icon

Som živnostníčka s rizikovým tehotenstvom. Mám nárok na príspevok?

brinkley
26. jan 2008

Ahojte,potrebujem radu.Som zivnostnicka,socialku si platim už niekolko rokov,podnikam prvy rok ,takže danove priznanie odovzdavam až tento rok,som na rizikovom tehotenstve a neviem ake naroky mam co sa týka nejakeho prispevku alebo davky na ktoru by som mala narok.Neviem kam sa na to mam ist spytat,ake tlacivo vyplnit a ako vobec postupovat.Za jkazdu radu budem vdacna,dik

brinkley
autor
26. jan 2008

Nikto nic nevie?

lendy1
26. jan 2008

brinkley, mrkni do Paragrafů, tam jistě najdeš odpověď... 😉

brinkley
autor
26. jan 2008

diky lendy🙂

weweruschka
6. feb 2013

@brinkley
Pokud jsi si neplatila po dobu podnikání nemocenské pojištění, tak nemáš nárok na peněžitou pomoc v mateřství ale jen na rodičovský příspěvek 3800 plus přídavek na dítě 500 celkem 4300,- Pokud jsi si ovšem platila nemocenské pojištění po dobu 270 dní tak máš nárok i na peněžitou pomoc v mateřství i na rodičovský příspěvek a to celkem 7600,- pokud se částka za peněžitou pomoc v mateřství nezměnila mělo by to být tolik. kolik jsem napsala. Já se právě snažim zjistit jestli taky budu mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství pokud si zaktivuji živnostňák a začnu na poloviční úvazek podnikat a budu si platit nemocenskou logicky bych nárok mít mněla pokud splním ten limit 270 dní.
Otázka zní zda zákon posuzuje aktivaci živnosti a zřízení za to stejné jde o to abych nemusela platit zálohy ale až po roce po danovém přiznání . No nemám jednoduchý dotaz viď 🙂 Měj se krásně snad jsem aspoň trochu poradila