icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

ddenaa
15. nov 2016

@xlolax80 Dakujem. Maju v tom strasny neporiadok. jeden tyzden mi prislo, ze mi to zamietli a v piatok som poslala odvolanie. V pondelok mi prisiel dalsi list, ze mam poslat rodny list (este tam nemohli mat ani len to odvolanie). a rodny list som im mimochodom posielala hned na zaciatku so ziadostou. Takze skusaju asi vydrz. Tak si nadalej s nimi dopisujem. No som zvedava, co pride najblizsie 🙂

majuska77
15. nov 2016

Ahojte, tiež vybavujeme rodicovsky prispevok v AT, mala ma uz skoro 20mesiacov a este stale nemame nic, pretože sa asi natahuju rakuske a slovenske urady.Trvalo to aj vam niekomu tak dlho?ako to potom vyplacaju?za cele to obdobie?kedze by sa žiadost mala posielat zevraj kazdy rok.Dali sme si to na 2,5roka.

dada200
15. nov 2016

@majuska77 nikdy nám to takto dlho netrvalo a dúfam,ze ani nebude. Do mesiaca sme mali všetko schválené. Treba osobne! urgovat jeden aj druhý úrad ak sa to dlho nehýbe,mozno im nejaký papier/potvrdenie chyba a preto to stojí. Ak vam vznikne nárok,tak vám vyplatia spätne tých 20mesiacov naraz.

majuska77
15. nov 2016

@dada200 tak z rakuska nam už prisiel papier že podla zakona mame narok na peniazky.Len čakali ešte na formular E411 ktorý poslali na urad tu na SK este pred mesiacom a pani z uradu mi napisala ze minulý piatok,co je už vyse tyzdna,odoslala postu,ale posta im este stale neprisla.Tak teraz neviem ci klamu na slovensku alebo v rakusku 😠 ..normalne ma to už nebavi.

dada200
15. nov 2016

@majuska77 slovenske tetušky často krat tym papierom ani nerozumejú a dávajú si poriadne načas. My to nikdy neriešime tak,ze nech si oni medzi sebou posielajú papiere,lebo to je katastrofa zo slovenskej strany,ale vždy nesieme osobné aj na jeden úrad aj na druhý.

majuska77
15. nov 2016

@dada200 no asi to tak budeme musiet spravit už, lebo aby mesiac nevedeli odoslat jeden papier.

cica28
15. nov 2016

@majuska77 my to vybavujeme od decembra a stale im nieco chybalo ale od augusta tam mm kazdy tt vola lebo uz maju vsetky papiere co si vyziadali a stale nic.ze vraj mame cakat a uz som z nich zufala

majuska77
15. nov 2016

@cica28 no parada,a vy to kde vybavujete?my v Brucku

cica28
16. nov 2016

vo Viedni sa mi zda

dada200
16. nov 2016

@majuska77 aj my v Brucku a nikdy sme nemali problém,ake ako som už písala,vsetky papiere nesieme osobne,kde ich hneď aj skontroluju či máme všetko.

majuska77
16. nov 2016

@dada200 zo zaciatku sme aj my zanasali osobne,ale potom ako chceli nieco zo slovenske uradu,odvtedy sa to vlecie

cica28
24. nov 2016

baby prosim vas viete mi niektora dat kontakt na ombucmana?uz na to nemam trpezlivost.dnes sme tam volali a zase sa vykrucali ze vraj to ma na starosti kolega ktory tam nieje a tak.

xlolax80
24. nov 2016

@cica28 najdes na internetovej stranke gkk podla toho kam patris

wildcat
24. nov 2016

Prosim vas,muz pracuje v AT,ja som na SR s dietatom,kde mi stopli davky. Budem siich ziadat v AT. Ziadost o kbg mam pisat na seba. A ziadost o fbh tiez na seba alebo radsej na priatela ked on pracuje v AT alebo staci ked je napisany ako.druhy rodic na ziadosti.

balkica
24. nov 2016

@wildcat urcite na seba, lebo priatel by prekrocil povoleny zarobok 6400€ rocne v hrubom

wildcat
24. nov 2016

@balkica a fbh tiez na seba? Aj e401 a e411 ja mam byt posana hore?

drobcek88
2. dec 2016

Dobrý deň, viete mi prosím poradiť aký je to formulár KBGG 21? Mame ho doložiť do SVA kvôli rodicovskemu. Ďakujem.

jessennykvet
7. dec 2016

Ahojte, uz dva roky poberame pridavky z at a teraz od nas žiadajú potvrdenie o výške prídavkov zo sr. Viete mi prosim poradit, co tam poslať? Ci E411 ci nieco ine?

1975renca
7. dec 2016

@jessennykvet ahoj,poslat E401,E411 do rak.komplet vypísané a odtial to pošlú na SK na potvrdenie,tí to zase vrátia spät do AT potvrdené

jessennykvet
7. dec 2016

@1975renca ano povedali mi tu na sk ze e411, ale e401 uz asi nie. Ci? Oni chcu len potvrdenie o tom, ze tu nic nepoberame

1975renca
7. dec 2016

@jessennykvet neviem,ja posielam obidva a aj mi vždy na obidvoch vypisovali na UPSVR,ved je to taký problém poslat obidva?

marcah
7. dec 2016

@jessennykvet mne taketo potvrdenie posielaju z UPSVR postou. Každý rok mi chodi z finanzamt vyzva na preverenie, takze ja stále napisem email na UPSVR a do tyzdna to mam tu v Rakusku postou do vlastnych ruk. Je to obycajna A4-ka, zaiden formular. Proste len vypisane ze za posledních xy rokov som od nich ziadne davky nedostala - moje meno, dattum narodenia, peciatka, podpis.... ja potom stále k tomu prilozim len vlastny preklad ....

alpenskinka
7. dec 2016

Prosim neviete mi poradit kde najdem formular na potvrdenie u lekara o absolvovani 5tich povinnych navstev s dietatom ? Vraj na to existuje formular ktory mi pediater potvrdi
Dakujem za radu

marcah
7. dec 2016

@alpenskinka neviem o takom. Vacsinou si poistovna iba ofoti Kinder-Mutter Pass. Ja som to nemala, takze som im odovzdala ofotene záznamy zo zdravotnej karty. Pripadne si to vypis na papier a nechaj potvrdit. Ale o ziadnom formulary neviem

jessennykvet
7. dec 2016

@alpenskinka mne to tiez iba doktorka vypisala na vymenny listok a dala pečiatku

jessennykvet
8. dec 2016

@marcah nakoniec to aj ja tak spravim, no pomohla by si mi prosim prelozit to, co tam napisat,? Teda nejaku tu vetu.ze Potvrdzujem, ze ... nepobera pridavky zo Slovenska. Lebo ja som v nemcine uplne mimo. Ďakujem

marcah
8. dec 2016

@jessennykvet s prekladom ti kludne pomozem, ale ja som na UPSVR napisala iba email, ci by bolo mozne aby mi poslali potvrdenie o tom, ze som od nich od tohoto a tohoto datumu nic nepoberala a oni mi to sami napisali v slovencine a poslali..... a pak som si to, co mi oni poslali sama prelozila....
Neposielala som na UPSVR ziaden text v nemcine....

agira
8. dec 2016

@marcah inak ja yaketo potvrdenia od upsvar mam dala som uradne prelozit a wgkk to aj tak ignoruje 😡 Vam to alceptovali?

1975renca
8. dec 2016

@agira oni to posielaju na Finanzamt kvoli rodinným prídavkom,nie rodičovskému na GKK...

agira
8. dec 2016

Aha rozuniem dakujem