Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?
Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu
No dety mam velke mala ma 6rokov a mali ma 1rok a priatel tam ma adresu adresu tam ma prechodnu v nemecku
Ahojte je tu niekto komu neschvalili rod.pridavky?
Ahoj, s priateľom sa chystáme bývať do nemecka a uvažujeme nad dieťaťom. Je nutné, aby som chodila k lekárovi a rodila tam, aby som mala nárok na materskú, alebo čo sa tam vlastne dostáva? Zatiaľ je to len v rovine rozmýšlania, preto som si ešte nič nezisťovala podrobne, ale nejaký prehľad by som chcela tak by som bola rada keby ste mi to nejak v skratke nejak zhrnuli 🙂 vopred ďakujem 🙂
Zdravim. Chcem sa opýtať, či je možne poberať rodinne prídavky z Nemecka, keď tu pracujem viac ako 185 dni, ale som rozvedený a nemam trvaly pobyt tam, kde maloleté deti.
Ďakujem za info.
@09046 Od nas chcel urad v DE potvrdit tlacivo,ze zijeme spolu v jednej domacnosti a starame sa o nase deti-a to preto lebo nie sme manzelia a partner ma iny trvaly pobyt ako ja a deti (a bol to riadny problem aby nam to tu u nas potvrdili). Dalej musis mat pobyt v DE a platit tam dane.
@09046 ak nie si zbaveny rodicovskych prav, tak narok mas, ak aj adresa je ina. Urady si vymyslaju vselijake potvrdenia, ale nemaju na to pravo. Podla koordinacneho nariadenia EU 883/2004 si rodic a mas pravo na davky pre deti tam, kde pracujes, len tie davky musis ozaj pouzivat pre deti a nie si ich nechavat...
Baby moj ma nem.zivnost gewerbe a na pridavky cakam dva roky prve danove mu urobili nulove uz sme im to aj poslali na kindergeld a stale nic ☹ uz ani necakam ze pridu
@wilagrande skús firmu tj legal....
@evittam ahoj, nevieš náhodou poradiť? Syn bude končiť základnú školu a od septembra nastupuje na strednú školu. Bude treba doložiť nové potrvdenie E402 o návšteve školy. Myslíš, že bude stačiť doložiť potvrdenie v septembri, keď skutočne nastúpi do školy alebo škola vystaví potvrdenie aj skôr ešte pred skutočným nástupom do školy? Vďaka. S.
Som sa dozvedela,že môj manžel môže poberať prídavky na dcéru,ktorá není jeho....Základ,že bývame v spoločnej domácnosti....Sa teším veľmi....
@luba28 ahoj zistila si o tom prosim ta nieco viac? Mam tiez dceru z prveho vztahu, muz pracuje v AT stvrty rok a asi pred dvoma dnami som sa dozvedela, ze moze poberat aj on prispevok na nu. A teraz hladam, hladam a neviem sa nejako dopatrat. Zevraj staci, ze zijeme v jednej domacnosti. Dakujem ti za odpoved
Ahojte vie mi niekto poradiť keď som pracovala v Nemecku a mala zmluvu na dobu neurčitú ale som ostala tehotná tak nemôžem ďalej pracovať kde sa vybavujú rodinné prídavky a rodičovský príspevok? na ktorý úrad mám ísť podať papiere? ďakujem
@modrafarba žiješ teraz na slovensku? Alebo si v nemecku? Kľudne mi napíš internú správu.
Ahojte. Viete mi poradit ako ziskam kindergeldnummer? Manzel pracuje v nemecku. Ziadost mam pripravenu ale je potrebne to cislo. Dakujem za radu
Kindergeldnummer ziskas az ked ti ho pridelia ak ti uznaju kindergeld.
@alexandra177 no ale to mi nesedí pretože vypisujem žiadosť o prídavky na deti a pýta ma tam číslo kindergeldnummer
@cevra Ale ved to je logicke. Cislo ti pridelia, az ked podas ziadost. Ked si este nikdy takuto ziadost v De nepodala, nie je o detoch v systeme nijaky zaznam, tak logicky nemozes mat ani cislo.
Kde vypisujes tu ziadost? Niekde online? Ja som podavala ziadost klasicky v papierovej forme, poslala postou a potom, ked zadaju vsetko do systemu, pride najskor len infolist, ze papiere prisli a ziadost sa spracuva a tam mas uz udelene aj Kindergeldnr.
PS. Zijem v DE.

Viem,ze toto je o prídavkov,ale chcem vám poradiť ohľadne daňového z nemecka....aj keď vy by ste mali nulové,aj tak si ho dajte urobiť a potom dokladovat k manželovmu,v yjde viac na vrátenie potom....