Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@00bubka00 zaujímavé lebo ked len jeden pracuje v AT tak sa poberaju rodinné normalne na SK a AT len doplaca...ale uz tu jedna pani pisala ze to mala tak ako ty,co všetko si poslala na finanzamt kvôli rodinnym a kedy?poslala si vsetky dodatky co potrebovali?pisala si ze rok a pol čakáš,to ta absolutne nekontaktovali postou?
@1975renca a preco mi povedali ked sa dieta narodilo ze si mam žiadať v Rakúsku peniaze a nedali mi nic , myslis ze mi mali dať a Rakúsko malo doplatiť ? A preco ked na našom úrade zistia ze sa od odhlásil z úradu ze išiel do rakúska , preco mi hned pozastavia peniaze až kým zase nepríde na Slovensko
@00bubka00 lebo su to socialne davky a tam spadate pod soc. system krajiny kde sa odvadza so soc systemu a kedze ty si na SK neni zamestnana tak za obdobie kym pracuej otec dietata v At tak vam musi platit plnu sumu Rakusko, dovody mas predsa pisane v tych rozhodnutiat na zaklade coho ti to zastavuju a urcite ti to aj na urade povedali. doplatok sa riesi iba ak matka dietata na SK pracuje alebo pokial je pracujucu rodic v takej krajine kde dana davka nie je a na Sk taka davka je tak sa moze vypalcat ako vyrovnavacia davka
@1975renca tiez som si vravela ze renca nejak znervoznela 🙂
Ale suhlasim, najlepsie osobne. Videla som to na vlastne oci ked som tam bola - 3 zamestnanci si ma prehodili kym som sa dostala k pani ktora vedela co s nami. Predpokladam ze keby som nebola osobne tak moja zlozka ostane lezat hned u prveho ktory netusil ktora bije
Baby ste super ze mi kúsok pomáhate v mojom zmetku , ked ja ani nechcem z rakúska žiadne peniaze nech mi dajú pokoj s týmto všetkým , len zase ked odíde tak budem bez peňazí , no 200 e nas uz nezabije veľmi mesačne ale uz chcem mat s týmto pokoj , pri druhom dieťati som povedala ze radšej neudam meno otca nech zase neriešia Rakúsko a mam pokoj 3 roky aspoň 🙂
@00bubka00 to je vtipne riesenie 🙂. Neboj, ked sa ti to podari vybavit budes rada. Ale presne viem co myslis, ked mi prvykrat na upsvr zahlasili ze nic nedostanem se smer AT, skoro ma kleplo, nevedela som kde zacat, tiez som chcela len tych par eur z SK a hlavne bez komplikacii. A manzel ked pojde zase do AT tak to nemoze poriesit?
Baby a este posledná otázka co sa posiela na tgkk? Tam sa vybavuje kinderbetreuungsgeld ? Posielali ste tam ten mutterkind pas a trvalý pobyt alebo co vsetko
A tehotenskú knižku

@1975renca no celé je to zle všetci mame s toho mis mas , raz tam raz tu ani nedúfam ze mi nieco vyplatia niekedy