Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?
Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu
@cevra Ale ano, ma to lpgiku. len musis vediet, ako to v DE funguje. Ten formular je pre vsetky deti. Ak ked mas 5, vsetky su pod jednym Kindergeldnummer. Ked davas ziadost prvy krat vobec, tak je jasne, ze nemas ziadne cislo. Ked sa ti postupne narodia dalsie deti, ziadost musis dat pre kazde dieta osobitne ale vsetky deti sa budu v systeme zaznacovat pod to cislo, ktore bolo pridelene prvemu dietatu. Cize pri druhom a dalsom dietati v ziadosti uz cislo zadas, lebo ho uz mas pridelene.
Poradí mi niekto čítam, čítam, o uplatneni rodinných prídavkov, ale neviem ako to je v prípade szco na SK.Manžel začína v DE prácu a mi sme na SK máme nárok na prídavky z DE?
@vevulka1985 Ano. Pokiaľ bude pracovat pre nemecku firmu a bude mat pobyt v DE.
@evittam môže si uplatniť až keď bude platit daň v DE či?
@vevulka1985 Musi tam mat pobyt, dostane danove cislo a po polroku moze poziadat. Za urcity cas-uz si nepamätám aky-mu podla prijmu vypočítajú preddavky na dan.
Potom daňové robí normálne na SK a môže si vyžiadať naspäť tie dane z DE?
@vevulka1985 Tu sa podáva DP - "nulové" - príjmy z DE sú príjmami vyňatými z DP a dane bude platiť tam. Alebo si ich môže započítať.
@evittam Ďakujem za info
Dobrý deň všetkým. Píšem ohľadom zmeny zákona ohľadom Kindergeld z Nemecka. U žiadostí podaných do 31.12.2017 vypláca nemecká Familienkasse prídavky na dieťa až 4 roky zpätne. U žiadostí podaných od 1.1.2018 je to iba 6 mesiacov, takže POZOR!!!! Naviac je možné žiadať o prídavky aj u rozvedených partnerov, ak otec pracuje (pracoval) v Nemecku. O toto može požiadať rozvedená matka !!!!! Rozhodol tak najvyšší súd SRN a toto rozhodnutie je záväzné. Neváhajte preto s podaním žiadosti.
Ak máte bližšie otázky, možete ma kontaktovať, rada všechto vysvetlím. Možem Vám poradiť aj s podaním daňového priznania v Nemecku, alebo s akýmkoľvek problémom v Nemecku.
@maladiva123 👍👍
@maladiva123 Dobrý večer chcem sa opýtať aké tlačivá potrebujem na podanie žiadosti o doplatenie prídavkov v nemecku.
@juru12345 dobrý deň, potrebujete klasickú žiadosť, ostatné Vám potom pošlú z Famielienkasse
Ahojte. Idem k Vám pre radu. Vybavolala som prídavky z DE. išlo o prídavky od roku 2015. Zaplatili nám od októbra 2016 doposiaľ. Neviem prečo nie od roku 2015. Písala som im ale žiadnu odpoveď som nedostala. Viete mi poradiť?
Ahojte poradí mi niekto? pracovala som v Nemecku a som tehotná Bývam teraz na Slovensku a budem tu aj rodiť týždňov pred pôrodom si mám požiadať na aok o materskú Treba na to nejaké špecialne tlačivo alebo len potvrdenie od môjho slovenského lekára ďakujem
@maladiva123 Dobrý deň. ďakujem veľmi veľmi krásne za ochotu. Rozhodnutie posielam mailom.
Dobry den,
tiez vybavujeme pridavky na deti v DE. Tento mesiac 01/2018 beriem posledne pridavky na deti (manzelovi doplacali zvysok v DE). Na Urade prace na SK mi povedali, ze dostanem rozhodnutie o pozastaveni tychto davok, toto rozhodnutie si mam dat prelozit do nemciny a to predlozit v nemecku. Nemali by mi to potvrdi cez nejaku E formular, alebo nejaky iny? Pani ma informovala, ze ziadne formulare nepotvrdzuju a mam si dat prelozit to rozhodnutie?
Je to naozaj tak? Zoberie mi to nemecka strana? Pretoze pred 3 rokmi ked sme to vybavovali, este na urade prace potvrdzovali formular a teraz si to mam dat prelozit?
Dakujem za rady.
dobrý deň dievčatá
@maladiva123 asi asi hlavne oslovím Teba, ak môžem...podávali sme žiadosť o vyplácanie rodinných prídavkov na syna, našu žiadosť zamietli, ale odvolali sme sa, minulý týždeň mi r prišli peniaze na účet, ale rozhodnutie ešte nie, je to normálne, či sa pomýlili? ďakujem za odpoved

Nepočuli ste o nejakých zmenách vo vyplacani pre cudzincov???... Vraj od januára bude niečo nové....