icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

duska88
31. aug 2013

@danica11 ja som zvolila 30+6, môj rodný som dávala prekladať ako aj potvrdenie o trvalom bydlisku. tehotenskú knižku len ofotiť, aj kartu dieťaťa s očkovacím preukazom len ofotiť. a papiere zo sociálky som nikdy nedávala prekladať.. 🙂

danica11
31. aug 2013

@duska88 noo tak to by bolo len malý nemá očkovací preukaz ako taký ale Dr.by to mala mat malý bol na všetkých očkovaniach

danica11
31. aug 2013

@duska88 ozaj a moj rodný list treba preložit manželov nie?

danica11
31. aug 2013

@duska88 prepáčte ešte jednu otázočku mám, ten rodný list netreba manželov pretože on pracuje v rakúsku na živnost nie ja...dakujem velmi pekne a na tom trvalom pobyte nemá byt aj muž? stačí ked tam budem len ja a malý? dakujem velmi pekne

duska88
31. aug 2013

@danica11 odomna chceli len moj maleho trvaly. A co sa tyka toho ockovania to bude urcite stacit, ked to ma lekarka v karte 🙂

lauraa
1. sep 2013

@danica11 tvoj, lebo ty ziadas o KBG a rovnako rodny list dietata, varianta je jedno aku si vyberies, pokial dostavaslen doplatok rozdielu , rakusania kbg rozrataju na 3 roky a podla toho aj doplacaju..... takze uplne jedno co si vyberies , nikdy nedostanes viac......nejake potvrdenia o preven. prehlaidke si vyziada GGk az casom nie hned, tu ide o tom ze ked nemas prepisane preven. prehliadky do 18 mesiacov veku dietata mozu ti skratit KBG....

jennyka
9. sep 2013

uf tak dnes som poslala prefotenu zdravotnu kartu dietatka, ziadost na vybavenie rod. prispevku, tehotensku knizku (mam ju lebo som rodila na tenerife a tam ju odomna nepytali) len som si teraz uvedomila ze tu knizku som im poslala original. myslite ze mi ju vratia???????????????????? 😕
a tiez sa vas chcem spytat ci nahodou neviete ako dlho to trva kym mi pridu peniazky na ucet dakujeeem 😎

lele3
2. okt 2013

Ahojte chcem sa spytat da sa otvorit bezny ucet v rakusku aj ked tam nemam trvaly pobyt?dakujem

flokinka
3. okt 2013

Ahojte chcela by som sa opytat ci vie niekto ci by rakusania priali ked Dr. napiseš nizsie ulozena placenta . tonizácie uteru
za odpoved vopred dakujem

danica11
3. okt 2013

@duska88 ahoj možem ešte jednu radu?? tu žiadost aj všetky potrebne doklady sme poslali ale prišlo nam nazad: Kopie uber di zuerkennung der osterreichischen Familienbeihilfe fuer 2013 ihres osterr.finanzamtes....a ešte že ten rozdiel nám doplatia len na rakúske konto že je to len na taketo konto možné....ako vám to vyplácajúú?? na slov.konto nam chodia normálne prídavky tak prečo nie aj rodičovský? vybavovali ste si osobitne rak.konto??? či ako to je?? díky za všetky rady. Danča

lauraa
3. okt 2013

@flokinka placenta previa a alebo placenta previa totalis......plus samozrejme ultraschalk kde vlastne je ta placenta ulozena...

zuzanapd
4. okt 2013

... chcela by som vás tu poprosiť o pomoc... potrebujem vypísať papiere na rodinné prídavky prvýkrát v nemčine a priznávam sa, mám s tým problém, mohli by ste mi, niektorá z vás, prosím, poslať kópiu vašej žiadosti na môj mail (poslala by som potom do IP), aby som mala aspoň šajn ako na to??? a poprípade aj na rodičovský príspevok, som blbec... veľmi pekne vopred ďakujem...

danica11
5. okt 2013

@lauraa ahoj možem ešte jednu otázočku? prídavky nám posielajú na moj slov.učet ale nemusela si si vytvárat zahraničný účet na to aby tam posielali aj rodičovský príspevok? na aký účet vám posielaju rodičák? na slovenský? dakujem

katavinka
6. okt 2013

@lele3 dá sa, ale nie v každej banke

balada6
6. okt 2013

@danica11 rodicka posielaju vyhradne len na rakusky ucet!

