icon

Škrty rodičovských prídavkov

16. apr 2025

Rodiny s deťmi čaká ďalšie peklo, vláda sa chystá drasticky zoškrtať rodičom rodinné prídavky!

❗️Vládna koalícia a minister Kamenický sa snažia utajiť, ako a na kom plánujú šetriť pri treťom konsolidačnom balíčku. Máme však k dispozícii dokumenty ministerstva financií, kde minister Kamenický navrhuje 3 alternatívy ako výrazne zoškrtať, či rovno zobrať rodinné prídavky rodičom. Rodinám už zobrali daňový bonus, teraz plánujú siahnuť aj na rodinné prídavky, a to takým drastickým spôsobom, aký nemá obdobu!

❗️V prvom prípade chcú znížiť rodinné prídavky na polovicu, zo 60 na 30 eur pre všetky rodiny, s výnimkou rodín v hmotnej núdzi. Pri takejto alternatíve vláda oberie rodiny až o 405 miliónov každý rok!

❗️Druhá alternatíva ráta s rovnakým znížením rodinných prídavkov na polovicu, ale zoberú ich všetkým rodinám okrem rodín v hmotnej núdzi, rodín s troma a viac deťmi, prípdne osamelým rodičom. Takto plánujú zobrať rodinám 372 miliónov!

❗️Pri poslednej alternatíve chcú rodinné prídavky úplne zrušiť pre pre všetky deti, ktoré dosiahli 18 rokov. Rodičia namiesto 60 eur, ktoré teraz môžu poberať až do 25. roku života dieťaťa ak navštevuje strednú alebo vysokú školu, dostanú 0 eur!

❌️Ficovej vláde nestačilo, že v druhej vlne konsolidácie už okradli rodičov a znížili im daňový bonus, dokonca rodičom 18-ročných detí ho vzali úplne. Teraz im chcú siahnuť aj na rodinné prídavky. Prečo chcú brať práve pracujúcim rodičom, ktorý sa svojimi daňami skladajú na dvojnásobné platy ministrov, ich luxusné limuzíny a na doživotné renty?

❌️Táto vládna koalícia považuje za najväčšieho nepriateľa práve rodinu, kde rodičia tvrdo pracujú, vychovávajú deti, platia dane a očakávajú od štátu aspoň trochu vďaky. Deti sú budúcnosťou krajiny. Počet narodených detí za minulý rok klesol na najnižšiu úroveň za posledných 100 rokov. Ak to takto pôjde ďalej, nebude tu nik, kto bude pracovať na dôchodky!

Strana
z3
zuzinabila
16. apr 2025

veľmi zlá správa :(

petamich
16. apr 2025

Ja uz to asi ani radsej nekomentujem.
Ked uz ich zrusia, kiez by ich radsej adresne dali tym, ktori to naozaj potrebuju a sorry za mna to nie su automaticky rodiny s tromi detmi 🤷‍♀️ mam totiz osobny nazor, ze kazdy ma mat tolko deti, kolko je schopny uzivit bez akejkolvek podpory statu (samozrejme s vynimkou neocakavanych zivotnych situacii a prave tym ano a adresne a potom este matkam s detmi so specialnymi potrebami, ktore zial nemozu pracovat atd.).

janinah
16. apr 2025

Zas vyhraju cigani....

gejb
16. apr 2025

@petamich ale to sa nestane. Len zoskrtaju a naleju tam kde netreba...vieme kde.

bibi33
16. apr 2025

@gejb presne... vyletiky na f1, nejaka ta pobrezna vilka,nove lepky na auta,vyskum kukurice...

procrastique
16. apr 2025

Dúfam, že to zavedú a ešte ooomnoho ooomnoho viac. To je snáď jediné, čo Slováka preberie. Keď sa mu siahne na reálne JEHO peniaze. :D

zuzanka.zuzu
16. apr 2025

toto je len dymova clona a opozicia aj médiá a ľudia im to zožrali 🙈🙈🙈 neurobia to (určite by ale chceli), tu ide o to aby sa odklonila pozornosť inde 🤷 a funguje to, ľudia začali rozprávať k tomto

lenkasarka
16. apr 2025

@janinah cigani a im podobní,ktorí nemajú potrebu pracovať,veď načo?!

autor
16. apr 2025

@zuzanka.zuzu a co zakryvaju?

