icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

janka0408
15. máj 2014

ahojte baby...prosim vas aky formular je o tom ze mi skoncil rodicovsky na slovensku...kedze mala mala uz 3 roky...a z rakuska stale nevyplatili rodicovsky za minuly rok ani vyrozumenie ci mame narok este neposlali...

sirinka
15. máj 2014

@janka0408 ja som vypisala klasicky ziadost o doplatenie a v tej casti, ktoru vypisuju na upsvar mi pani napisala, ze od datumu xy uz nemam narok poberat RP z dovodu dovrsenia veku troch rokov dietata. vo viedni im to takto stacilo.

janka0408
15. máj 2014

@sirinka dakujem...skusim im napisat este email,ci im tam nieco nechyba,ci je to v poriadku.a uvidime... nevedla mi niektora z vas pomoct napisat email koli tomu rodicovskemu?neviem po nemecky ? ☹

sirinka
15. máj 2014

@janka0408 email nepis, nikdy v zivote mi na ziadny neodpovedali. Bud telefon, osobne alebo doporuceny list.

janka0408
15. máj 2014

@sirinka
aha...takze jedine ten list kedze neviem po nemecky...a nevies ci daju info aj ak tam bude volat kamoska za mna?

sirinka
15. máj 2014

@janka0408 podla mna v pohode

zuzanapd
15. máj 2014

@janka0408 tak s kamarátkou by som to neriskovala, ja som tiež niečo takto potrebovala na rýchlo, nebola som vtedy v AT, poprosila som kamarátku a tej nepodali žiadne informácie, pýtali veľa informácií o mne, o dieťati, adresu, kde bývame, kde pracujeme, čísla soc.poistenia, dátumy žiadostí, kedy sme podávali doporučené listy, dátum narodenia dieťaťa... niečo nevedela z týchto údajov a prestali s ňou komunikovať, najlepšie osobne si tam zavolať...

kilian
15. máj 2014

@katavinka ked sa ti ten rakusky uzasny system nepaci, tak neziadaj od tohto UZASNEHO statu peniaze.nechapem... 😨

janka0408
15. máj 2014

@zuzanapd no to pojde tazko osobne kedze neviem po nemecky...

sirinka
15. máj 2014

@janka0408 odo mna nikdy netiadali nejake extra veci, cislo poistenia a hotovo.

duska88
15. máj 2014

@janka0408 aj u nas vzdy stacilo cislo poistenia..

janka0408
15. máj 2014

@ duska88tak to skusime tak ze zavola za nas niekto....uvidime..

duska88
15. máj 2014

@janka0408 jasne, ak vie kamoska po nemecky, tak vyskusajte, popripade jej napis este nejake detaily.. aby vedela, ak nahodou... ale fakt by malo stacit to cislo poistenia a meno

1987mima
15. máj 2014

Ahojte.chcela by som sa spytat,ci ma niekto skusenosti s pridavkami na(byvanie,telefon atd.) v Rakusku.dakujem

janka0408
16. máj 2014

@duska88 kamoska vie vsetky info takze dufam ze sa ta podari...

hankaop
23. máj 2014

Dobrý deň, máme takú situáciu, dostali sme Anmeldebestainigung, ja, muz aj 3 mesacna dcera. pracovala som na SVK, muz pracuje na SVK, dcera sa narodila v rakusku, mame este nahlaseny TP na SVK. kedze sme dostali Anmelden, mala by som zrusit TP na Slovensku. Ale tym padom pridem o rodicovsky, lebo ten je viazany na trvaly pobyt. Mam narok na nieco z Rakuska? Viem, ze Familienbeihilfe, by som mala dostat. Neviete, ako je to s Kinderbetreuungsgeld, kedze sme tu ani jeden nepracoval? Dakujem

kubisova
23. máj 2014

@hankaop ahoj tak mam dve deti z toho jedno sa narodilo na slovensku a druhe v rakusku..na dieta ktore sa narodilo na slovensku dostavam v rakusku pridavky a to dieta ktore sa narodilo v rakusku dostavam aj pridavky a aj matersku co je vyssia suma nez na slovensku...samozrejme na slovensku som zrusila trvaly pobit a kedze partner pracuje v rakusku tak sme sa tu aj nastahovaly a mame tu TP.

