Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?
Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu
Dobrý deň, mám otázočku.. Neviem ako to je, keď vybavujem rodinné prídavky z Nemecka, a schvália nám ich.. Budú mi chodiť naďalej rodinné aj zo Slovenska a Nemecko bude doplácať, alebo Slovensko pozastaví a bude vyplácať iba Nemecko? Dá za odpoveď
@malinovka333 pozri stranku tj legal ci nahodoh tam nemaju aktualne
Prosim vas v nemecku naju dostat 300€akoze corona geld kazde dieta.plati to aj pre zahranicne deti ktore poberaju pridaky ci nie?
@malinovka333 ano,,,pre vsetky deti,ktore poberaju pridavky v DE ,,,,teraz 200 a v oktobri 100
@luba28 a to ma prist zvlast?lebo mne nic neprislo navyse
@malinovka333 opytaj sa tuto, @sooki1 to uz prislo...
https://www.modrykonik.sk/blog/sookie1/message/...
@malinovka333 pride,,,,o par dni od pridavkov ,,,nepride to naraz s pridavkami
@luba28 dobre dakujem len som nevedela ci to pride spolu ci nie
@0silvia0 dakujem nepostrehla som to
@ivu80 zo Slovenska nemusis rušiť nemci ti to budu doplacat.... A cakacia lehota dlho aj rok....
@malinovka333 nam dnes nabehli😉
@zuzkahalbava toto nie je pravidlo tá ročná čakacia lehota, ja som poslala kompletné papiere v oktobri a v decembri som už mala doplatené spätne od septembra.
@zuzkahalbava a čakala si teda rok?? 😲
@ivu80 mne poslali peniaze do 3t od podania.ze som nechapala ako rychlo to schvalili a doplatili mi spatne 21mesiacov pritom povedali ze vraxaju uz len pol roka.
@zuzkahalbava Mne vcera ci predvcerom uz neviem presne ale potesilo 🤪

@yanni ide o to ze manžel tam pracuje od minulého roka od decembra.... Podával to v marci...teda im povedali nech si to podajú ti co majú deti... Len som nevedela ci je tam nejaká doba ta ktorú to musia vybaviť sldbo len to ze vracajú rodinné len ta pol roka... Človek v tom nevie chodiť keď som sa s tým stretla prvý krát.... Co viem tak kamarátka mala do pol roka vyrozumenie aj peniaze na účte ale samozrejme ze sa každému musia sa vyjadriť skôr či neskôr,, e ďakujem ta info...