icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

andrejka_misko
15. apr 2016

Jejda, zle som sa vyjadrila .. Jasne na úrade aj j manžela v praci nam presne povedali kam co požiadať prve, žiadame o rodinne.. Len ta doba je neuveriteľne dlha.. Ja som nezamestnaná a manzel pracuje v at takze chceme komplet z at..zo Slovenska nepozeráme nic..

1975renca
16. apr 2016

@andrejka_misko no to je nevyspytatelne,maju na to zo zakona pol roka,potom ich môžete zalovat...ja som raz cakala rok a pol ale vtedy som posielala všetko postou,teraz som tam v januari bola osobne a o mesiac som uz mala doplatok na malu a dostavam odvtedy mesačne na účet,je to individualne a zavisi aj od konkretneho finanzamtu,kamoska nema napr.uz dva roky a chodi tam ako na hodiny klaviru a stale jej povedia len ze ma cakat,no tak ale bude to davat na sud?same tahanice by ju cakali,tak caka a raz jej vyplatie...len teda kedy je otazne...

zuzcao8
16. apr 2016

@1975renca budem posielať z SK a aj preskenujem to bude tutovka naj, bude to rýchlejšie,ale pre istotu aj poštou 🙂

zuzcao8
16. apr 2016

@1975renca ozik ak teho knižka nespadá do toho malého vyšetrenia a očkovania? Pretože to by mi dali info,keďže som im celú zdravotnú dokumentáciu malého posielala 🙂

1975renca
16. apr 2016

@zuzcao8 teho knižka sa posiela kvôli tomu že potrebuješ vydokladovat tvojich 5 prehliadok počas tehotenstva,potom sa posielaju už len prehliadky dietata...spolu 5 po narodení,očkovania a pediatrické vyšetrenia do 14.mesiaca,tam to musí byt presne tak ako v AT ...1.týžden veku dietata,4.-7. týžden,3.-5. mesiac, 7.-9.mesiac,10.-14.mesiac veku dietata...na toto apelujú...ale na SK je to presne takisto ako tam,takže to by si nemala mat problém...a pošli to aj mailom aj poštou,mailom kvôli tomu aby si si bola 100% istá že to dostali,kedže aj ked pošleš poštu doporučene tak máš doklad len o tom že si to poslala a nie o tom...čo si poslala 🙂

1975renca
16. apr 2016

@zuzcao8 čiže teho knižku musíš poslat prefotenú takisto 🙂

zuzcao8
17. apr 2016

s tým skúsenosť už mám 😀, presne ako @1975renca píšeš,že v podacom nie je uvedený obsah listu..

1975renca
17. apr 2016

@zuzcao8 no a preto to zneužívajú a donekonečna tvrdia že stále niečo nedostali,tak bud osobne a dat si potvrdit že to prevzali alebo sa poistit a aj mailom 🙂

slavinocka16
17. apr 2016

@1975renca ja som posielala hneď prvú kontrolu ako nás prepustili z nemocnice. Nemocničné vyšetrenia som neposiela.
@1975renca kontrola ušiek a očiek proste krčné mi to len pediatricka orazila že je to OK a dátum. Dúfam že to bude OK.

1975renca
18. apr 2016

@slavinocka16 o.k. vdaka

slavinocka16
18. apr 2016

@1975renca a ako ju budeš posielať mailom alebo poštou? Ja som prišla na to že dve prehliadky mi chýbajú.. Malinká sa narodila v marci tak novembrová a tento rok februárová mi chýbajú.. Idem si to vybaviť k doktorke. Ďakujem ti že si sem hodila tie mesiace inak by som na to neprišla. Pekný deň.

tmonika
18. apr 2016

baby od kedy od zacatia zivnosti sa ma podavat danove v rakusku?

1975renca
18. apr 2016

@slavinocka16 aj mailom aj poštou..pre istotu 🙂 ja budem posielat aj z rakuska,tam objednávajú pediatri presne a tie u nás by mali sediet tiež

tudlo
19. apr 2016

kočky ahojte, máte niektorá skúsenosti s BGKK Eisenstadt pri vybavovaní KBG a zdĺhavým vybavovaním? Všetky podklady už dávno majú a stále tvrdia, že nemajú e411 potvrdenú. Keď som to zisťovala, oni ho ani nevystavili. Riešil to niekto už cez právnika?

tudlo
19. apr 2016

@andrejka_misko ano, podobnú situáciu zažívame, stále tvrdia, že je všetko ok a čakáme už 7 mesiacov. Len sa asi obrniť pevnými nervami.

