icon

Škrty rodičovských prídavkov

16. apr 2025

Rodiny s deťmi čaká ďalšie peklo, vláda sa chystá drasticky zoškrtať rodičom rodinné prídavky!

❗️Vládna koalícia a minister Kamenický sa snažia utajiť, ako a na kom plánujú šetriť pri treťom konsolidačnom balíčku. Máme však k dispozícii dokumenty ministerstva financií, kde minister Kamenický navrhuje 3 alternatívy ako výrazne zoškrtať, či rovno zobrať rodinné prídavky rodičom. Rodinám už zobrali daňový bonus, teraz plánujú siahnuť aj na rodinné prídavky, a to takým drastickým spôsobom, aký nemá obdobu!

❗️V prvom prípade chcú znížiť rodinné prídavky na polovicu, zo 60 na 30 eur pre všetky rodiny, s výnimkou rodín v hmotnej núdzi. Pri takejto alternatíve vláda oberie rodiny až o 405 miliónov každý rok!

❗️Druhá alternatíva ráta s rovnakým znížením rodinných prídavkov na polovicu, ale zoberú ich všetkým rodinám okrem rodín v hmotnej núdzi, rodín s troma a viac deťmi, prípdne osamelým rodičom. Takto plánujú zobrať rodinám 372 miliónov!

❗️Pri poslednej alternatíve chcú rodinné prídavky úplne zrušiť pre pre všetky deti, ktoré dosiahli 18 rokov. Rodičia namiesto 60 eur, ktoré teraz môžu poberať až do 25. roku života dieťaťa ak navštevuje strednú alebo vysokú školu, dostanú 0 eur!

❌️Ficovej vláde nestačilo, že v druhej vlne konsolidácie už okradli rodičov a znížili im daňový bonus, dokonca rodičom 18-ročných detí ho vzali úplne. Teraz im chcú siahnuť aj na rodinné prídavky. Prečo chcú brať práve pracujúcim rodičom, ktorý sa svojimi daňami skladajú na dvojnásobné platy ministrov, ich luxusné limuzíny a na doživotné renty?

❌️Táto vládna koalícia považuje za najväčšieho nepriateľa práve rodinu, kde rodičia tvrdo pracujú, vychovávajú deti, platia dane a očakávajú od štátu aspoň trochu vďaky. Deti sú budúcnosťou krajiny. Počet narodených detí za minulý rok klesol na najnižšiu úroveň za posledných 100 rokov. Ak to takto pôjde ďalej, nebude tu nik, kto bude pracovať na dôchodky!

kykymora
16. apr 2025

@carolynka ja nepoznám žiadneho mladého voliča smeru, ktorý má rodinu. Tak ja tomu nerozumiem, nebudeme mať čo žrať ale hlavne, že nebudeme progresívny (budeme spiatočníci) no logika už je asi hodnú chvíľu za hranicami...

carolynka
16. apr 2025

@kykymora veru, toto nie je o logike, ta uz davno opustila miestnost.

denkabemommy
16. apr 2025

@milanemila ZP by ale zrušiť mohli. Za jedno si každý dobre premyslí či a koľko detí porodí, za ďalšie nebudú plné čakárne ľudí, ktorí sa prišli len porozprávať, lebo sú doma sami znudení, tak si aj diagnózu vymyslia (áno, je ich tam kopec bohužiaľ) a jediné, čo by hradili verejné financie by bol životohrozujúci stav. Aj tak, ak chce človek poriadne vyšetrenie od neprepracovaného lekára, tak si za to platí, tak načo ešte platiť min 100€ mesačne navyše do ZP.

luccija
16. apr 2025

@lenkasarka nás sa už ten daňový bonus netýkal v tak vysokej sume a máme 2, ale ja som bola sokovana aké cifry tu ženy písali, keď maju viac deti

kavasmliekom
16. apr 2025

@petamich a ty si už reálne aj videla, máš skúsenosť, že daňový bonus, ktorý zoskrtali (tým 18+) použili na dobrú vec? Lebo o tom sa nikde nepíše, žiadne dôkazy. Tak netreba snívať, že naše prídavky budú použité na takýto účel 🙂
Kiežby...

