Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass
Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM
@1975renca dakujem este raz
@1975renca Ďakujem za rady. Tehotenskú knižku som si bola dnes v archíve nemocnice vypýtať, tak k tej som sa za poplatok dostala. Čo sa týka detskej doktorky, tak mi prefotila papiere od ortopéda, kde sme boli s malým s nožičkami ale očné a krčné nemám a ani mať nebudem. Doktorka mi vravela, že mi len napíše a oštempluje papier, že na Slovensku tieto prehliadky nie sú povinné a preto ich nemám. Tak dúfam, že im to už bude takto stačiť a konečne sa po roku a pol dostanem k pozitívnemu výsledku.
@marcah áno na Slovensku tieto vyšetrenia robia priamo v pôrodnici a potom neskôr pediatrička posiela dieťa na ďalšie vyšetrenia len ak sa jej niečo nezdá
@gvendy0503 ako pisu, tieto vysetrenia sa robia v porodnici a budu aj v karte.
@1975renca nie už nestíham očné vyšetrenie, malý má 16 mesiacov.
@jessennykvet len neviem či im to bude stačiť, keď požadujú ušné, krčné, nosné v 7. až 9. mesiaci a očné v 14. mesiaci.
@gvendy0503 na Sk tieto vyšetrenia povinné nie sú a nič nemaju právo žiadat,len to čo je na SK,tak držím palce,netreba sa nechat,ja tiež čakám 19 mesiacov má malá a nedostávam ani ten paušál čo vyrubuju pri poberaní do 3.rokov...takže asi tak 🙂 ale nevzdávam sa🙂
Kocky a je nejaka "premlcacia" lehota zo strany gkk? Ze ked to vsetkym tak natahuju, aby potom nepovedali ze to je uz premlcane. Resp. Maju zo zakona lehotu do kedy musia antrag na kbg uzavriet? Tak ako pri fb...vie niekto?
Jaaaaaj nervy moje, vidím, že to bude ešte na dlho.... ale nedám sa!!!!
Ahojte, konecne mi prislo uz aj rozhodnutie o rodicovskom prispevku. Priznali mi 4,66€ na den. V rozhodnuti vsak nevidim ziadne odovodnenie alebo ze treba nieco este dolozit alebo ze som nieco opomenula. Dcera uz mala 3 roky v oktobri 2016. Rodicovsky som na SK prestala poberat na nu v aprili 2016. Kedy vyplatia celu sumu? Mam im sama poslat ziadost o doplatok a potvrdenia o dlzke a sumach rodicivskeho prispevku, ktory som poberala na Slovensku? Dakujem velmi pekne
@nicolette1 podla tohto papiera mas narok na davku iba v tych uvedenych casovych intervaloch... na ake obdobie si mala schvalene pridavky? narok na KBG mas do aprila 2016, to je v poriadku, akurat nechapem tie casove intervaly
@marcah tie časové inervaly sú v poriadku, v týchto mesiacoch manžel pracoval v AT. Jedná sa mi skôr o to, že mi priznali len 4,66€ na deň.... kedy vyplatia zvyšok? mám sama o to požiadať a poslať doklady, ktorými preukážem dĺžku a sumy poberania na slovensku, aby to vedeli vypočítať, lebo údajne vyplácajú celú sumu až keď skončí poberanie RP na slovensku....
@nicolette1 presne tak,po troch rokoch ked vydokladuješ celkovo rodičák,kolko si vybrala na SK by mali vyplatit zbytok,dovtedy každému dávajú len paušál od 2.eur na den...do sumy ktorú si zjavne samy určujú...aj tá je rôzna
@nicolette1 a na SK si dostavala rodicak kazdy mesiac celych 30 mesiacov tych 190 eur? Mne to teda vychadza, ze ak to dobre ratam tak by si mala mat cca 8 eur na den...
Kedy si im naposledz poslala potvrdenie z UPSVR ze kolko rodicaku si vybrala z SK?
@marcah ano, RP som poberala 30 mesiacov v tej výške 203,20€...
@1975renca
takže môžem im zaslať potvrdenie o poberaní RP na slovensku spolu so žiadostou o vyplatenie toho zvyšku? nemáte prosím niektorá v tomto znení list?
@nicolette1 no to by si mali oni vyžiadať spolu s E formularmi z upsvr z SK,neviem ci budu akceptovat tebou napisany list
myslite, ze mame cakat, ked od januara maju v AT vsetky papiere co od nas chceli na rodicak/ teda aspon tak povedali ze už maju vsetko,len mame cakat na list|, no ten list stale neprisiel.Už sa mi to naozaj zda pridlho.
@nicolette1 posles normalne tlacivo na KBG s tym, ze casove obdobie tam das od zaciatku poberania pridavkov do ukoncenia naroku... na UPSVaR ti musia napisat do tlaciva presny datum, kedy ti zanikol narok na davku na SK.
@majuska77 my sme cakali pol roka,potom sme volali ombucmanke ze dajako sa to dlho taha a potom ako sme ju kontaktovali este raz manzela prepojila tomu co to akoze vybavoval a tak na vyplatili do dvoch tt.po novom roku ked sme dodali priznane pridavavky cakali sme tyzden potom tam manzel volal a ze uz maju vsetko ze zase treba cakat.na druhy den zase volal ombucmanke a do tyzdna sme mali vyplatene aj peniaze

Ale keby sa im do AT nastahovali vsetky tie deti na ktore vyplacaju pridavky tak by sa zblaznili 😁😁😁