icon

Rodičovský príspevok v Rakúsku - Mutter Kind Pass

peta78
2. nov 2012

Ahojte, potrebujem poradiť. Doklady, ktoré treba doložiť k vybaveniu rodičovského príspevku v Rakúsku mám takmer skompletizované, ALE chýba mi jeden dosť dôležitý a to spomínaný Mutter Kind Pass. Má to byť nejaké potvrdenie od gynekológa a detského lekára. Poradíte mi prosím,či existuje nejaké tlačivo alebo ako takéto potvrdenie vybavím??? ĎAKUJEM

ericica
11. jún 2013

@tehula ale tehu knizka je v nemocke oni si ju tam nechali po porode mala ma uz skoro tri roky...daju mi ju v nemocek ciii???

tehula
11. jún 2013

@ericica ahoj, ano, ja viem, tiez som toto riesila. isla som za svojim porodnikom, zavolal na archiv 600nedelia a knizku mi na pockanie ofotili. Vraj casto tam toto maminy riesia.

ericica
11. jún 2013

@tehula a to im uz staci potom lebo toto som nasla na nete:
V prípade plného poberania rodičovského príspevku je potrebné dokladovať povinné pred- a popôrodné vyšetrenia matky a dieťaťa. Predpísaných je povinných 5 predpôrodných vyšetrení a 5 vyšetrení dieťaťa po narodení. V prípade nepredloženia potrebných vyšetrení, sa kráti rodičovský príspevok od určitého mesiaca podľa druhu vybranej varianty. Jednotlivé krátenia sú uvedené v tabuľkách hore
a treba tu knizku prelozit do nemciny aj malej ockovaci preukaz???ci staci v slovencine poslat?

duska88
11. jún 2013

@ericica v slovenčine 🙂

ericica
11. jún 2013

@duska88 dakujem 🙂

kadabaho
12. jún 2013

@tehula Velmi pekne dakujem za ochotu. pomaly zacnem maraton vybavovaciek...prajem pekny den!!! K.

martanek321
21. jún 2013

Ahojte.mozete mi poradit? tiez si vybavujem rodicovsky prispevok.potrebuju odomna milion veci,az je to na zaplakanie...ale ja zijem s malou na slovensku,len otec malej zije v Rakusku.na Gebietskrankenkasse mi povedali,ze mi rodicovsky nemozu poslat na slovensky ucet.ze len na rakusky...je to mozne? mne sa to nezda.sme predsa v EU a kopu ludom chodia peniaze z rakuska na sk.poradte prosim.dakujem

duska88
21. jún 2013

@martanek321 ano je to tak ako Ti povedali na gkk.. kuk 1.odsek http://www.vgkk.at/portal27/portal/vgkkportal/c...

mandy5
24. jún 2013

mutter-kind-pass-untersughungen
nevie mi, prosím niekto poradiť aké dokumenty je potrebné doložiť k MKPU? obyčajné potvrdenie od gynekologa a pediatra, alebo nejaký formuláry? nikto mi nevie poradiť

lauraa
24. jún 2013

@mandy5 kopiu materskej knizky a kopiu zdr. karty dietata.... normalne to staci.... naco to potrebujes?

mandy5
24. jún 2013

@lauraa
potrebujem to ku kinderbetruungsgel, rodičovskému príspevku, je potrebné to úradne preložiť do nemčiny?
i ked neviem či to bude mať nejaký zmysel, pretože na rod. príspevok už čakám od 3/-2012, teraz mi prišiel nejaký papier kde mi priznávajú kgb vo výške 7,5 na den, čo je krátený príspevok, len z netu som vydedukovala že je krátený kôli tomu že som nedoložila mutter-kind-pass kedže som o tom vôbec nevedela, že také niečo treba priložiť na úrade práce o tom vôbec nevedeli,že to treba, tak neviem či to ešte zhánať

mandy5
24. jún 2013

@drobcula
možem sa spýtať ako ste dopadli? mne sa stalo to isté, zrejme preto, že som nepriložila mutterkind pass, kedže ma on nikto nežiadal, a nevedela som o tom, že to treba priložiť

lauraa
25. jún 2013

@mandy5 tieto potvrdenia sa dokladuju v 18 mesiacoch veku dietata,neviem kolko ma tvoje dieta ale normalne si ich krankekassa vyziada...... predpokladam ze dostavas len dorovnavaciu davku , maju nato nejaku zvlastnu matematiku ale tych 7 eur nebude kratena davka ale normalna sadzba , teda doplatok s slov. rodicaku.....