7miriam77
16. apr 2025

Skúšajú koľko toho zvládneme....už sme ich mali dávno hnať palicami....Táto vláda nás uvaluje do úplnej biedy a z tohto všetkého sa krajina bude spamätávať veľmi veľa rokov. Stačí zájsť do okolitých krajín, ako to tam prekvitá a my sme 100 rokov za opicami, diaľnice, nemocnice, proste všetko. Tu sa neinvestovali peniaze roky rokuce, peniaze idú inde ...

saxana000
16. apr 2025

Ked planujem deti nespolieham sa na 30 alebo 60eur od statu..netvrdim ze by ma to nenahnevalo hlavne ked vidim ako si pridavaju ti nenazranci ale fakt nebudem z toho robit tragediu.. normalne pojdeme casom zapadnym stylom a nebudeme sediet doma s detmi 3 roky a spoliehat sa ze mi cinkne rodicak a pridavky.. na obdobie pocas rodicovskej si rozmuny clovek vytvori financnu rezervu a po case sa vrati spat do prace kde ma tych 30e zarobenych za par hodin.. tieto pridavky by som zrusila uplne a navysila rodicak pre pracujucich rovnako danovy bonus pre pracujucich..
Samozivitelom a matkam ktore opatruju postihnute deti by mal patrit uplne iny prispevok nie smiesnych 60eur.takto by peniaze aspon neboli dovodom na rozmnozovanie neprisposobivcov...

katkaseiner
16. apr 2025

@procrastique ja sa obavam ze niektorych slovakov nezobudis aj ked im rovno zo stola ukradnes jedlo aj s tanierom a priborom... skutocne sa nesnazim sledovat politiku ale akosi sa neda... obcas sa na FB zamotam do nejakej nahodnej skupiny a len mi sanka pada ako tam tlapkaju Ficovi a Estokovi rameno... ako ho chvalia do nebies... akoze grc grc a grc.... nie som zavisla na 30 alebo 60 E, v zivote sme sa snazili a nezarabame zle (ani nejak extra nadpriemerne). Len mi je smutno ze moje dieta nema narok na danovy bonus, ze mu chcu zobrat rodinne pridavky... pritom sa snazime. Tento mesiac dostal muz trolinku bonusov... naco? Do jednej ruky dostal a z druhej mu zobrali (bonus na 2 deti sme dostali tento mesiac 28 E)

lenkasarka
16. apr 2025

@petamich to máš tak. Nasekam si 5 a viac deti. Deti do 15 rokov 500 eur daňový bonus 300 eur prídavky,hneď máš 800 eur a to je viac ako min. Mzda.staci tu že chlap pracuje,zena domáca to nepotrebuje. No oplatí sa jej chodiť do prace,keď niektorí ľudia mukluju za menej? Neoplatí. Tak im proste netreba zobrať,veď chudáci z čoho budú žiť. Ale ostatným ktorí pracujú obaja 2deti do 15 rokov 200 eur danovy 120 eur prídavky 320 eur to tak im treba vziať veď ti majú dosť,ti môžu pracovať na nepracujúcich. Oni to predsa zvládnu.

negymama
16. apr 2025

joj, netreba zavidiet 😝
nasa prekrasna vasilisa premudra , kultrna vlozka..predsa potrebuje mercedesik na vsetkz bohumile vyjazdy do svateho statu, a aj dalsi tazko pretazko pracujuci clenovia vlady potrebuju na pausaly, platy, luxusne auta, vily, renticky.
A ,my hrdi slovaci sa radi od srdca pozbierame na to, lebo my sme schlachetni, nič od statu a vlady nechceme a nepotrebujeme...Ozaj a preco potom vlastne potrebujeme vladu??
My len mame pokorne suchat nohami, rodit danovych poplatnikov, aby nasi panickovia mohli vysmiati z nas i nasich deti opat drat dane na vsetky mozne sposoby. Sladsky zivot "demokraticky" zvolenej slachty, o tom sa ani zemepanom v 16. storoci nesnivalo.