kubisova
23. máj 2014

@1987mima pridavky na byvanie dostanes ak ti rocny zarobok nedosahuje urcity pocet penazi

kubisova
23. máj 2014

@kilian to mas pravdu ked sa nepaci niekomu ten system tak nech od statu nik neziada nieco

hankaop
23. máj 2014

@kubisova no len my v rakusku nepracujeme ani jeden, iba tu byvame. skusim proste zajst na Finanzamt a spytat sa. dakujem

janinka13
23. máj 2014

Kočky, koľko trvalo, kým Vám odpísali a schválili rodinné a následne koľko trvalo, kým odpísali a schválili rodičovský - žiadam len o doplatenie, na rodinné sme si požiadali v polovici februára a stále nič a o oričovský začiatkom mája, ďakujem.

kubisova
24. máj 2014

@hankaop tak ked byvate tak si myslim ze by ste mali dostat len si musite na slovensku vsetko zrusit ci pobyt alebo ak dostavas nieco aj to...my sme tiez zrusili vsetko a ak ti mam pivedat pravdu tak to trvali rok co sme vsetko ba toho prveho syna distali

lauraa
24. máj 2014

@hankaop cisto teoreticky aj ked si zrusis trvaly pobyt na sk a manzel tam nadalej pracuje tak mas narok na rodicak z sk a kedze trvalo zijes v at tak na doplatok rozdielu tu v at...rovnako aj u rodinnych pridavkoch...

1987mima
24. máj 2014

a aka je celkova výska pridavkov na dieta, myslim uplne vsetko...ked tam aj byvam a aj pracujem?je to cca 450plus 180, hovorim cca🙂dakujem

janka0408
4. jún 2014

ahojte..prosim vas vedel by mi niekto poradit ako napisat list koli rodicovskemu pridavku do rakuska? potrebovala by som od nich vediet ci je vsetko v poriadku alebo im este nieco chyba? dlho sa nam uz neozvali a ja neviem po nemecky... emoticon dakujem

zuzanapd
4. jún 2014

@janka0408 koľko je to dlho??? čas majú do 6 mesiacov... ja tiež čakám od 1/2014, tak som si zavolala a takto mi to povedali

janka0408
4. jún 2014

@zuzanapd maju 6 mesiacov odkedy sa ozvali naposledi alebo od podania ziadosti?

zuzanapd
4. jún 2014

@janka0408 od doručenia dokladov...

zuzanababalu
11. jún 2014

ahojte mamicky,
uz som uplne zufala, cim viac o tom citam, tym mam vacsiu hlavu az sa bojim, ze mi naozaj o chvilu praskne 🙄 .
Poziadala som si o doplatok do rodinnych pridavkov, stale cakame uz od 10/2013 - nevadi, pockame 🙂
aaale vcera mi jedna mamina povedala (ona to aj dostava ), ze mam narok aj na Rodicovsky prispevok a to aj napriek tomu ze ani ja a ani moj priatel sme tu nikdy nepracovali (taktiez ani ona a ani manzel nikdy nepracovali v AT) . Prosim vas viete mi povedat ci to je pravda, alebo nie.
Dakujem krasne za pomoc 🙂

zuzanapd
12. jún 2014

... tak som si dnes pekne zavolala na finanzamt a slušne som sa spýtala, či mám všetky papiere ohľadom RP v poriadku... pani mi povedala, že áno, že už pomaly prídem na rad, že je im ľúto, že to tak dlho trvá... veľmi príjemné jednanie... 9.bezirk Wien