evko1
25. jún 2013

@mandy5 tych 7 EUR je ten lepší pripad.Babam priznali cca 3-4 EUR na deň. Ja mam 8.15.Argumentuju tym, ze na SR sa to vždy meni a aby ti nevyplatili viac ako maju, tak ti konecny zostafok vyplatia po 3.roku života dieťaťa, ked ti skonči rofičak n SR

drobcula
25. jún 2013

@mandy5 muz tam volal, ze preco mi priznali tak malo, a povedali mu , ze dostali take nariadenie, a zostatok mi vyplatia az ked mala dovrsi 3 roky a skonci mi tu na Sk rodicak, lebo je to asi pre nich moc penazi vyplatit naraz, tak to teraz takto vymysleli. Ja som im tam vsetko dolozila, vypis zo zdravotnej karty aj prefoteny ockovaci preukaz a nic som nedavala prekladat do nemciny a akceptovali to.

mandy5
25. jún 2013

no ja na slovensku nedostavam žiadne peniaze už rok a pol, tak to nebude doplatok, ale neviem čo, robia si čo chcú o ničom neiformujú, no hrôza

lauraa
25. jún 2013

@mandy5 ako to ze na sk nedostavas nic... ty si si to nevybavila ? ved ked nemas trvaly pobyt v at, alebo tvoj manzel nepracuje v at tak mas narok len na doplatok rozdielu.....

mandy5
25. jún 2013

vo februari 2012 mi na slov. zastavili poberanie rp s tým že mám nárok v at, a mam si žiadať tam

lauraa
25. jún 2013

@mandy5 a ako k tomu dosli?

mandy5
26. jún 2013

tak to ja neviem, každý si tu robí čo chce u nás a v rak. že som rok a pol bez penazí to nikoho nezaujima

brojko
26. jún 2013

vie mi niekto poradit alebo ma skusenosti chceme si vybavit rodicovsky prispevok v At lebo na slovensku nemame narok co vsetko nato potrebujeme? pocula som o nejakom navrhu o rodicovsky prispevok neviete co to je za papier ? ☹

duska88
26. jún 2013

@brojko potrebujete najskôr vyplniť žiadosť na rodinné a odovzdať na finanzamte, potom žiadosť na rodičák na krankenkasse a k obom žiadostiam treba doložiť rodné listy, potvrdenie o pobyte preložené do nemčiny, zo sociálky potvrdené formuláre e411, e401, manželovu pracovnú zmluvu ak tam pracuje on?!

brojko
27. jún 2013

brojko@ duska88 rodinne pridavky uz mame schvalene manzel je zamestnany .je potrebne aj ockovaci preukaz dietata?

vroni
27. jún 2013

@brojko, nie, na co by bol komu ockovaci preukaz? 😕 Ockovanie tu nie je povinne, takze ockovaci preukaz potrebujes len u pediatra, ak chces dalsie ockovanie.

duska88
27. jún 2013

@brojko ja osobne som ho k tehu knižke a zdravotnej karte malého prikladala

duska88
27. jún 2013

@brojko neviem aké staré máš dieťa, ale tehu knižka a papiere od pediatra stačí poslať ku 18. mesiacu veku dieťaťa.. vraj si ich KK v tom období aj vyžiada, mne nič od nich nedošlo, tak som im to poslala sama.

kiara195
2. júl 2013

a rodny list si mozem do nemciny prelozit aj na slovensku alebo musi byt prelozeny v rakusku? dakujem za odpoved

kiara195
2. júl 2013

a rodny list si mozem do nemciny prelozit aj na slovensku alebo musi byt prelozeny v rakusku? dakujem za odpoved

duska88
2. júl 2013

@kiara195 jasné aj na sk

lele3
8. júl 2013

Chcela by som sa spytat chcem požiadat o doplatok materskej z rakuska maly sa narodil 14.12.2012 za rok 2012 sme podali na Finanzamte aj ziadost o doplatok RP ale vyrozumenie este nemam da sa pozaidat o doplatok tej materskej aj bez vyjadrenia, že by som ho doložila potom?dakujem za odpoved 🙂 😉