolat...poviem ti...
@hnv ....a na akú adresu posielaš dokumenty? podla toho co som nasiel na web.stranke http://www.cae.public.lu/de.html
nemame nárok na rodicovsky prispevok.
Ahoj...caisse nationales des prestations..familiales..luxembourg
Prince henry BP394
nie som doma ...pozri na nete..presnu adresu
je tu niekto kto dostava rodicovsky pri. od 2016 ? lebo podla nove zakony z lux.nemame narok na rod.pris.Pomoze nam niekto ze ako to vlastne je?
Ja som akurat stihla do maja 2015.a uz nedavali.jedine zo Slovenska uz.v Lux.to zrusili pre cudzincov😢
Poradi nam niekto co to znamená? :
1.Eine rezente Familienbescheinigung (Zusammensetzung des Haushaltes)auszustellen durch die Gemainde behörte des Wohnortes der Kinder
2.Eine Aufenthaltsbescheinigung auszustellen durch die Gemeindebehörde Ihres Wohnortes.
Ahojte..z LU sa uz nedava rodicovsky prispevok...je zruseny...pre cudzincou.
No a ja ked som nieco nevedela...spisala som si poznamky..dala stretko s tlmocnikom,on tam zavolal a vsetko mu vysvetlili.stalo ma to 10 ecok..pol hodka,alle mala som.vo vsetkom jasno.
Nebanujem...niekedy sa oplati zaplatit a mas to z prvej ruky ako citat na nete
Tieto dokumenty potrebujeme odoslat.Ne ide rodicovsky ale o Kindergeld a to davaju.
Ahojte vedeli by ste mi pomôcť? Mam narok na rodinné prídavky,som rozvedený a dieťa je v opatere matky?
Ahojte chcel by som sa opýtať.... Pracujem v luxembursku a malý je v starostlivosti pri matke mam narok na rodinné prídavky?
Určite áno
Ahojte vedeli by ste mi poradit je niejake original tlacivo o navsteve skoly alebo len take ake mi da skola a to prelozit???? vdaka
Dobry den..mne dala tlacivo skola...resp.potvrdenie o navsteve skoly..a dala som ho uradne prelozit.
A to stacilo.
môže mi niekto pomôcť? potreboval by som tlačivo po nemecky resp. anglicky o nemoci. som vypìsanì z pràce a lekar mi nevie poskytnuť v cudzom jazyku, a mam jej zohnať tlačivo, ale nikde som nenašiel. nemà nàhodou niekto???
Na Luxemburskej stranke to nemaju?
V skole mi dali tlacivo z razitkom a ja som ho dala uradne prelozit.
A myslim ze to bolo vyuctovane v auguste..aspon podla vypisu co mi chodi z LU.
Ja som to posielala zatial iba 1krat.
Ahojte, je tu niekto kto poberá aktuálne rodinné prídavky na deti? Manžel začína pracovať v Luxe a nie je nám to ešte celkom jasné v akej výške budú a ako sa vyplácajú. Je tu niekto taký? Ďakujem
Ahoj..rodinne sa poberaju uz mesacne,ja posielam kazdeho pol roka tlacivo 411 v nemcine,a tabulku z uradu prace kde je zuctovanie ze na SR nepoberam ziadne rodinne.
Spolu s tym vzdy posielam tlacivo 401....to ke tlacivo kde je potvrdene z obce ze byvame spolu na jednej adrese.ale ci je to nutne vzdy posielat neviem.
Ja to radsej vzdy tak robim...
Inak ak.nieco neviem,zaplatim si tlmocnika,stoji ma to 10euro a aspon mam istotu ze mam vsetko v poriadku,spisem si body co sa chcem spytat...

@timi19 a vela papierov sme k tomu potrebovali, potvrdenie o pobyte ze byvame na jednej adrese a len overene a prelozene do nemciny, potom rodny list tiez overene a prelozene, potom o bankovom ucte tiez overene a prelozene a ich tlacivo.to je vsetko. a 11 mesiacov cakania