kavasmliekom
16. apr 2025

@saxana000 daňový bonus patrí len pracujúcim.

lienka.7
16. apr 2025

@autorka cize pracujúcim zoberú a cigánom nechajú? Ci ako?

betulinka1
16. apr 2025

Už vážne nemám slov. Nejde o 30€ ale ide o to, že zase to dostanú sociálne prípady ako je naša nepracujúca menšina. Kto to zase zaplatí, pracujúci. To isté bude s dotáciou na elektrinu, aj tu budeme dotovať nepracujúcu menšinu ale vy pracujúci máte zase smolu. Pričom sa naše dane používajú na milion blbosti, rozdavajú sa kade tade v milionoch. Je to celé zle.

lenkasarka
16. apr 2025

@zmrzlinka2021 a ľudia v osadách niesu cigani? Čo sú ? Mandarínky? Odjakživa je cigáň-cigáň a gadžo -gadžo. A na tie pudove keci sa vykasli. @janinah má pravdu a nič rasisticke nenapisala.

ysseba
16. apr 2025

Nepochybujem, že hentáto banda prášivá by toho bola schopná, ale.... Kto MY máme informáciu o treťom konsolidačnom balíčku?? O treťom? Veď ešte ani druhý nebol a "vy" už viete utajované informácie o treťom balíku? Zaujímavé...

viestta
16. apr 2025

@ysseba v tomto statuse su analyzy. Kto ich vypracoval nevieme, ale vyzeraju byt celkom dobre spocitane. No a prevalilo sa to. Odkial? Asi odtial, kde boli vypracovane
https://www.modrykonik.sk/blog/barrilla/message/rodiny-s-detmi-caka-dalsie-peklo-vlada-drtyp6/#comment-116408902

lenkakravcova
16. apr 2025

@lenkasarka vieš, len treba premýšľať aj nad tým, de keď bude mať priemer 2 deti a z toho ešte čosi do dospelosti zomrie, lebo tak to býva.. tak Slovensko časom vymrie. A tu ekonomiku, ktorá produkuje ťahajú ľudia. Čím ich bude menej, tým to pôjde viac dokelu. Takže tie matky s 5 deťmi, ak vychovávajú 5-6 deti, z ktorých budú napr 3 chlapci a 3 dievčatá, tak dajú spoločnosti OVELA ale oveľa viac než žena ktorá sa o deti postara sama bez prídavkov ale má len jedno až dve.
Treba premýšľať trochu viac do budúcnosti. Nemci alebo Južná Kórea tak nerobila a vidis ako dopadli? Jedine kto im tam zachraňuje demografiu sú migranti. Takže nenadavajte na matky s viacerými deťmi. Tie robia štátu nemalú službu dobuducna. Bez nich budúcnosť nebude.

kavasmliekom
16. apr 2025

Koľko je hmotná núdza? Kto je v hmotnej núdzi?
Rodiny, kde majú jeden príjem, 2000e, 3 deti, a úver. Kde im zostáva 500e na zivobitie...alebo rodina s 1 dieťaťom, kde pracujú obaja, majú dokopy 1500e, po vyplatení bytu im zostane 600e? Alebo takí, ktorí majú 2 deti, byvaju v podnájme za 800e a príjem majú 1500e? Veď každý má inú situáciu, každému zostáva rovnako. Jeden ma však niečo vlastne, jeden nesplatené a ďalší nemôže vziať úver ale niekde bývať musí. Komu v tom prípade dajú a komu zoberú?

