icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

alpenskinka
9. aug 2016

@luslus ja som tam volala a povedali ze to nie je podmienkou tak uvidime

alpenskinka
9. aug 2016

Zaujimalo by ma od tych vsetkych co stale cakaju na kbg ci poberate rodicovsky zo sr? Lebo mne ked som si to bola riesit aby mi adpon zo sr chodil povedali ze na to nemam narok ze ked partner robi v at mam ziadat z at a zo st mam narok az ked vycerpam tu danu variantu ktoru si zvolim v at.... Dostavate medzitym zo sr alebo tiez nic ?

Kam at posielaju ten formular na potvrdenie zo sr? Lebo mne stale povedia ze cakaju na odpoved a potvrdenie formulara f oo2 zo sr

luslus
9. aug 2016

@alpenskinka mne ho na sr hned stopli behom ani nie mesiaca. aj rodicak aj pridavky...a a no, v at sa budu vyhovarat, ze cakaju na odpoved zo sr. skus zavolat na urad prace a ti povedia, ze z at tam nic nemali. oni v at tak klamu. ja som bola stale v kontakte s jednou pani z uradu prace, ona mi dokonca sama volala, ze co je s tymi mojimi pridavkami a rodicakom, ze oni stale nic nedostali z at, ziadne formulare...ze ci som si o to uz ziadala :D

tomyum1
10. aug 2016

@1975renca do týždňa ja čakám vise mesiaca a stále nic

1975renca
10. aug 2016

@tomyum1 no ako píšem,majú na to pol roka takže do pol roka rodinné ...to podla zákona trvat môže a rodičák aj tak nedostaneš tak rýchlo takže to je asi jedno,budeš musiet čakat na pečiatky od pediatra,myslím že rodičák vyplatia tiež najskôr po pol roku až roku...na etapy ale určite nie mesačne...takže asi tak...to je tiež individuálne,podla ich zvyklostí,ochoty a rýchlosti

tomyum1
10. aug 2016

@1975renca odomna pytaju take pp ktore im ma vystavit nup a z nup mi ich nechcu dat pretoze to musim mat od kgb potvrdene ciste kocurkovo 🙂

jujka
15. aug 2016

ahoj baby, kolko ste najviac cakali na rodinne prídavky z AT?v jan.2016 sme podali vsetky papiere každy mesiac tam mm volá a vždy mu povedia niečo iné. a peniaze nikde...

1975renca
15. aug 2016

@jujka ahoj,ja som teraz mala o dva týždne peniaze na účte a dostávam ich každý mesiac,ale raz som čakala rok a pol pritom na vybavenie maju pol roka...ale pánko mi tvrdil pri okienku že to potrvá niekedy aj rok...po pol roku ich môžete žalovat,ale či tým niečo urýchlite...

1975renca
15. aug 2016

@alpenskinka ahoj,pracovala si predtým alebo nie?ak si bola na urade práce alebo si nepracovala tak všetko by ste mali dostávat z AT,ak si pracovala tak z SK máš nárok na rodičovský a AT potom dopláca zvyšok

mercedes12
15. aug 2016

@1975renca ahoj. A dokedy sa prosim ta musi vyjadrit? Podali sme v marci a este stale nic. A uz som sa bola mimuly mesiac pytat v eisenstadte a panko mi povedal ze uz maju z sk vyjadrenie ze tu nic nepoberam. Tak cakam.

1975renca
15. aug 2016

@mercedes12 do pol roka by sa mali vyjadrit čo sa rodinných týka písomne,ale nie vždy je to tak,závisí od konkrétneho finanzamtu

mercedes12
15. aug 2016

@1975renca dakujem. Tak snad sa aj my dockame.

