Rodinné prídavky v Rakúsku
Dobry den chcela by som sa trocha poinformovat ako je to s pridavkami v Rakusku kolko sa tam dostava ,a ci je pravda ze cim vecsie dieta tym je viac ,..Dakujem
Prosim Vas viete mi poradit s vyplnenim rakuskych tlaciv na rodinne pridavky?
Dakujeem😊
Dobrý ja by som vás poprosila či .veviete náhodou ku ktorému dňu sa vyplácajú rodinné na dieťa
ja už čakam viac než dva mesiace s mic
@mamina3666 do 10.dňa v mesiaci mám na učte aj rodinne aj rodičovský príspevok . Ak už máte z Rakúska papier s rozhodnutim o priznaní rodinných prídavkov , tak posielajú nasledujúci mesiac aj spätne.
@mamina3666 ti ti musia najprv schváliť- podáš tlačivo v rakusku- oni majú určitý čas na to aby poslali toto tlačivo na slovenský upsvar- oni majú 3 mesiace na potvrdenie a pošlú to späť- až vtedy ti rakušania vyplatia
my máme už vš študentov, podávať musíme každý rok- a bežne po pol roku, ked zavolajú mužovi z rakuska, že čo sa deje, že urgovali slovenskú stranu a sú bez odpovede- tak vtedy idem na upsvar- čo je napr. v bratislave neklientske pracovisko, nevieš sa k ničomu dopátrať a vtedy sa dámy spamätajú a pošlú to
- ale aspon že rakušania vyplatia aj tie zameškané
@anabeth dobry den, ja by som sa chcela spytat lebo presne tento isty problem mame. Poziadali sme v maji o vyrovnanie rodinnych pridavkov z rakuska a doteraz neboli schopni zo slovenska poslat formulare e401 a e411. Uz nam 2 x pisali z finanzamtu. Boli sme na upsvar na vazovovej ale ale naposledy povedali ze to riesi neklientske stredisko a dali mi len email. Vam sa to ako podarilo vyriesit? Dakujem
Mamičky, má dieťa nárok na rakúske rodinné prídavky, ak je v starostlivosti matky a otec pracuje v AT?
Dobrý deň ja sa chcem spýtať kedy sa vyplácajú prídavky z Rakúska môj muž tam pracuje a podal si žiadosť na rodinné prídavky na deti a ešte mu nič neprišlo ako dlho to trvá a kedy sa to vypláca

Prosim vas viete mi poradit co mam vyplnit v tych rakuskych papieroch k rodinnym pridavkom?
Dakujem pekne