moni
8. okt 2013

dievcata, Finanzamtu treba kazdy rok vyplnat tlacivo na pridavky? posielaju aj rozhodnutie?
ja uz na rodicak totiz cakam rok a ziadaju si prilozit rozhodnutie o pridavkoch (oktober 2013-september 2014)

lauraa
8. okt 2013

@moni zalezi na ake obdobie ti priznali rodinne pridavky....

moni
8. okt 2013

@lauraa mm zacal pracovat v AT minuly rok v oktobri a odklepli to do septembra 2013

amber221
17. okt 2013

Dobry den prosim vas vie mi niekto poradit co mam vypisat na tlacivo ktore mi poslali spatne na ziadost k rodicovskemu prispevku,kde bolo napisane toto : Anlässlich der Bearbeitung Ihres Antrags auf Kinderbetreuungsgeld stellten wir fest, dass Sie auf dem Antragsformular nicht ausreichend bekannt gegeben haben, für welchen Zeitraum Sie das Kinderbetreuungsgeld beantragen.

Auf Grund der von Ihnen vorgelegten Unterlagen ergäbe sich eine höchstmögliche Bezugsdauer

von 18.05.2013 bis 17.05.2014 (Vollendung des 12. Lebensmonats des Kindes).

Ob für diesen gesamten Zeitraum tatsächlich Anspruch auf Kinderbetreuungsgeld besteht, hängt von der durchgehenden Erfüllung der Anspruchsvoraussetzungen ab.

Sollten Sie weitere Informationen benötigen, stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung.

Nach Kenntnisnahme der vorangehenden Informationen gebe ich Folgendes bekannt:

Ich beantrage Kinderbetreuungsgeld von bis .

___________________________ __________________________________

Ort und Datum Unterschrift

Na ziadost sme dali tu najrychlejsiu dobu vyplatenia 12 + 2 ,neviem po nemecky,takze kazda rada mi je vzacna Dakujem velmi pekne !!! 🙂

lauraa
17. okt 2013

@amber221 pracovala si v at alebo pracuje manzel? ziadas doplatok alebo kbg mesacne vyplacane?mas uz dieta , lebo v tvojom pase stoji caka dieta....

amber221
17. okt 2013

Moj manzel pracuje v At , ziadam kbg a mame dieta zajtra ma 5 mesiacov,neviem ako to bude vyplacane ci mam aj o to nejako konkretne poziadat,na ziadosti som oznacila moznost 12 plus 2...

lauraa
18. okt 2013

@amber221 a tebe nevznika narok na matersku na sk?

lauraa
18. okt 2013

@amber221 inak mas tam len napisat ze zia das o KGB od 18.5 2013 do 17.5 2014.Datum a podpis

amber221
18. okt 2013

@lauraa Ahoj ,matersku som dostavala len z DP

amber221
18. okt 2013

@lauraa dakujem velmi pekne 🙂

amber221
18. okt 2013

@lauraa Ahoj este by som ta poprosila o pomoc ,ked je v ziadosti uvedene ,,PAUSCHALES KINDERBETREUUNGSGELD , zaciarkla som moznost 12 plus 2 , ale je tu aj moznost EINKOMMENSABHANGIGES KINDERBETREUUNGSGELD - co to znamena ? Dakujem velmi pekne.

lauraa
18. okt 2013

@amber221 o tie ty nemozes ziadat lebo si TU nepracovala ....

lauraa
18. okt 2013

@amber221 rodinne pridavky uz mate schvalene? Na ake obdobie?

amber221
18. okt 2013

@lauraa rodinne pridavky este nemame schvalene,ale tiez uz je ziadost poslana

amber221
18. okt 2013

@lauraa Este sa prosim ta spytam ,ked chcu odo mna tento doklad ,, -) die Geburtenbeihilfe anlässlich der Geburt aus der Slowakei ,, co mam dolozit - potvrdenie ze dostavam matersku ? alebo nieco ine ? Dakujem pekne