Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@majuska77 no ved ano,za tie mesiace sa to nazberalo veru,ja pojdem osobne do WGKK začiatkom mája idem do práce ohladom nástupu po materskej a skočím tam zistit osobne čo sa vlastne deje,ešte predtým ale napíšem ombudsmanovi,nech mám info aj od neho ked niečo zistí...tak som zvedavá,ten mesiac dva už počkám
@1975renca ombundsmann ti moc nepomoze. jedine v pripade, ze by prietahy boli na rakuskej strane. ale ak wgkk povie, ze cakaju na papiere z upsvaru, tak s tym nic neurobi (moja skusenost). ale ak tam pojdes osobne, daj vediet, co ti povedali. s kym z wgkk komunikujes najcastejsie?
@1975renca neviem na co to bolo ale asi im to netreba.vcera tam volal muz a ze uz maju vsetko a mame cakat.pre istotu isiel cez ombucmana lebo minuli rok sme cakala dlho a akonahle sme to zacali riesit cez ombucmanku sa to pohlo.dufam ze to teras nebude dlho trvat lebo chcem este ziadat tu ten polrok
Aky datum chodi prosim vas fbh na.ucet? A ako to vyplacaju? Napr. za marec poslu v marci? Vdaka
Este otazka: na SR mi stopli davky davky,AT mi uz vyplatili peniaze sppatne za 7 mesiacov ale.odratali nasich 23€ za kazdy mesiac,ale SR m tieto peniaze nevyplacalo. Myslite ze mi ich na. Slovensku vyplatia ale.napisat na finantzamt ze zo Slovenska mi uz nic nechodi? Vdaka
@wildcat skus poslat rozhodnutie z upsvr ze na sk nedostavas nic,uvidis co napíšu,ja som toto riešila tiez dávnejšie,poslala som E formuláre,bola tam nulova hodnota z sk,takisto rozhodnutie ze na sk nepoberam nic a napriek tomu mi odratali sumu ako keby som na sk nieco poberala,pisala som odvolania a nic nedoplatili
Ahojte, chcem sa informovat mame variantu 30+6 mne tych 30 mesiacov konci v septembri potom bude ziadat manzel tych 6 mesiacov ze ake su vase skusensti, schvalia nam to a budeme poberat rodicak este aj tych 6 mesiacov? vybavujeme to uz teraz kedze oni maju so vsetkym cas.
prosím Vás chápem tomu správne, že odo mna požadujú danové priznanie za rok 2012 a 2013( teda do porodu - oktober 2013)? Ja ako žiadateĺ a poberateľ rodičovského príspevku nemôžem mať rok pred narodením dieťaťa príjem vyšší ako 16200? ďakujem
@nicolette1 nieee. Oni len pisu, ze hranica tvojho prijmu, ktory mozes mat teraz pocas poberania KBG zavisi na prjmoch v roku 2012 (tu hranicu Ti ale nemohli stanovit pretoze nemaju udaje z roku 2012). Takze zatial mas fixnu hranicu 16.200 eur.
@marcah takže, keď im pošlem daňové priznanie za rok 2012, 2013 budú vedieť stanoviť hranicu príjmu počas poberania rodičovského príspevku možno aj na vyššiu sumu v závislosti od mojich dosiahntých príjmov v tomto období? pochopila som správne? zaujímavé...rozhodnutie o vyplatení čiastočnej sumy rodičovského príspevku neposlali a len TOTO...neviem načo im to je, keď som počas rodičovskej dovolenky ( tá k dieťaťu ku ktorému sa vzťahuje RP už skončila) nepracovala a tieto údaje by mali mať k dispozícii od SR daňových úradov.....ďakujem veľmi pekne
@marcah
ahoj,nevieš prosím Ťa ako je to so živnostami?kamoška je na materskej,platí odvody kvoli KGB,chce najkratšiu variantu počas ktorej bud platit odvody riadne a po skončení varianty by prerušila živnost,dá sa to tak?alebo musí ešte nejaku dobu platit odvody po skonšení varianty na to aby dostala KBG?dik
@1975renca ahoj, no uprimne so zivnostami nemam velmi skusenost, ale logicky by som vravela ze platit uz potom nemusi. Ved akonahle si vyberie co jej patri, tak potom uz ju nikto neriesi (pokial si nebude chciet vypocitavo zaziadat niekde inde este - napr na SK ako to poniektore skusaju).
Ved v podstate aj ked je niekto zamestnany, akonahle po dobrati KBG ukonci pracovny pomer a nikto zanho nic neodvadza tak KBG to uz nijako neriesi....
@nicolette1 ano, dobre to chapes 🙂
No asi su trosku pozadu a to ci si pracovala si budu overovat zase mozno az o rok 😀
Ty si im odovzdavala nieco z SR danovych uradov? Lebo oni sami si urcite odtial nic nevyziadaju....
Ahojte viete mi poradit od januara 2016 poberam rodicovdky z at,muz tam pracuje,a od januara 2017 nam neprisli ziadne peniazky tak sa chcem spytat ci sa kazdy rok musi podavat nova ziadost na rodicovsky,mala bt som ho poberat 2,5 roka,dakujem
@edmi na 90% to bude tak ako pise renca, pridavky schvaluju vacsinou na rok a KBG sa vyplaca iba ak su vyplacane pridavky, takze bude treba predlzit pridavky a KBG ti potom automaticky doplatia.... (na KBG sa nova ziadost neposiela ale treba im dat vediet ze pridavky su predlzene).
@marcah dakujem ale rodinne pridavky mame znova vybavene aj sme im posielali kopiu,a nic,.maly ma 13 mesiacov este som im neposielala prehliadky u pediatra lebo nemame posledne ockovanie koli chorobe tak neviem ci to mohlo ovplivnit ale ani nam neprisiel ziadny pspier ze by nieco potrebovali.

Moja mala bude mat v aprili 2roky a tiez sme nedostali este ani cent.Naposledy nam povedali ze im uz nic nechyba ze nam pride postou papier,teda rozhodnutie.A to bolo pred 3tyzdnami