Rodinné prídavky z Nemecka. Ako a kde začať vybavovať?
Viem, že mám nárok na poberanie rodinných prídavkov z Nemecka, ale neviem, kde a čo k tomu vybaviť, prosím poraďte mi a pomôžte mi ušetriť čas. Čo by som mala vedieť a načo sa pripraviť? Aké doklady si mám prichystať? Ďakujem za každú dobru radu
@koralovka mne tiez muz posiela z Nemecka do Vub,a okrem svojich udajov zadava nazov a sidlo banky Vub,Iban,swift,a na koho je vedenyucet na Slovensku a teda sumu
To všetko uviedol a nič☹Už som volala i do centrály v Blave A kolko ti trval prevod penazí k tebe?DAKUJEM
@miruska320 Dakujem ti za odpoved🙂Všetko to uviedol a nič☹
@koralovka Nevedela by si mi prosím Ta poradiť s jednou vecou, ked budem brať prídavky na deti a materskú z Nemecka, ako to bude s poistením zdravotním so mnou? Ak to budú platiť oni u nás ma neošetria lekári, nie? A ak to nebudú platiť oni budem si to musiť hradiť ja?Alebo nie?Som na materskej dovolenke s dcérou
@koralovka toto ti vobec neviem potadit-pretoze mi by sme mali poberat pridavky na deti-este cakame-neviem ako je to s materskou ale podla mna by si na zdravotne poistenie mala mat narok na Slovensku normalne
@miruska320 Ahoj, už ti to začalo chodiť?Mne na Slovensku všetko stopnú od mája a neviem si predstaviť čo bude ak tu budem ,,na sucho" neviem kolko
@miruska320 No to práveže nie je také isté..aby ma nespáchli z paluby s tým, že som poistená tam a basta..ešte si to musím odbvolať..na nervy..
@miruska320 Takže stále bez prídavkov?Kolko už čakáte?
Nie mne to este nechodi ale naposledy manzelovi na urade poivedali ze teraz v aprili by nam malo prist uz konecne vyrozumenie-ci nam to schvalili alebo nie.Nam tiez stopli pridavky na deti-nepoberam ich od marca minuleho roka-nemci by nam to mali zevrajdoplatit ale pokym ti nemame na papieri neverim 😉
? Už to trvá rok?
@miruska320 A ak príde že vám to neschválili, aj tak doplatia čas kedy sa ,,rozhodovali"? A zasa nabehneš na systém u nás?Ved je to na nervy toto
@koralovka ináč až to neschvália tak isto nemci nevyplatia nič-to sa budem musieť potom obrátiť na náš ÚPSVaR-tak mi aspoň povedali 😉
@adriana1ova ahoj mam skoro to iste...od augusta 2012 vybavujeme rodicovsky prispevok v nemecku ....kazdy mesiac mi pridu nejake papiere ...papier na papier...uz vazne neviem co by som tam este mala poslat..maju uz vsetko...no rozhodnutie ziadne...volala som tam a pan mi povedal ze on musi vypocitat na kolko mam narok v nemecku a kde bude viac tak tam budem dostavat....tak cakam uz 8 mesiacov a netusim este ako dlho....no kindergeld uz mame to je uz v pohode
@nadula01 Prosím ta nevieš ako najlepšie poslať peniaze z Nemecka ku nám?Muž mi chce poslať hotovosť a nemá tam založený učet v banke, dá sa to z pošty? Co by tam uviedol, ak nemá trvalý pobyt v Nemecku,na pošte, a ak by chcel založiť učet v banke a z toho mi to potom posielať, mohol by ked je cudzinec? A kolko by to asi mesačne stálo?Dakujem
@koralovka ahoj ,ja som este peniaze postou z nemecka teda neposielala. uplne najjednoduchsie bude ked si zalozi ucet.za vedenie uctu sa zvacsa neplati nic (sparkasse napr.)a v podstate mu tety v banke pomozu ,potrebuje len cislo tvojho uctu v medzinarodnom formate http://www.tatrabanka.sk/sk/personal/iban-konve...

Ahoj,ako sa mas?Potrebovala by som poradit,muz mi posielal peniaze z Nemecka do Vubky a stale to vracaju spat,nevies ako sa posielaju peniaze z postz tam?Alebo ine sposoby poslania?