Rodinné prídavky z Rakúska, ak moja dcéra nie je manželova dcéra

lussinda2
11. apr 2017

Ahojte viem, ze takych tem tu je mnoho, no zatial som nenasla konkretnu odpoved. Mam dceru z predosleho vztahu, manzel pracuje v AT 4ty rok. Pred par dnami som sa docitala, ze aj ked nieje jej otec, no zijeme v spolocnej domacnosti, ma narok na nu poberat rodinne pridavky odtial. Chcela by som vediet, ci je to ozaj tak, ci sa pustit do vybavovania. Ak by ste vedeli poradit ake doklady budem potrebovat, ci to treba mat prelozene, niekde pisu RL aj SL prelozeny, kde stiahnem tu ziadost. Dakujem

fidorka7
11. apr 2017

@lussinda2 vybavovať bude samozrejme on v AT, nie ty, takže smer rakúsky platiteľ a tam mu dajú všetky info. Samozrejme že doklady, ktoré bude prekladať budú všetky preložené, snáď si nečakala, že postačí v slovenčine?

lussinda2
autor
11. apr 2017

@fidorka7 vies necakala som nic, prave preto sa pytam, tak neviem preco hned tolko ironie. Jasne, ze vybavovat bude on, ine ma ani nenapadlo! Ale dakujem za info.

fidorka7
11. apr 2017

@lussinda2 vieš, chcela si vedieť aké doklady budeš potrebovať a či majú byť preložené...
vieš, keby sme boli veštice, aj by sme vedeli - každý úrad pýta niečo iné, detto každý úradník. Napr. môj muž predložil 20 ročný sobášny list, jeho starší kolega si najskôr musel dať vystaviť nový /max tri mesiace starý doklad/ a ten predkladal preložený... Taktiež zloženie Vašej rodiny, vek detí, bydlisko, tvoje zamestnanie...toto všetko bude úrad skúmať. To nie je o irónii, to je o nulových relevantných skutočnostiach zo strany Tvojej. Nezabudnite nahlásiť aj na slovenskom upsvare, že idete požiadať o prídavky v AT - koniec koncov budete od nich potrebovať formuláre.
A kľud, nohy v teple, kým to vybavíte, ešte sa narozčuľuješ, takže šetri si paru.

lussinda2
autor
11. apr 2017

@fidorka7 ja som uplne kludna, nemam sa preco rozculovat, nakolko som doteraz mala slovenske pridavky, tak na nich vydrzim aj dalsi rok. Su tu na to temy, baby si tu radia no nemala som chut citat aj 200stran, ci je to vobec tak. Nikoho som o vestenie neziadala, len o realne skusenosti.

fidorka7
11. apr 2017

😀