slavinocka16
19. apr 2016

@tmonika to ako kto!.Niekto podá niekto, nepodá do určitej sumy nemusíte.

zuzcao8
19. apr 2016

@tudlo 🙂 ja by som ti mohla písať 😀, v piatok bol manžel na súde (odvolala som sa keď mi prišlo rozhodnutie ohľadom KBG) všetko OKI,LEN chýba teho knižka prefotená...sa podrž,manžel mi dal t.č,že mám volať tomu ,,majstrovi,, tam ak by som niečo potrebovala ešte riešiť.. včera som sa tam nedovolala, dnes áno po niekoľkých prepojeniach!!!!a mi hovorí,že všetko je v poriadku a majú aj teho knižku,čo som im pred 3týž.posielala. Volal s kolegom, a že to tam majú, ja že sicher???? Pretože somu rozpovedala ,,príbeh,, 😀 a sa zasmial,že áno všetky papiere majú. Bol to ešte vybavovať u nás na Sk manžel. Ešte na súde im hovoril,že sme to posielali,že to tam musia mať!!!! Dostal aj českú právničku tlmočníčku,pre ISTOTU 🙂...len,už im nenaletím a pošlem im to mailom..také kocúrkovo!!!!!!!🙂 amal nárok na preplatenie obeda do 14,20eur 😀 a aj cestovného 😀

lucinka82
19. apr 2016

my sme takto cakali 2,5 roka a potom vsetko vyplatili a zase cakame od januara.....

tudlo
19. apr 2016

@zuzcao8 to snad nie!!!

tudlo
19. apr 2016

@lucinka82 to vam ani neodvovodnili taky dlhy schvalovaci proces?

maci118
19. apr 2016

My čakáme na rodinné prídavky už tiež rok...

lucinka82
20. apr 2016

@tudlo ale ano, ze vsetko preveruju.....

6mia6
20. apr 2016

Prvykrat sme cakali cca rok a potom sme uz len vzdy doposielali papiere na pokracovanie. Dva roky vsetko ok a teraz treti problem na probleme, stalee len cakat a cakat. Nakoniec tam išiel osobne, prvykrat povedali ze vsetko maju treba len čakať to bol september, v decembri som ho tam poslala znova ze co teda tak nam chybala ziadost 🙂 tu tam vypisal a v januari prisli peniaze za cely rok a rozhodnutie az do novembera 2016.
Zacina mi to propominat nase urady kde lava ruka nevie co robi pravá.

konik11
20. apr 2016

vie mi prosim niekto poradit ako to je, keby som si chcela predlzit karenz do 3 rokov dietata? musim poziadat zamestnavatela, a budem ten rok dostavat rodicovsky aj pridavky zo slovenska?

kovanka
22. apr 2016

@1975renca takze nic nove som nezistila lebo sme sa nedovolali bd tyzden skusame opat, pretoze to co mi prislo z rodicaku je len za minuly rok a ja som bola v tom ze pridavky mam schvalene do aprila takze mali vyplatit do aprila ale dnes sme zistili ze pridavky sme mali len do konca roka. ale nam nic neprislo ziadny papier na pokracovanie pridavkov a dokedy ich mame zase schvalene a pridavky nam kazdy mesiac pekne pridu. vraj mam poslat papier dokedy mame schvalene pridavky koli rodicaku a potom doplatia ale ja ten papier nemam tak ideme zistit ze preco.

1975renca
22. apr 2016

@kovanka no mali to poslat,ved tam zavolajte a vyziadajte si to

kovanka
22. apr 2016

@1975renca ano to ideme urobit

marcah
22. apr 2016

@konik11 ano, musis sa pisomne dohodnut so zamestnavatelom. Pridavky budes dostavat nadalej z AT, rodicak poberas podla zvolenej varianty.

lucilulux
23. apr 2016

ahojte baby, vedela mi by niektora poradit, poberam z AT rodicak a mam variantu 20+4 , viete mi povedat ako je to s polednymi 4 mesiacmi ktore sa maju prepisat na otca dietata? ake doklady k tomu treba dolozit a aky je postup, dakujem

marcah
23. apr 2016

@lucilulux je treba podat novu ziadost na jeho meno. Je treba dolozit potvrdenie o prijme (mali by stacit lohnzettels) ale najlepsie je spytat sa na konkretnej krankenkasse. Rodny list samozrejme tiez