icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

balkica
22. mar 2017

Ale keby sa im do AT nastahovali vsetky tie deti na ktore vyplacaju pridavky tak by sa zblaznili 😁😁😁

marcah
22. mar 2017

@balkica ale co by bolo na Slovensku keby sa vsetky tie deti odstahovali? 🙂

dubaik1985
22. mar 2017

@1975renca dakujem este raz

balkica
22. mar 2017

@marcah veru 😀

gvendy0503
22. mar 2017

@1975renca Ďakujem za rady. Tehotenskú knižku som si bola dnes v archíve nemocnice vypýtať, tak k tej som sa za poplatok dostala. Čo sa týka detskej doktorky, tak mi prefotila papiere od ortopéda, kde sme boli s malým s nožičkami ale očné a krčné nemám a ani mať nebudem. Doktorka mi vravela, že mi len napíše a oštempluje papier, že na Slovensku tieto prehliadky nie sú povinné a preto ich nemám. Tak dúfam, že im to už bude takto stačiť a konečne sa po roku a pol dostanem k pozitívnemu výsledku.

gvendy0503
22. mar 2017

@marcah áno na Slovensku tieto vyšetrenia robia priamo v pôrodnici a potom neskôr pediatrička posiela dieťa na ďalšie vyšetrenia len ak sa jej niečo nezdá

jessennykvet
22. mar 2017

@gvendy0503 ako pisu, tieto vysetrenia sa robia v porodnici a budu aj v karte.

gvendy0503
22. mar 2017

@1975renca nie už nestíham očné vyšetrenie, malý má 16 mesiacov.

gvendy0503
22. mar 2017

@jessennykvet len neviem či im to bude stačiť, keď požadujú ušné, krčné, nosné v 7. až 9. mesiaci a očné v 14. mesiaci.

1975renca
22. mar 2017

@gvendy0503 na Sk tieto vyšetrenia povinné nie sú a nič nemaju právo žiadat,len to čo je na SK,tak držím palce,netreba sa nechat,ja tiež čakám 19 mesiacov má malá a nedostávam ani ten paušál čo vyrubuju pri poberaní do 3.rokov...takže asi tak 🙂 ale nevzdávam sa🙂

xlolax80
23. mar 2017

Kocky a je nejaka "premlcacia" lehota zo strany gkk? Ze ked to vsetkym tak natahuju, aby potom nepovedali ze to je uz premlcane. Resp. Maju zo zakona lehotu do kedy musia antrag na kbg uzavriet? Tak ako pri fb...vie niekto?

1975renca
23. mar 2017

@xlolax80 no to by aj mna zaujimalo keďže má malá 19.mesiacov a stále nič,skôr pôjdem do práce 😑

majuska77
23. mar 2017

@1975renca
@xlolax80 no mna by tiez toto zaujimalo,lebo o tyzden ma moja mala 2roky a zatial ani cent,iba ze mame cakat,ze uz maju vsetko co od nas chceli

gvendy0503
23. mar 2017

Jaaaaaj nervy moje, vidím, že to bude ešte na dlho.... ale nedám sa!!!!

nicolette1
27. mar 2017

Ahojte, konecne mi prislo uz aj rozhodnutie o rodicovskom prispevku. Priznali mi 4,66€ na den. V rozhodnuti vsak nevidim ziadne odovodnenie alebo ze treba nieco este dolozit alebo ze som nieco opomenula. Dcera uz mala 3 roky v oktobri 2016. Rodicovsky som na SK prestala poberat na nu v aprili 2016. Kedy vyplatia celu sumu? Mam im sama poslat ziadost o doplatok a potvrdenia o dlzke a sumach rodicivskeho prispevku, ktory som poberala na Slovensku? Dakujem velmi pekne

marcah
27. mar 2017

@nicolette1 podla tohto papiera mas narok na davku iba v tych uvedenych casovych intervaloch... na ake obdobie si mala schvalene pridavky? narok na KBG mas do aprila 2016, to je v poriadku, akurat nechapem tie casove intervaly

nicolette1
27. mar 2017

@marcah tie časové inervaly sú v poriadku, v týchto mesiacoch manžel pracoval v AT. Jedná sa mi skôr o to, že mi priznali len 4,66€ na deň.... kedy vyplatia zvyšok? mám sama o to požiadať a poslať doklady, ktorými preukážem dĺžku a sumy poberania na slovensku, aby to vedeli vypočítať, lebo údajne vyplácajú celú sumu až keď skončí poberanie RP na slovensku....

1975renca
27. mar 2017

@nicolette1 presne tak,po troch rokoch ked vydokladuješ celkovo rodičák,kolko si vybrala na SK by mali vyplatit zbytok,dovtedy každému dávajú len paušál od 2.eur na den...do sumy ktorú si zjavne samy určujú...aj tá je rôzna

marcah
27. mar 2017

@nicolette1 a na SK si dostavala rodicak kazdy mesiac celych 30 mesiacov tych 190 eur? Mne to teda vychadza, ze ak to dobre ratam tak by si mala mat cca 8 eur na den...
Kedy si im naposledz poslala potvrdenie z UPSVR ze kolko rodicaku si vybrala z SK?

nicolette1
27. mar 2017

@marcah ano, RP som poberala 30 mesiacov v tej výške 203,20€...

nicolette1
27. mar 2017

@1975renca
takže môžem im zaslať potvrdenie o poberaní RP na slovensku spolu so žiadostou o vyplatenie toho zvyšku? nemáte prosím niektorá v tomto znení list?

1975renca
27. mar 2017

@nicolette1 no to by si mali oni vyžiadať spolu s E formularmi z upsvr z SK,neviem ci budu akceptovat tebou napisany list

majuska77
28. mar 2017

myslite, ze mame cakat, ked od januara maju v AT vsetky papiere co od nas chceli na rodicak/ teda aspon tak povedali ze už maju vsetko,len mame cakat na list|, no ten list stale neprisiel.Už sa mi to naozaj zda pridlho.

sirinka
28. mar 2017

@nicolette1 posles normalne tlacivo na KBG s tym, ze casove obdobie tam das od zaciatku poberania pridavkov do ukoncenia naroku... na UPSVaR ti musia napisat do tlaciva presny datum, kedy ti zanikol narok na davku na SK.

sirinka
28. mar 2017

@majuska77 ano cakat a priebezne sa informovat na stav...

majuska77
28. mar 2017

@sirinka dik 🙂

cica28
29. mar 2017

@majuska77 my sme cakali pol roka,potom sme volali ombucmanke ze dajako sa to dlho taha a potom ako sme ju kontaktovali este raz manzela prepojila tomu co to akoze vybavoval a tak na vyplatili do dvoch tt.po novom roku ked sme dodali priznane pridavavky cakali sme tyzden potom tam manzel volal a ze uz maju vsetko ze zase treba cakat.na druhy den zase volal ombucmanke a do tyzdna sme mali vyplatene aj peniaze

majuska77
29. mar 2017

@cica28 😀

majuska77
29. mar 2017

@cica28
A kde si vybavujete rodicak?my v Brucku,ale ono sa to este do St.Polten posiela a odtial to teda asi.

cica28
31. mar 2017

@majuska77 do ST.poltenu sme vsetko posielali.na stranke NOGKK som nasla ombucmanku a skusili sme stastie,poradili mi to neviem teras ci tu alebo v inej skupine.pomohlo to a tak uz to mame ukoncene kedze moja mala 30mes minuli mesiac