1975renca
15. aug 2016

@mercedes12 no skôr či neskôr sa vyjadrit musia,ak tam maju všetky papiere a nič im nechýba tak by sa mali vyjadrit...lenže paradox je na tom to,že aj ked im niečo chýba tak nedajú vediet a ked sa človek pýta a chodí tam aj osobne tak stále je všetko v poriadku...otrasní sú v tomto,doprosuje sa človek o to na čo má nárok jak debil niekedy...

jujka
15. aug 2016

@1975renca fuha, no dufam,že nám to už pošlu, len keby povedali že kvoli comu neposielaju je to ine, ale takto každy mesiac hovoria nieco iné 😒

1975renca
15. aug 2016

@jujka ved to,ale tak ked ste dodali všetko čo žiadali tak zostáva len čakat,no po polroku ich môžete žalovat,len kto sa s nimi bude natahovat...držím palce

fabovazuzana
16. aug 2016

Dobrý deň. Vie mi nikto poradiť poberala som rodičak Z AT do júna ako sa postupuje ďalej aby mi schválili či oni automatichý schvalujú lebo som tento mesiac nedostala

balkica
16. aug 2016

@fabovazuzana treba opat novy ziadost aj s formularmi E401 411

1975renca
16. aug 2016

@balkica prosím Ta, E401 a E411 si mám dat potvrdit na UPSVR...kolko poberám mesačne rodičáku na SK? Lebo niekto tu písal že oni z AT pošlu tieto formuláre mne a ja to vypíšem a dám potvrdit,ale malá bude mat rok a odkedy som všetko čo žiadali poslala žiadna odozva,E401 a E411 odo mna nepýtali...

fabovazuzana
16. aug 2016

@balkica A zase znovú? To je strasne ale už máme schválené rodinné na ďalší rok len tu materskú nevieme

tomyum1
16. aug 2016

@1975renca tu e 401 a e411 som volala na upsvr a povedali mi ze to posielaju z At potvrdene a sk strana to az potom potvrdi a posle spet toto som cely tyzden riesila

1975renca
16. aug 2016

@tomyum1 dakujem za info,napíšem tam mail ked dodám poslednú pečiatku od pediatra buduci týžden a začnem sa tomu intenzívne venovat,čo chceli som poslala a toto ked si riešia medzi sebou nechápem teda prečo to bez odozvy tak dlho trvá...

balkica
16. aug 2016

@1975renca ja vzdy posielam vyplnene do AT a ostatne si uz vybavia oni s UPSVAR 🙂 na UPSVAR uz nepotvrdia ked tam pridete

balkica
16. aug 2016

@fabovazuzana no zase na dalsie obdobie...a super ked uz su schvalene FBH to by malo byt rychlejsie

liana30
16. aug 2016

A co sa podava ked si chcem na manzela rodicak ked mam variantu 20*4

1975renca
16. aug 2016

@balkica o.k.tak pošlem vyplnené,dik za radu...a to každý rok odkedy som podala znovu aj so žiadosťou? Ja som podavala koncom októbra,takže znovu koncom októbra podam...či?

balkica
16. aug 2016

@1975renca no podla toho do kedy schvalilim..ja posielam mesiac pred koncom schvalenia vzdy dalsiu ziadost

balkica
16. aug 2016

@liana30 tu istu ziadost ale ako ziadatel bude otec

1975renca
16. aug 2016

@balkica no mne ešte nic ohladom schvalenia neprišlo,len vyžiadali co chceli a odvtedy nic...od oktobra 2015 mam podanu ziadost,ale napíšem mail,dodam poslednu pečiatku,pošlem e401,e411 a uvidim teda...

balkica
16. aug 2016

@1975renca a na co si aa to pytala ze koncom oktobra ci mas zase podat? Novu ziadost ? Lebo im asi chybaju tie E formulare tak ked dolozis aj s prehliadkami tak by mali schvalit a poslu aj papier ze do kedy je schvalene..a potom uz nic neriesis 🙂 Az potom ked bude koncit ta doba schvalenia..Ale schvalia max.do datumu do kedy je schvalene FBH...A ak by sa neozvali do mesiaca, tak napis Ombudsmanovi a on to poriesi 🙂

1975renca
16. aug 2016

@balkica ďakujem za radu,urobim to tak,to bude asi najlepšie 🙂