Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@danica11 tvoj, lebo ty ziadas o KBG a rovnako rodny list dietata, varianta je jedno aku si vyberies, pokial dostavaslen doplatok rozdielu , rakusania kbg rozrataju na 3 roky a podla toho aj doplacaju..... takze uplne jedno co si vyberies , nikdy nedostanes viac......nejake potvrdenia o preven. prehlaidke si vyziada GGk az casom nie hned, tu ide o tom ze ked nemas prepisane preven. prehliadky do 18 mesiacov veku dietata mozu ti skratit KBG....
uf tak dnes som poslala prefotenu zdravotnu kartu dietatka, ziadost na vybavenie rod. prispevku, tehotensku knizku (mam ju lebo som rodila na tenerife a tam ju odomna nepytali) len som si teraz uvedomila ze tu knizku som im poslala original. myslite ze mi ju vratia???????????????????? 😕
a tiez sa vas chcem spytat ci nahodou neviete ako dlho to trva kym mi pridu peniazky na ucet dakujeeem 😎
Ahojte chcem sa spytat da sa otvorit bezny ucet v rakusku aj ked tam nemam trvaly pobyt?dakujem
Ahojte chcela by som sa opytat ci vie niekto ci by rakusania priali ked Dr. napiseš nizsie ulozena placenta . tonizácie uteru
za odpoved vopred dakujem
@duska88 ahoj možem ešte jednu radu?? tu žiadost aj všetky potrebne doklady sme poslali ale prišlo nam nazad: Kopie uber di zuerkennung der osterreichischen Familienbeihilfe fuer 2013 ihres osterr.finanzamtes....a ešte že ten rozdiel nám doplatia len na rakúske konto že je to len na taketo konto možné....ako vám to vyplácajúú?? na slov.konto nam chodia normálne prídavky tak prečo nie aj rodičovský? vybavovali ste si osobitne rak.konto??? či ako to je?? díky za všetky rady. Danča
... chcela by som vás tu poprosiť o pomoc... potrebujem vypísať papiere na rodinné prídavky prvýkrát v nemčine a priznávam sa, mám s tým problém, mohli by ste mi, niektorá z vás, prosím, poslať kópiu vašej žiadosti na môj mail (poslala by som potom do IP), aby som mala aspoň šajn ako na to??? a poprípade aj na rodičovský príspevok, som blbec... veľmi pekne vopred ďakujem...
dievcata, Finanzamtu treba kazdy rok vyplnat tlacivo na pridavky? posielaju aj rozhodnutie?
ja uz na rodicak totiz cakam rok a ziadaju si prilozit rozhodnutie o pridavkoch (oktober 2013-september 2014)
Dobry den prosim vas vie mi niekto poradit co mam vypisat na tlacivo ktore mi poslali spatne na ziadost k rodicovskemu prispevku,kde bolo napisane toto : Anlässlich der Bearbeitung Ihres Antrags auf Kinderbetreuungsgeld stellten wir fest, dass Sie auf dem Antragsformular nicht ausreichend bekannt gegeben haben, für welchen Zeitraum Sie das Kinderbetreuungsgeld beantragen.
Auf Grund der von Ihnen vorgelegten Unterlagen ergäbe sich eine höchstmögliche Bezugsdauer
von 18.05.2013 bis 17.05.2014 (Vollendung des 12. Lebensmonats des Kindes).
Ob für diesen gesamten Zeitraum tatsächlich Anspruch auf Kinderbetreuungsgeld besteht, hängt von der durchgehenden Erfüllung der Anspruchsvoraussetzungen ab.
Sollten Sie weitere Informationen benötigen, stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung.
Nach Kenntnisnahme der vorangehenden Informationen gebe ich Folgendes bekannt:
Ich beantrage Kinderbetreuungsgeld von bis .
___________________________ __________________________________
Ort und Datum Unterschrift
Na ziadost sme dali tu najrychlejsiu dobu vyplatenia 12 + 2 ,neviem po nemecky,takze kazda rada mi je vzacna Dakujem velmi pekne !!! 🙂
Moj manzel pracuje v At , ziadam kbg a mame dieta zajtra ma 5 mesiacov,neviem ako to bude vyplacane ci mam aj o to nejako konkretne poziadat,na ziadosti som oznacila moznost 12 plus 2...

@danica11 ja som zvolila 30+6, môj rodný som dávala prekladať ako aj potvrdenie o trvalom bydlisku. tehotenskú knižku len ofotiť, aj kartu dieťaťa s očkovacím preukazom len ofotiť. a papiere zo sociálky som nikdy nedávala prekladať.. 🙂