zmrzlinka2021
16. apr 2025

@janinah hanbí sa! A to som si myslela že si veriaca žena a ty si rasistka

lenkasarka
16. apr 2025

@zmrzlinka2021 nemá sa začo hanbiť. Má pravdu. Osadníci vyhrajú to je fakt.

athelas86
16. apr 2025

@saxana000 Akosi tvoj príspevok automaticky predpokladá že smer západ je jediný správny smer čo sa týka výchovy a rodenia detí. Demografické dáta, teda tvrdá veda však hovoria o vymieraní, tak ako je to správne...?
Je lepšie keď je spoločnosť zameraná na produktivitu, ekonomický rast a blahobyt (ženy hybajte čím skôr pracovať a zarábať, o deti sa postarajú inštitúcie), alebo skôr chudobnejšie ale pritom s dôrazom na plno detí a teda budúcnosť? 🤔

zmrzlinka2021
16. apr 2025

@lenkasarka ona píše o cigánov, nie ľudí z osád. Tiež aj ľudia z osád a to mnohí fungujú pudovo

jesenzima
16. apr 2025

@zmrzlinka2021 myslím, že ženy pochopili, ako to @janinah myslela 🤔

kykymora
16. apr 2025

rodič s malými deťmi nie je ich voličská základňa. Ich voličská základňa sú ľudia zo sociálne slabých vrstiev, ktorí počujú na prisľúbené alebo nezobraté peniaze a druhá časť voličskej základne už deti do 25 rokov nemá, takže sa ich prídavky na deti ani daňové bonusy netýkajú. Týchto ľudí je možno 50% voličov a preto sme tam kde sme. Nič iné ako vysvetľovanie týmto voličom nepomôže. Sú z generácie, ktorá dostala byty, mala istotu práce a nemuseli sa tak veľmi snažiť ako naša mladšia generácia. Takže oni sú zvyknutí, že dostanú a bohužiaľ sú sebeckí, lebo za ich mladých čias každý mal prd, ale bol to rovnaký prd pre všetkých. Tak nech máme aj my aj naše deti a ich vnúčatá prd. Ale akosi im nedopaľuje, že my sme ich deti a naše deti ich vnúčatá. Toť moje pozorovanie v nenávistných komentároch s fotkami detičiek, mačičiek, kvetiniek a psíkov. Dokonalá taktika rozdeľuj a panuj našich vládnych predstaviteľov. A bude horšie, pretože podľa štatistík do 10 rokov odíde do zahraničia 1 milión ľudí (určite v produktívnom veku), to tu bude čierna diera, hladová dolina a systém skolabuje. Protesty idú do stratena, nevidno žiadnu aktivitu ľudí, Slovák je zvyknutý, že všetko mu vybojujú druhí. Tak sedí doma pri telke, namiesto toho aby išiel na hodinu na to blbé námestie vyjadriť svoj názor. Za chvíľu nám aj názor zoberú... Ja už tu nevidím svetlo na konci tunela, ešte čakám, plánujem a nebránim sa myšlienke pripojiť sa k tomu miliónu do 10 rokov aj s rodinou ...

milanemila
16. apr 2025

Nech len zoskrtaju vsetko aj davky aj rodinne pridavky vsetko…potom sa mozno otvoria oci tym, kt ich volili ako socialnych demokratov, kt zalezi na ludoch 🤦🏼‍♀️ ja uz iba cakam kedy zrusia aj verejne zdravotne poistenie…

inaemre
16. apr 2025

@athelas86 ake Institucie sa mi staraju o deti?
Zijem v AT. Rok a 4 mesiace som bola doma ja, 2 mesiace manzel. Dostali sme zaplatenych 14 mesiacov, 4 mesiace som bola doma bez prijmu (len rodinne pridavky vo vyske circa 400€).
Teraz pracujem za ciastocny uvazok (20 hodin ked bola dcerka mala, musela byt v skolke len do 13:00, teraz som na 30 hodin, mladsia je do 15:00 v skolke. Cestocny uvazok mi zamestnavatel musi poskytnut zo zakona...tak ako si to ja vymyslim (5 dni v tyzdno alebo len 3? Sama si urcim kolko hodin chcem pracovat).
Mame este cele poobedie pre seba aby sme si uzivali zivot spolu. Co na to take neskutocne zle? 🤔
Nikdy by som nemenila za variantu ze 3 roky doma a potom naspat na plny uvazok... 3 roky je dieta cely den so mnou a potom az do vecera v skolke alebo druzine...to sa mi ani zdaleka nezda lepsie

tulipanik12
16. apr 2025

@milanemila ono, to zrušenie verejného zdravotného poistenia by nebola až taká katastrofa, pretože, ak chceš lepšieho doktora - musíš si ho aj tak zaplatiť

lenkasarka
16. apr 2025

@tulipanik12 myslím,že to by bola veľká katastrofa pre chudobných ľudí.

