Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@1975renca hej len ked uznali podanie 16.2 .2016 a ja žiadam za rok 2014 , čítala som tu ze iba pol roka spat môžu vrátiť , oni chcú tie papiere e401,411 ale nevedia ze tam bude napísane rok 2014 , aby som zas zbytočne nešla na úrad prace po to a postovne 5 e a ajtak zase nic z toho , uz som im to raz poslala v roku 2014 ale asi bez antragu tak preto to neregistrovali
@00bubka00 písala si že to tam už raz mali v r.2014,mali tam všetko aj Antrag aj E401 aj E411? A na úrad práce ist nemusíš kedže sa to posiela nepotvrdené do AT a potom oni to pošlu na SK a ked si to tam už raz posielala tak by mala byt relevantná žiadost a dátum vtedy,to že ešte raz niečo chcú alebo niečo potrebujú...nakoniec keby Ti nemali vyplatit alebo len pol roka spätne tak by to nežiadali,nie? skús to,napíš im k tomu že to bolo v r.2014 komplet podané...uvidíš
@1975renca oni to preto žiadajú lebo si myslia ze to teraz chcem žiadať ked som antrag dala vo februári , ale ked z úradu bude dátum 2014 tak budú vediet , ja chodím na úrad ku nám po 401,411 tam mi to výpisu a dajú pečiatku a dátum a za aký rok žiadam , vy to ako máte s tou 411,401 ako to posielate?
A potom to sama posielam do rakuska
@00bubka00 nie,už je to asi rok opačne,posiela sa to najskôr do Rakuska a oni si to už medzi sebou vymenia,mne to povedala aj u nás na upsvr a aj ked som volala na finanzamt som sa na to pýtala mi to pani potvrdila,nakoniec je to tak určite,ja som odniesla koncom jan.tohoto roku papiere a už v polke febr.som mala rodinné...no neviem,ja by som to riskla ,ved nakoniec stratíš len 5,- eur na poštovnom
@1975renca tvoje prehliadky su z obdobia tehotenstva, 5 poradni 🙂
@marienka1703 hej,jasne 🙂 uz som sa zlakla 🙂 dik
Maminky jak je to s tou dohodou karenzurlaub se zaměstnavatelem? Kdy a jakým způsobem ji musím podepsat a případně, kam se dokládá?
Babulky, ktore pravidelne dostavate pridavky kazdy mesiac na deturence.....dostali ste uz v tomto roku peniazky? Lebo my este nie, stale nieco skumaju ci je vsetko v poriadku a neviem kolko im to este bude trvat.... 😒
maminky jeste otazka, pokud jsem svobodna matka bez udani otce v RL mam narok take na FBH, když nebudeme ,,rodina"?
@myvettka pokiaľ máš odpracované pol roka tak máš nárok..
dnes mi prisiel papier myslim ze ohladom rodicovskeho a asi potrebuju potvrdenie od detskej lekarky do roka, co konkretne mam pytat od doktorky, do 8 mesiacov sme posielali a tam mi vypisali len ockovania. bude stacit zae len tkae nieco?? ci treba cely zoznam kedy bola poradna dakujem
stačí napísat na A4: kontroly-dátumy,očkovania-aké kedy...ortop.kontroly-dátumy,to podložíš prefotenými záznamami...všetko čo sa absolvovalo stručne spísat a dat opečiatkovat pediatričke...ak sú záznamy od odborných lekárov podložit kópiami,pre istotu...preskenovat a dá sa to poslat aj mailom...alebo poštou
@1975renca prosím ja by som sa chcela ešte opýtať idem vypisovať novú žiadosť na FA mám variantu 20+4...za minulý rok mi schválili a tento rok dám dátum od januára po november? My totiž to nebudeme pýtať tie 4.mes.. Dik za odpoveď
@slavinocka16 ak ti schvalili do decembra min.roka tak od jan.16 a preco len do novembra ?spominas variantu 20+4,ale to sa tyka rodicovskeho,co s tym ma finanzamt?
@slavinocka16 ty by si teoreticky nemala davat novu ziadost. ale iba doplnit nejake papiere aby ti predlzili to vyplacanie. Pridavky vyplaca FA a nie su vobec zavisle na tom aku variantu si si zvolila na KBG (kinderbetreungsgeld). KBG vyplaca poistovna - krankenkassa. Pokial nebudete menit pracu/pobyt a nezmenia sa zakony, tak na pridavky budete mat narok kym vam dieta nedospeje...... oni vam ich ale uznaju napriklad na rok a po roku ta vyzvu k doplneniu nejakych info aby si preverili ze sa u vas nic nezmenilo a ze nikde nic nepoberate - nic vam neposlali???
KBG ti vyplatia do tych 20 mesiacov pokial mas 20+4, samozrejme aj tam je treba dolozit kopec papierov (ale to uz asi mate za sebou) , ale najdolezitejsie je aby si mala schvalene pridavky z FA, pokial ti FA pozastavi pridavky tak krankenkassa ti automaticky pozastavi KBG dokial nedolozis to co po tebe chcu, ale novu ziadost vacsinou nie je treba.....

@00bubka00 dostaneš ak to chcú pošli im to,máš na to nárok tak prečo im to nechat,niekedy si poviem že rok čo rok dokladám to isté a už tam musia mat také štósy papierov...kamoške tiež dlžia za dva roky...tak im daj čo chcú a čakaj,vyplatit to musia ked si to podala už aj vtedy,ak si to neodovzdala osobne tak sa niekedy sa tvária že poštou nič neprišlo,preto odporúčam chodit osobne,samozrejme ak sa dá...