Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@slavinocka16 no ved to som písala že každý rok treba podat extra,ale už by si mala po schvaleni dostavat raz mesačne
1975renca hej!super! To by nebolo zle keby aj ja tak dostávam..a čo ste zaškrtnite v žiadosti ausgleichzahlung alebo diferenz?
@slavinocka16 obidve znamenaju dorovnanie,vzdy som skrtala diferenz a vo vyrozumeni je ausgleich 🙂 to je jedno,doplatia tak ci tak
Ok.dakujem. Môžem sa vás ešte spýtať musím im doložiť schválenie slovenských prídavkov z upsvar a neviem či to treba prekladať do nemčiny
Ďakujem vam🙂
1975renca neviete mi poradiť?
No tieto odborné výrazy moc nepoznám..ale myslím že chcú nejaké vyrozumenie matky dieťaťa... Ak je to spatne tak ma prosím opravte.
už viem, v žiadosť dole je kolonka kde som to mala ja podpísať, kedže žiadateľ je môj priatel. Len neviem či im to mam teraz doložiť na neakom papiery alebo tam ísť a dopísať to do žiadosti. V pondelok behnem na úrad.
baby naposledy este v ktorom mesiaci mam poslat potvrdenie od DR o prehliadkach?
Hej!wildcat môže byť.. do 3.marca si to vybav.
@slavinocka16 netreba ked tak si to vyziadaju sami
@slavinocka16 netreba dokladat ziaden papier o schvaleni rodinnych na sk,to sa kedysi potvrdzovalo na tlacivach 401,411 ale uz to funguje tak,ze sa vsetko bez peciatok z nasho upsvr posle na finanzamt a oni si to vyziadaju sami,cize tu na sk sa uz nic o
@slavinocka16 nic nepotvrdzuje
1975renta hej oni si to vyžiadali musím im to do 4.tyz doložiť len neviem či to mam dávať prekladať! ☹
@veronicka12 ano bolo to tak ale menilo sa to tak uz sa nechodi na upsvar
@slavinocka16 to vam teraz prislo?ak ano kukam jak puk,no ale ked to chcu teraz aktualne tak prelozit určite
@slavinocka16 ale nemusi to byt uradne,ja si prekladam tieto veci sama
Musím to doložiť... Pošlem to v slovenčine a ak by mali nejaké pripomienky tak to dám preložiť.
Možno by to stačilo vlastnými slovami ale zasa nechcem do tej kópie vypisovať
@slavinocka16 ja z tych dlhych tectov prekladam len to dôležité,nakoniec aj tak maju vzdy original v slovencine,normalne preloz len to podstatne,hlavicku,dve tri vety ze ti od vtedy priznavaju na to a to dieta v sume tej a tej...,aky urad,datum,podpis,to bude stacit,pripnes to k sk papieru a hotovo
@1975renca hej!ja si myslím že by to malo stačiť. 😉
@slavinocka16 jasne,ja to tak robim tiez,ziadne omáčky len to čo je pre nich dôležité
@slavinocka16 ten verzichtserklärung mozes podpisat priamo na na tom antrag o augleichzahlung...
Ahojte baby, mate nejakú radu , kde a ako urgovať materskú z at? Uz čakáme od mája a kazdy tyzden ked tam voláme povedia ze do piatku mame doma vyrozumenie, ze to mame v poriadku...takto to uz ide 6 tyzdnov!!!! Manzel uz písal aj mail ale zatial nic,...
@andrejka_misko ahoj,materskú či rodičovský?no materskú nikde,proste treba čakat 🙂 ja som čakala do 2.mesiacov tak nejak tiež...vydokladovali ste všetko?
Prosim Vas pekne,
ziadost o rodicovsky prispevok (Antrag auf Kinderbetreuungsgeld) je iba 1 typ?
Myslim, ze ci nie je rozdiel ked ziadame iba doplatok k slovenskemu rodicovskemu alebo ked sa ziada plna suma iba z Rakuska?

@1975renca no ja som v tej ziadosti uviedla iba datum od. Datum do som nechala prazdny. Tak uvidime ci to akceptuju alebo podavat znova. Viem ze mnohi to dostavaju mesacne. Som sa na to pytala na finanzamte a ze to zalezi ako dlho je kto v systeme. Ze normalne ausgleichszahlung vyplacaju raz rocne a preto sa to aj tak vola