Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
Chcem sa spytat: otec dietata pracuje v AT;kde.poziadal o familienbeihilfe. Mne na SR stopli davky. S.otcom maleho nezijeme spolu. Musi mi dat peniaze -fbh,ktore dostane z AT alebo si ich moze nechat?? O dieta sa staram ja. Chce mi ich dat namiesto vyzivneho. Takze on zo svojich penazi by mi nic nedal na maleho.
Kočky,mám otázku,vie niektorá poradit,kolko sa musí po určení najkratšej varianty rodičovského príspevku v AT ešte živnost?je to nejak časovo obmedzené na nejakú dobu ešte potom alebo sa može ukončit živnost po skončení danej varianty hned,Dakujem 🙂
Dobry vecer,mala by som otazku,muz pracuje v At,odtial poberam rodicovsky prispevok,teraz v januari to bol rok,no tento rok nam este neposlali peniaze,poslali sme im aj schvalene rodinne na tento rok,ani papier ziadny neprisiel ze by nieco potrebovali,tak neviem co sa deje,neviete kde by mohol byt probleeeem,alebo co by mohli potrebovat,dakujem
@edmi ani nam tento rok este neprisli. Odpoveď je ze čakajú na eformulare ktore poslali na svk a este sa im nevratili,takze pokoj,je to v poriadku 🙂
@jessennykvet my sme uz tieto formulare dalii potvrdit na slovensku este v decembri a hned aj odoslali
@edmi aj nase posielali v decembri a este nedosiel rodicak odvtedy,takze je t o ok
Ahojte, prosím Vás ako dorovnávajú rodičovský príspevok? žiadala som variantu 30+6, vyplácať mali len za 13 mesiacov, ktoré mal manžel za tú dobu odpracované. Dnes mi prišli po 27 mesiacoch od podania žiadosti konečne peniaze, ale len cca polovica ako som rátala. Rozhodnutie ešte neprišlo poštou. Je možné, že to rátali tak, že vyrátali koĺko som dostala na SR za 30 mesiacov ( dovtedy som poberala na SR rodičovský ) a odrátali od toho sumu, ktorú by som dostala v rakúsku za tých 13 mesiacov? inak mi to nevychádza...všetky potrebné doklady boli včas doručené... je takýto výpočet v poriadku? ďakujem
@nicolette1 s najväčšou pravdepodobnosťou to rátali tak,koľko si dostala na SK za 13 mesiacov a to odratali zo sumy,ktorú by si dostala z AT za 13 mesiacov a rozdiel ti poslali/dorovnali. Aspoň tak by to malo vychádzať.
@dada200 keby to tak rátali, tak by mi malo prísť na účet o polovicu viac peňazí ako som dostala🙂 som zvedavá, čo bude v rozhodnutí...
@nicolette1 zbytok doratuvaju po skončení materskej na sk,čiže po 36 mesiacoch ked vydokladujete uplnych 36 mes na sk a potom dorovnaju všetko,teda mali by
@1975renca dcera mala 3 roky v oktobri, rodicovsky som poberala do aprila, co bolo 30 mesiacov, potom som nastupila na matersku...z uradu prace posielali potvrdene doklady teraz vo februari, takze davno po skonceni rodicovskeho prispevku. No som velmi zvedava na to rozhodnutie...
@nicolette1 ja som podobny pripad (varianta 20+4 a zo sk rodicak do 19eho mesiaca) a tiez mi nevyplatili este vsetko za prve dieta a na druhe (16m, Var 15+3) este vobec nic. Vraj to doplatia az ked budu mat vsetky doklady od upsvaru...tolko odpoved wgkk. Mam ale skor pocit ze to vyplatit nechcu
@nicolette1 nevadí,kolegynin malý má 5 a pol roka a ešte všetko nedoplatili,takže sa to natahovat môže a oni to budu natahovat ako vždy,ked mala v oktobri tri tak ešte len 4 mesiace odvtedy...to bude ešte trvat dost dlho kým si daju veci do poriadku,oni ked na SK pošlu nejaký papier,tak dva mesiace ho v blave zdržuju a potom pošlú dalej,kým sa papiere pootočia a odídu naspät do AT trvá...tak tie 4 mesiace je v pohode doba
@xlolax80
@nicolette1 ja mám tiež variantu 20+4,malá mala 18 mesiacov a ešte mi nedali ani cent,to znamená že ani to poondiate málo čo dávajú a potom zbytok doplatia...takže asi tak...a tiež som vo WGKK,tam je taký ale taký bordel...že katastrofa
@nicolette1 určite ano,len žialbohu to trvá a trvá...oni majú so všetkým čas pokila ide o vyplatenie eur 🙂
@nicolette1
@1975renca mne vo wgkk tvrdia ze od leta cakaju na odpoved od upsvaru. Upsvar zase ze od decembra je list z wgkk u oficialnej prekladatelky. To aby si clovek pomaly najal detektiva, aby sa dopatral, kde to viazne. Inak je to aj hrozna drzost toto zdrzovanie, ved tie peniaze maju ist detom a clovek ich potrebuje.
@xlolax80 presne tak,ale nepomôže si človek,je to na dlhé lakte s nimi,človek ak ich nemá aktuálne ked ich potrebuje je to velmi zle,ale rátala so s tým,život ma už naučil nerátat s peniazmi ktoré nemáš ak ked na ne čakáš...resp.by si ich mala dostat,je to na nervy,aspon že rodinné chodia každý mesiac

ahojte baby.prosim vas poslali mi z KBG ze potrebuju potvrdenie o vysetreni pocas tehotenstva.staci ist ku gynekologicke a ona mi to vypise na papier alebo treba aj tehu knizku?dokladali ste to niektora?