icon

Rodinné prídavky v Rakúsku

saxanita1
18. nov 2014

Dobry den chcela by som sa trocha poinformovat ako je to s pridavkami v Rakusku kolko sa tam dostava ,a ci je pravda ze cim vecsie dieta tym je viac ,..Dakujem

Strana
z2
maci118
23. nov 2016

Prosim vas viete mi poradit co mam vyplnit v tych rakuskych papieroch k rodinnym pridavkom?
Dakujem pekne

maci118
23. nov 2016

Prosim Vas viete mi poradit s vyplnenim rakuskych tlaciv na rodinne pridavky?
Dakujeem😊

mamina3666
23. okt 2018

Dobrý ja by som vás poprosila či .veviete náhodou ku ktorému dňu sa vyplácajú rodinné na dieťa
ja už čakam viac než dva mesiace s mic

dada200
24. okt 2018

@mamina3666 do 10.dňa v mesiaci mám na učte aj rodinne aj rodičovský príspevok . Ak už máte z Rakúska papier s rozhodnutim o priznaní rodinných prídavkov , tak posielajú nasledujúci mesiac aj spätne.

anabeth
24. okt 2018

@mamina3666 ti ti musia najprv schváliť- podáš tlačivo v rakusku- oni majú určitý čas na to aby poslali toto tlačivo na slovenský upsvar- oni majú 3 mesiace na potvrdenie a pošlú to späť- až vtedy ti rakušania vyplatia
my máme už vš študentov, podávať musíme každý rok- a bežne po pol roku, ked zavolajú mužovi z rakuska, že čo sa deje, že urgovali slovenskú stranu a sú bez odpovede- tak vtedy idem na upsvar- čo je napr. v bratislave neklientske pracovisko, nevieš sa k ničomu dopátrať a vtedy sa dámy spamätajú a pošlú to
- ale aspon že rakušania vyplatia aj tie zameškané

miniedomi
1. jan 2019

@anabeth dobry den, ja by som sa chcela spytat lebo presne tento isty problem mame. Poziadali sme v maji o vyrovnanie rodinnych pridavkov z rakuska a doteraz neboli schopni zo slovenska poslat formulare e401 a e411. Uz nam 2 x pisali z finanzamtu. Boli sme na upsvar na vazovovej ale ale naposledy povedali ze to riesi neklientske stredisko a dali mi len email. Vam sa to ako podarilo vyriesit? Dakujem

anabeth
2. jan 2019

@miniedomi tiež cez mail, pani mi odpísala, že oni sú ešte v zákonej lehote, vyhovárala sa na rakušanov- ja som jej nepísala, že nás už oni urgovali, nevedala to
a zrazu hned ten týžden boli tlačivá v rakusku- po 9 mesiacoch !

gabs31
19. júl 2020

Mamičky, má dieťa nárok na rakúske rodinné prídavky, ak je v starostlivosti matky a otec pracuje v AT?

abramovicova
28. máj 2021

Dobrý deň ja sa chcem spýtať kedy sa vyplácajú prídavky z Rakúska môj muž tam pracuje a podal si žiadosť na rodinné prídavky na deti a ešte mu nič neprišlo ako dlho to trvá a kedy sa to vypláca

Strana
z2