netti87
16. apr 2025

Dufajme, ze bude tak

negymama
16. apr 2025

@netti87 uhm. ale kedysi aj ficiak vyhlasoval, ze nikdy! nebude zvysovat dph

netti87
16. apr 2025

@negymama To by bolo naozaj peklo, keby znizili aj tie davky 😥

viestta
16. apr 2025

@netti87 az na to, ze prvy nevytiahol Matovic. Ale vsak co, za vsetko je on zodpovedny. A keby nie on, tak potom Caputova

lenkasarka
16. apr 2025

@lenkakravcova Lenka s tebou a tvojim nastavením sa ja nebudem vypravdovat. Ty máš úplne iné videnie sveta ako ja a považujem za zbytočne sa s tebou baviť. Tých 5 -6 deti z osád dá tomto štátu 5x viac ako ja s jedným dieťaťom to to máš úplnú pravdu. 🤦‍♀️Tlieskam ti fakt že hej. A viac má prosím ani jeoznacuj, lebo tvoje videnie sveta,že čím viac deti tým lepšie tu viaceré poznáme.a žena doma vonku len s mužom a hlavne nemá čo pracovať,lebo muz sa postará to je take tvoje.

janinah
16. apr 2025

@zmrzlinka2021 asi srandujes....co presne je rasisticke na mojej PRAVDIVEJ piznamke? A co ma s tym viera? Veriaci nie je hlupak ani slepy...

zmrzlinka2021
16. apr 2025

@janinah sudis človeka podľa etnika

viestta
16. apr 2025

@lenkasarka netreba ani do osad chodit, staci ist do jednej mestskej ZS kde chodia (aj) deti z rodin zo socialnych bytov. Presne tie deti, ktorych rodicia poberaju iba a len davky, nic viac, nikdy nerobili a ani nikdy nebudu tvorit HDP. Pozries sa do tried na druhom stupni a vies aky prinos pre spolocnost tie deti budu. (cest vynimkam)

zmrzlinka2021
16. apr 2025

@lenkasarka v osadách je kopec aj neromov. Tiež aj mimo osád ľudia žijú vselijak

zmrzlinka2021
16. apr 2025

@netti87 ereport je konšpiračné medium.

ivana11155
16. apr 2025

@kykymora presne si to vystihla, ale ludia az teraz, ked zacinaju "nemat co zrat" sa zacinaju spamatavat.

zuzinabila
16. apr 2025

@ysseba to nemyslíš vážne? a na ministerstvách robia len nadržanci tejto vlády? prístup k informáciám má tam veľa ľudí, dobre, že sa podelili s tým, čo sa chystá...

lenkakravcova
16. apr 2025

@lenkasarka nikde som nepísala o deťoch z osád
Ak len o to ide, dá sa dvihnúť rodinné daňové bonusy - a pôjde to iba tým, kde minimálne jeden rodič pracuje a odvádza dane. Takže osady to nebudú.

saxana000
16. apr 2025

@lenkakravcova presne vsetko podmienit pracou tehotenske materska danovy bonus tak funguje preco nepodmienit aj pridavky? Ja som uplne za

lenkakravcova
16. apr 2025

@saxana000 s tým by som plne súhlasila. Možno by to bolo na Slovensko, kde inak niektorí idú k využívaniu iných na úkor, rozumne a spravodlivé riešenie.
A možno k tomu nechať tie obedy zadarmo v školách, že fakt kde sú chudobné deti, tak žeby tam bolo zabezpečené stravovanie, lebo to je základ prežitia. Ale aspoň by sa nedotovali cigaretky alebo alkohol ako sa teraz častokrát deje a k tým deťom sa reálne z prídavkov "zadarmo" nič nedostane.

janinah
16. apr 2025

@zmrzlinka2021 ty sudiš podla vierovyznania....to je akoze ok,aha....
A do tejto chvile je tu 21 rovnako zmyslajucich " rasistov".ktori s mojim prvym prispevkom suhlasia..

zalka
16. apr 2025

Vzorka z dvoch obci, kde je menšina väčšinou a ako volili v posledných parlamentnych voľbách.