inaemre
16. apr 2025

@saxana000 presne tak. System je velmi zle nastaveny. 3 roky byt doma a potom naspat sup na plny uvazok? Vidim to u mojej sestry, ved to je zahul....necudo ze sa potom tolko zien rozhodne mat radsej dalsie deti a opat ostat doma 3 roky. Ale to je uplne zla spirala....
Cely System na Slovensku je zle nastaveny a tato vlada namiesto toho aby hladala skutocne riesenia zvysoka kasle na uplne kazdeho a len dalej rozkrada a Slovensko rapidne dalej upada...

zobaka
16. apr 2025

30 eur? to nech radsej neposielaju nic, kks

milanemila
16. apr 2025

@tulipanik12 ano my mame vacsinu doktorov sukromnych okrem pediatricky a vseobecneho lekara, ale su ludia kt nejdu k zubarovi ani so zapalom, lebo na to nemaju…ale stale su tu ukony, kt nam preplaca poistovna ako porody, hodpitalizaciu atd

viestta
16. apr 2025

@athelas86 aha, takze skrtanie vsetkych moznych prispevkov pre rodiny s detmi je v podstate politika, ktora motivuje ludi mat viac deti a uprednostnuje viacdetne rodiny za ucelom zlepsenia demografickych kriviek. Sice budeme chudbni, nebudeme vsetkym detom moct dopriat to co potrebuju, ale mnohodetni, lebo to zabezpeci buducnost... Preto dospele deti nemaju narok ani na danovy bonus, nebudu mat narok na pridavky aj v pripade, ze sa este vzdelavaju. Preto nemaju narok na statnu podporu aby isli cim skor pracovat a neplytvali casom a a stat svojimi peniazmi peniazmi na ich vzdelanie. Ano, hlupy narod sa jednoduchsie ovlada. Komu treba vzdelanie? Vsak?

carolynka
16. apr 2025

@kykymora z toho co pocuvam v okoli Smer volilo aj vela mladsich ludi s rodinami. A to aj bez nejakej rodinnej socialnej politiky zo strany Smeru. Vychadza mi z toho, ze Smer sa o hlasy mladych rodin bat nemusi, ma ich aj napriek tomu, ze ide ekonomicky proti nim. Tymto rodinam viac zalezi na progresivnej hradze, ktoru premier slubil, pretoze ma ochranit ich deti. Tieto sluby Smer plni, takze hlasy tychto mladych rodin ma garantovane.

saxana000
16. apr 2025

@athelas86 jedno predsa nevylucuje druhe.. tu sa nam ale akosi rozvinul nesvar naco pojdem do roboty jed mozem sediet doma na riti a brat peniaze od statu matka pracujuca od 8 do 15 zarobi priemerne 700-800e ta ista matka starajuca sa doma o dieta do 3 rokov v pripade ze ma este jedno dostane od statu 600e neprevezie nic nemusi sa nijak specialne obliekat ani stravovat na menicku. Sem tam upiect torticku usit bundicku pozehlit susede predat na bazariku a je na tom istom nuz necudo ze statna kasa je prazdna... ak by ludia mali naozaj potrebu pracovat veru by do prace isli ci uz z vlastnej vole alebo z donutenia.. ano kludne nech sa paci bud s dietatom doma kolko sa ti raci ale bez naroku na prispevok od statu. 2 rocne dieta v klude zvladne kolektiv dokonca mu prospeje lebo pochopi ze nie je stredobodom vesmiru.Tu sa bavime o normalnych zdravych detoch a zdravych praceschopnych matkach samozrejme.

Strana
z3