Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Tak neviem tak mi povedali na urade prace. Lebo teraz mame narok na doplatok z at, kedze som zamestnana a ked uz nebudem tak by mali vsetko platit z Rakuska, lebo ze hlavny nas prijem je z At. Ze ked mi skonci vypovedna doba, tak mam prist a oni mi pozastavia vsetky davky.
Ale ked mate variantu 20+4 tak potom uz nebudete poberat z at rodicak..teda by ste ho mali dostat zo sk...keby ste mali 30+6 tak by Vam zo sk nic neplatili a vsetko by ste mali z at..ale takto by to mali doplacat zo sk do troch rokov
@ddenaa ahoj, mne sa stalo to iste minuly rok. Som mala variantu 20+4 v juni mala dcera 20 mesiacov a v auguste mi zacal mutterschutz a tiez mi zamietli matersku. Na slovensku tiez nemam narok. Mne argumentovali tym ze mi poistenie mi skoncilo v roku 2014. Kedze stale cakam na dorovnanie rodicaku z rakuska za prve dieta, este stale dufam, ze mi ptedlzia versicherung do tych 20 mesiacov dietata a narok na matersku spatne uznaju
Ahojte, prosím mohli by ste mi niektorá poslať presný postup ako požiadať o dorovnanie rodičovského príspevku v rakúsku? Manžel pracuje v rakúsku a ja som na rodicovskej s dvojickami. Bývame v SR a ja som zamestnanec v SR. Rodinné prídavky uz poberame. Moc by mi to pomohlo. Ďakujem.
BABY V AKOM VEKU TREBA POSLAT NAPOSLEDY TIE PREHLIADKY DIETATA?
@zuzana1p v prvom rade treba poziadat o pridavky na finanzamte tam treba-ziadost o diferenzzahlung, formular E401 a E411 s vypisanymi osobnymi udajmi, potvrdenie o trvalom pobyte rodicov a deti, pracovnu zmluvu manzela, a ak by este nieco potrebovali tak sa ozvu a zaroven trepa poslat ziadost o rodicovsky KBG na WGKK-ziadost o differenzzahlubg a v podstate tie iste papiere ako na pridavky a ked pride papier o schvaleni pridavkov, tak aj ten treba poslat na WGKK, lebo bez toho neschvalia KBG..vsetky dokumenty najdete na internete, staci si vygooglit 🙂 http://www.opatrovanie-rakusko.sk/
Ahojte prosim vas prislo uz niekomu vyrovnanie rakuske pridavky? Dakujem
@veronicka12 mne chodia každý mesiac od februára,v januári som na syna predlžovala a na malú žiadala od narodenia,ony by mali aj tak chodit,od schválenia...ak chýba platba pozadu doplatia naraz a potom mesacne vyplácajú až kým neskončí doba pokial schválili,potom treba požiadat znovu
Kočky co ste teraz vybavovali KBG a FB, je nutne mat prehliadky v tehu a poradne original v mutter kind pass knizke, alebo staci slovenska materska knizka a vypis zo zdravotnej karty? Dakujem.
@ddenaa treba podat namietku proti rozhodnutiu, ja mam rozdiel medzi prvym a druhym dietatom 22 mesiacov a matersku mi vyplatili, je to uz par rockov dozadu, pokial sa narodi druhe dieta do dvoch rokov, malo by sa na narok na wochengeld vztahovat este poistenie za poslednych 24 mesiacov. Pri tretom, ktore bolo tiez po 22 mesiacoch uz mi ziadost zamietli s tym, ze uz nespadam do tej doby.
@ddenaa ja som ziadala na 20+4, tusim tak to bolo, no ale v podstate to bolo jedno, lebo aj tak mi to pri kazdom dietati vyplacali iba raz rocne ako dorovnanie, pri poslednom my vyplatili za dva roky iba 500 eur a az po ukonceni poberania na sk po troch rokoch mi doplatili zvysok.
Prosim vas o rady. Pred mesiacom sme sa prestahovali do viedne. Nasla som si pre malu doktorku, uz sme boli aj na vysetreni lebo bola chora. Doktorka chcela odo mna mutter kind pass ale ten nemam kedze mala sa narodilq na sk a doteraz tam aj zila. No a dr mi hovori,ž ani ona nema. Bola som vo wgkk a ze oni tiez nemaju. Co si ho mam teraz vykuzlit ci odkiaľ ho mam zobrat? Dakujem za rady
a pediatricka na sk vam nedala taku malu knizku kde znacila kontroly?ja kopirujem aj tuto knizocku ked posielam papiere na kbg
@luslus pediater by ho mal mat podla mna, tu je popisane, kto kazdy ho moze dat. Ked ste sa nechavali poistit v krankenkasse mali ste sa na to informovat, ako a kde sa k nemu dostanete
http://svagw.at/portal27/portal/svaportal/conte...
@luslus aj tu mas info, kde vsade sa da dostat.
https://www.karenz.at/mutter-kind-pass.html
baby náhodou...existuje okrem google translate ešte niečo na presnejšie preloženie? Týka sa to nemčiny... Ďakujem

@peta28 ano, len kedze si pracovala na sk a poberas rodicak tak nemozes byt vedena ko nezamestnana...nezamestana mozes byt ked ti skonci rodiack