Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Děkuji, já jen pro pořádek a klid v duši před porodem, asi si tam zajedu a podám to, jelikož si tam stejně musím vyzvednout formuláře na ten rodicak. Pokud mi ho teda schválí v AT.
@tmonika na rodičovský se chci tak trošku predpripravit, došlo mi teda už z finanzamtu formulář na letošní rok pro zaměstnavatele potvrzeni o uvolnění z daní na rok 2016. Takže jsou již informování i me mateřské. Ale na rodicak nevím zda budu mít nárok, jelikož mám pobyt v ČR, ale jsem nastávající svobodna matka, která má ekonomický záměr pouze v AT takže v ČR mi řekli, že si vše musím zařídit v AT.
Ahojte podavame si papiere na rodinne pridavky doplatok kam to mame ist Dat potvrdit?
@veronicka12 nikde..treba to poslat na Finanzamt a cakat
@balkica no ze treba na UPSVAR
@balkica kolko sa caka a musi to podat mm so svojim danovym?
@veronicka12 ak myslite E401a E411 tak to netreba potvrdzovat a s danovym to nema nic spolocne
@balkica ano ano to myslim takze vyplnit potvrdit na UPSVAR a poslat na ten FINANZAMT?
@veronicka12 vyplnit a poslat na finanzamt,na sk sa to potvrdzuje až potom ale to už je medzi finanzamtom a UPSVR,oni si to medzi sebu vybavia sami
@1975renca no my ideme kazdy rok na UPSVAR a potom sa to posiela na ten FINANZAMT ja som uz z toho debil kazdy mi povie inac lebo to mame papiere s mojim ex
@1975renca ako dlho sa caka potom od podania na urad FINANZAMT
@veronicka12 to je individuálne,raz tak raz tak,maximálne do pol roka by to mali vybavit
Čakáme od mája!!! Kazdy tyzden posledne 2 mesiace voláme a stale ta istá odpoved, do konca týždňa mate doma vyrozumenie..,😟
@andrejka_misko no hej,ja som raz čakala rok a pol(minulý rok),vtedy som všetko posielala poštou a kedže sme sa preklenuli do dalšieho roka tak znova... ale tento rok som to mala doma za 1 mesiac,bola som to podat osobne...preto píšem že je to vysoko individuálne
Podávali sme osobne, komplet, este to tam mužovi kontrolovali.. Neviem akým spôsobom tam fungujú.. Ale uz to jr o nervy..
@andrejka_misko Vy ste dávali minulý rok v máji a ešte nič? za tento rok ste podávali znovu?lebo to treba každý rok podat,aby Vám nevyplatili zas len za minulý rok a tento nebudete mat, ked nemáte podané za tento rok
Tak toto som nevedela! Idem to hned riešiť! Dakujem za info!!❤️
Ja som tiež podávala v máji a už konečne má vybavili.Po 11.mes.cakania.!
@andrejka_misko no tak to podajte lebo možno aj tam to viazne,mne sa to raz stalo predtým čo som písala,vždy treba podat rok čo rok,obvykle priznávajú na rok... len ked Vám príde vyrozumenie tak si všimnite dokedy Vám to schválili a potom treba požiadat znovu...
@slavinocka16 hej,len netreba čakat,lebo oni nenapíšu prečo to neschvalujú,moja skúsenost je podávat vždy rok čo rok...ved na papieroch máte napísané dokedy máte schválené,vyplatili Vám za minulý rok od mája a aj tento rok vám schválili do konca roka? lebo to si treba pozriet
Ja cakam od augusta a ked tam volam tak ze si to vytlacia a pozru a aj tak stale nic... maju na vybavenie 6 mesiacov. Za tento rok si to sice podat moz
Podat mozem ale vyplatia aj tak ten rozdiel az po skonceni roku.
Mám schválené za minulý rok...za tento rok idem posielať papiere...

@myvettka ja viem tak ze prve asi 2ci 3 roky nemusis podavat danove priznanie, a potom len ked presiahnes príjem 11.000€, maminky napíste ak sa mýlim. Alebo ak ta nevyznve finanzamt na podanie danoveho v AT.