Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Veď to že sa pýtal A nič.
@wildcat
@fabovazuzana kamoska sa vydala a jej terajsi manzel pracuje v Rakusku na TPP a berie pridavky aj na jej dceru z prveho vztahu
@balkica tak to je sila a môjmu povedali že nie
@fabovazuzana treba podat ziadost a pockat na vyjadrenie, lebo povedat Vam mozu, ale pisomne Vam musia odpovedat aj s odovodnenim
A čo tam treba poslat?
@balkica
@fabovazuzana ved skuste,uvidite,treba poslat Antrag, E401 a E411 +všetko vydoklafovat,rodne listy,pobyt,sobasny...atd
@fabovazuzana moj priatel dostal diff. k fbh na mojho syna, v AT sme mali spolocnu adresu,asi koli tomu. Najskor mi hovorili ze si to mam ziadat ja a potom ina pani povedala ze to ma ziadat priatel. Tak si podaj ziadost, to bude najlepsie
baby ak manžel mení zamestnanie v Rakúsku, mal by to nahlásiť aj na Finanzamt aj Krankenkasse? Ďakujem pekný deň
Dobrý deň, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o radu..snažíme sa vybaviť RODIČOVSKÝ PRÍSPEVOK v AT. (RODINNé PRíDAVKY Už POBERáME). Manžel pracuje na zmluvu v AT, bývame spolu na SK.Mne teraz v máji skončila materská ( malá má 8 mesiacov) a chceme požiadať o dorovnanie rodičovského príspevku. Čítala som v predchádzajúcich príspevkoch, že žiadosť treba poslať do 6 mesiacov dieťaťa, ked má dcérka teraz 8 mesiacov už nemáme nárok na vyplácanie rodičovsk. príspevku, alebo áno? Viem že spätne mi ho nevyplatia, lebo ak poberám materskú, rodičovský príspevok je pozastavený.. Neviete mi dať kontakt na niekoho, kto tieto záležitosti vybavuje za poplatok? Ďakujem krásne
@1975renca, kazdy zamestnavatel ma zakonnu povinnost kazdeho jedneho zamestnanca prihlasit a odhlasit. Su za to drakonicke pokuty a sialene potahovacky, takze to nikto neriskuje (pokial nie je profi podvodnik)
Usmevne je, ze pokuty za neodhlasenie su niekolkonasobne vyysie nez za neskore prihlasenie....
@1975renca, verim, ze mozne je vsetko, ale kym zamestnanca neodhlasim, musim zanho platit odvody (daniari su lezerni, ti to az tak vazne neberu) a ked sa zacnem branit, skasne ma poistovna o trojnasobok platu ako "zmluvnu pokutu" za neskore odhlasenie (a s potesenim to aj praktizuju), takze aky blbec (zamestnavatel) toto riskne, je mi zahadou. Ked sa zamestnanec neodhlasi (sam), tak sa mu nestane vobec nic, takze preco by sa mal vobec namahat?
@vroni Mozne je veru vsetko. Ja mam skusenost, ze s nahlasovanim si az tak tazku hlavu nerobia. 2x po skonceni materskej, som dosla k lekarovi a ze mi nenacita e-card, lebo som uz neni poistena. Ja ze ako, ve som spat v praci a on len, ze ak si to nevybavim, vystavi mi fakturu 😀 Ale 2x som len zavolala do poistovni a vsetko bolo do par dni potom znovu OK. A to nie je zamestnavatel nejaky neskuseny debilko, ale firma s 1000+ zamestnancami. Obidva krat som sa cudovala
Baby ako ste vypisovaly E-formulare..?1,2,3,a stačí? Ďakujem

@fabovazuzana nie,musel by si ho osvojit,ved dieta má otca,v tlačivách uvedieš jeho otca a teba ako matku a ani jeden nebudete pracovat v AT tak nie,ak tam nebývate a neuplatníš si Ty,ale spýtaj sa na Finanzamte