icon

Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?

hanulienka82
26. jan 2013

Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu

luba28
26. okt 2017

Nepočuli ste o nejakých zmenách vo vyplacani pre cudzincov???... Vraj od januára bude niečo nové....

yanni
26. okt 2017

@cevra Ale ano, ma to lpgiku. len musis vediet, ako to v DE funguje. Ten formular je pre vsetky deti. Ak ked mas 5, vsetky su pod jednym Kindergeldnummer. Ked davas ziadost prvy krat vobec, tak je jasne, ze nemas ziadne cislo. Ked sa ti postupne narodia dalsie deti, ziadost musis dat pre kazde dieta osobitne ale vsetky deti sa budu v systeme zaznacovat pod to cislo, ktore bolo pridelene prvemu dietatu. Cize pri druhom a dalsom dietati v ziadosti uz cislo zadas, lebo ho uz mas pridelene.

cevra
27. okt 2017

@yanni Dakujem Ti veľmi pekne. No neviem ako to funguje v DE. Ale už si mi pomohla. A ak môžem ešte veľmi pekne poprosiť o radu brat mi niečo spomínal že môže žiadať o vrátenie dane. Nevieš čo tým myslel?

luba28
27. okt 2017

@cevra ano,..kazdy rok sa da,....poda danove priznanie tu na SR aj ked bude nulove a potom podava v Nemecku,..nam to riesi agentura,..lebo vsetky doklady co k tomu treba by sme ani nevedeli,...

vevulka1985
3. nov 2017

Poradí mi niekto čítam, čítam, o uplatneni rodinných prídavkov, ale neviem ako to je v prípade szco na SK.Manžel začína v DE prácu a mi sme na SK máme nárok na prídavky z DE?

evittam
3. nov 2017

@vevulka1985 Ano. Pokiaľ bude pracovat pre nemecku firmu a bude mat pobyt v DE.

vevulka1985
3. nov 2017

@evittam môže si uplatniť až keď bude platit daň v DE či?

evittam
3. nov 2017

@vevulka1985 Musi tam mat pobyt, dostane danove cislo a po polroku moze poziadat. Za urcity cas-uz si nepamätám aky-mu podla prijmu vypočítajú preddavky na dan.

vevulka1985
3. nov 2017

Potom daňové robí normálne na SK a môže si vyžiadať naspäť tie dane z DE?

luba28
3. nov 2017

@evittam nie,..nemusi mat tam pobyt,..moj manzel tam pobyt nema,...musi byt danovym rezistentom DE,..cize odvadźat dane v DE,...

evittam
3. nov 2017

@luba28 U nás bola podmienka mať aj pobyt - žiadali potvrdenie.😉

evittam
3. nov 2017

@vevulka1985 Tu sa podáva DP - "nulové" - príjmy z DE sú príjmami vyňatými z DP a dane bude platiť tam. Alebo si ich môže započítať.

vevulka1985
3. nov 2017

@evittam Ďakujem za info

maladiva123
23. nov 2017

Dobrý deň všetkým. Píšem ohľadom zmeny zákona ohľadom Kindergeld z Nemecka. U žiadostí podaných do 31.12.2017 vypláca nemecká Familienkasse prídavky na dieťa až 4 roky zpätne. U žiadostí podaných od 1.1.2018 je to iba 6 mesiacov, takže POZOR!!!! Naviac je možné žiadať o prídavky aj u rozvedených partnerov, ak otec pracuje (pracoval) v Nemecku. O toto može požiadať rozvedená matka !!!!! Rozhodol tak najvyšší súd SRN a toto rozhodnutie je záväzné. Neváhajte preto s podaním žiadosti.
Ak máte bližšie otázky, možete ma kontaktovať, rada všechto vysvetlím. Možem Vám poradiť aj s podaním daňového priznania v Nemecku, alebo s akýmkoľvek problémom v Nemecku.

saskapac
24. nov 2017

@maladiva123 👍👍

pusa1806
4. dec 2017

@luba28 ahoj..citam akurat ze vam pridavky riesi tj legal..ja som taktiez im dala vybavit pridavky...mozem sa opytat, ci uz vam vyplatili? Chcem len zistit ci to cez firmu nejde nahodou rychlejsie, ked nie ako dlho cakate uz...vdaka erika

luba28
5. dec 2017

@pusa1806 ahoj,,,Nemecko má nato rok od podania....my ich ešte nemáme....ale už by sa zišli....podávali nám v apríli

juru12345
13. dec 2017

@maladiva123 Dobrý večer chcem sa opýtať aké tlačivá potrebujem na podanie žiadosti o doplatenie prídavkov v nemecku.

maladiva123
14. dec 2017

@juru12345 dobrý deň, potrebujete klasickú žiadosť, ostatné Vám potom pošlú z Famielienkasse

cevra
9. jan 2018

Ahojte. Idem k Vám pre radu. Vybavolala som prídavky z DE. išlo o prídavky od roku 2015. Zaplatili nám od októbra 2016 doposiaľ. Neviem prečo nie od roku 2015. Písala som im ale žiadnu odpoveď som nedostala. Viete mi poradiť?

modrafarba
9. jan 2018

Ahojte poradí mi niekto? pracovala som v Nemecku a som tehotná Bývam teraz na Slovensku a budem tu aj rodiť týždňov pred pôrodom si mám požiadať na aok o materskú Treba na to nejaké špecialne tlačivo alebo len potvrdenie od môjho slovenského lekára ďakujem

evka031
10. jan 2018

@cevra Sebastian Kurz---😝😝😝

cevra
10. jan 2018

@evka031 hm? nerozumiem

maladiva123
10. jan 2018

@cevra Dobrý deň, je treba v každom prípade podať odvolanie.... prepošlite mi to rozhodnutie, ak chcete na email maladiva@seznam.cz
@cevra

cevra
11. jan 2018

@maladiva123 Dobrý deň. ďakujem veľmi veľmi krásne za ochotu. Rozhodnutie posielam mailom.

duncha
16. jan 2018

Dobry den,
tiez vybavujeme pridavky na deti v DE. Tento mesiac 01/2018 beriem posledne pridavky na deti (manzelovi doplacali zvysok v DE). Na Urade prace na SK mi povedali, ze dostanem rozhodnutie o pozastaveni tychto davok, toto rozhodnutie si mam dat prelozit do nemciny a to predlozit v nemecku. Nemali by mi to potvrdi cez nejaku E formular, alebo nejaky iny? Pani ma informovala, ze ziadne formulare nepotvrdzuju a mam si dat prelozit to rozhodnutie?
Je to naozaj tak? Zoberie mi to nemecka strana? Pretoze pred 3 rokmi ked sme to vybavovali, este na urade prace potvrdzovali formular a teraz si to mam dat prelozit?
Dakujem za rady.

5petusik55
Autor odpoveď zmazal
novo1049
9. feb 2018

@benyse Dobry môžem poprosiť kontakt na
vás ďakujem

maladiva123
10. feb 2018
bialica
4. apr 2018

dobrý deň dievčatá
@maladiva123 asi asi hlavne oslovím Teba, ak môžem...podávali sme žiadosť o vyplácanie rodinných prídavkov na syna, našu žiadosť zamietli, ale odvolali sme sa, minulý týždeň mi r prišli peniaze na účet, ale rozhodnutie ešte nie, je to normálne, či sa pomýlili? ďakujem za odpoved